Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING DECEMBER 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
330 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
appiehappie
0
ING is in ieder geval een witwas bank.. tenminste ze hebben daar meen ik een vette boete voor gekregen.. tja, het schijn dat criminelen elkaar toch opzoeken voor de handel.. je weet het niet...
s1138421
0
bedoekt
0
appiehappie
0
Dit heeft niets meer met beleggen te maken.. als een bank aan witwas praktijken doet, kartelvorming e.d. Dan kun je als kleine belegger je niet tegen wapenen. Wat wel... de verantwoordelijke voor het gerecht slepen. Compensatie..e.d. Want met criminele activiteiten je beleggers belazeren moet gestraft worden.. dus geen financiële compensatie voor de overheid maar financiële compensatie naar de belegger.
Kuiken
0
bron FD:


Brussel verdenkt vier banken van kartel rond overheidsobligaties
De Europese Commissie heeft vier banken in verdenking gesteld van kartelvorming bij de handel in overheidsobligaties. Ze zouden koersgevoelige informatie hebben uitgewisseld en zo de concurrentie hebben verstoord.
Dat heeft de Commissie donderdag in een persbericht bekendgemaakt. Het gaat om transacties in de periode 2009-2015. Enkele handelaren van de vier banken zouden in chatrooms hebben samengespannen. Zo hebben ze antitrustregels van de Europese Unie overtreden. De handelaren zijn allemaal ontslagen.
De banken worden niet bij naam genoemd, maar inmiddels hebben Crédit Agricole, Credit Suisse en Deutsche Bank zelf gemeld dat ze bericht hebben gehad van de Commissie. Bank of America Merrill Lynch heeft eerder te kennen gegeven betrokken te zijn bij een onderzoek. Dat geldt ook voor Nomura, maar de Japanse bank zegt geen melding van de Commssie te hebben ontvangen.
Miljardenboetes
Banken hebben in eerdere fraudezaken voor miljarden aan boetes gekregen. maar de Europese autoriteiten zijn tot nu toe meestal terughoudender dan hun Amerikaanse en Britse collega's.
De vier banken hebben een 'Statement of Objections' ontvangen van de Commissie. Zij kunnen nu reageren op de verdenkingen, en de uitkomst van de zaak ligt nog niet vast. Het persbericht benadrukt dat de praktijken van sommige handelaren niet betekenen dat de hele markt zo werkt.
Illiquide markt
De zaak gaat om de handel in dollarobligaties van overheden of gerelateerde organisaties. Dat kunnen zogeheten supranationale instanties zoals de Europese Investeringsbank zijn, of zogenoemde 'agencies' zoals sectorbanken. De markt, doorgaans SSA genoemd, is, afhankelijk van de gehanteerde definitie, tussen de $9.000 mrd en $15.000 mrd groot.
De SSA-markt geldt als illiquide. Handel vindt hoofdzakelijk plaats via tussenpersonen, en nauwelijks via elektronische platforms. Handelaren geven bied- en laatprijzen af en faciliteren transacties. Het verschil tussen die prijzen en het verhandelde volume bepalen de opbrengsten van de tussenpersoon.
Chatrooms
Chatrooms op handelssystemen als Bloomberg zijn een veelgebruikt communicatiekanaal voor marktpartijen. De conversaties worden opgeslagen, en de berichten speelden een grote rol in eerdere procedures rond oneerlijke handelspraktijken, zoals de Libor- en valutafraudes.
Het Europese onderzoek staat niet op zichzelf. Het Amerikaanse ministerie van justitie doet sinds eind 2015 onderzoek naar manipulatie van de SSA-markt. Rond die tijd openden ook de Commissie en de Britse toezichthouder FCA onderzoeken. Daarbij wordt bekeken of handelaren onderling hebben gecoördineerd wie er welke prijs zou afgeven aan een klant.
Zaak KBC
Dat was ook de klacht van beleggers waaronder het Belgische KBC Asset Management. Zij spanden in 2016 een reeks rechtszaken aan tegen elf banken, die vanuit Londen zouden hebben samengespannen om prijzen te manipuleren. Zo zouden ze hun eigen opbrengsten maximaliseren. De klacht van KBC richtte zich specifiek tegen Bank of America, Crédit Agricole, Credit Suisse, Deutsche Bank en Nomura.
Eind augustus oordeelde een Amerikaanse rechter dat de klagers niet aannemelijk hadden gemaakt dat ze benadeeld zijn door de ogenschijnlijke manipulaties. Maar de gedupeerden krijgen nog een herkansing, dus de zaak loopt door. Deutsche Bank en Bank of America hebben tussentijds al schikkingen getroffen met een totale waarde van $65,5 mln.
Het onderzoek van het Amerikaanse ministerie van justitie loopt nog. De Britse FCA staakte zijn onderzoek in oktober vorig jaar.
s1138421
0
Deutsche bank: -5,95%
Credit Suisse: -3,38%
Credit Agricole: -3,36%

BankStoxx600: -2,06%

ABN: -4,61%
ING: -4,82%

Ehm, je bent haast beter af als je betrokken bent geweest.....of gokt de markt erop dat ING of ABN bank nummer 4 is? Totaal onverklaarbaar waarom ING anders zo keihard zakt.
bedoekt
0
havik of duif
0
Iedereen holt achter elkaar aan zonder te weten waarom eigenlijk. Wat wordt hier veel verlies geleden door de verkopers. Kopers zien hun kans en hebben meer tijd en geloven in herstel en dat gaat er ook zeker komen in 2019 als deze stormen zijn gaan liggen.
WillemM
0
quote:

havik of duif schreef op 20 december 2018 16:35:


Iedereen holt achter elkaar aan zonder te weten waarom eigenlijk. Wat wordt hier veel verlies geleden door de verkopers. Kopers zien hun kans en hebben meer tijd en geloven in herstel en dat gaat er ook zeker komen in 2019 als deze stormen zijn gaan liggen.


Hahahahaha
WillemM
0
Binnenkort gaan er weer een paar Europese banken genationaliseerd worden verwacht ik...
appiehappie
0
Inderdaad,
laat je niet gek maken... er zijn systemen aan het werk die misschien wel tien keer vandaag gekocht en verkocht hebben.. rondpompen en een dagshort zodat er geen melding hoeft te komen.. mooi spelletje.. blijft bizar dat er zo’ 7 euro van de koers is afgegaan dit jaar! Pijnlijk voor de 10 plussers... vermoed ook wel dat het alangzaam bij gaat trekken... mits ING zich niet meer criminele activiteiten inlaat.. je weet het nooit bij banken...er werkt daar toch een slag mensen dat het af en toe niet zo nauw neemt...!
NELU1952
0
.
De banken en verzekeraars hebben al lang bekend gemaakt dat lage rente niet goed voor hun is.
De daling komt denk ik van de: Europese Commissie onderzoek voor
handel in overheidsobligaties. (de DUITSE Bank),
s1138421
0
quote:

WillemM schreef op 20 december 2018 16:47:


Binnenkort gaan er weer een paar Europese banken genationaliseerd worden verwacht ik...Met de regelgeving die gisteren door de EU in ingevoerd, met in hetzelfde artikel de percentages non performing loans in Griekenland / Italie / Cyprus, kun je haast niet anders concluderen dat daar wat gaat omvallen.....die gaan vanaf 2019 geen kwartaal meer winst draaien
NELU1952
0
Een goede belegger raakt niet in paniek,
Laat de storm voorbijgaan en vroeg of laat zal de zon opgaan.
netniet
0
Nu toch wel een leuke bank om op te kopen met deze prijs? Mag natuurlijk weer niet van de staat.
Stephan010
0
Kan een systeem bank omvallen als het fors wordt geshort ? Of grijpt de DNB/Politiek in ?
appiehappie
0
Hoe za het ook alweer met die Ceo die een loonsverhoging had omdat hij het zo goed deed... was zeker weer zo’n verdwaalde geest bij ING.. hahahaha,... lol met die bank...
Kuiken
0
ING raadde financials aan voor 2019, maar het houdt maar niet op :

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch is zijn boekje te buiten gegaan bij het begeleiden van bedrijven die naar de beurs gingen. De bank plaatste voorafgaand aan de beursgangen aandelen bij bekenden, onder wie directe familieleden van medewerkers. Dat is verboden, dus moet Merrill Lynch een boete van 6 miljoen dollar betalen.
Volgens toezichthouder FINRA vonden de ongeoorloofde transacties plaats bij een aantal spraakmakende beursintroducties, zoals die van Facebook en Twitter. Gezien de waarde die deze ondernemingen werd toegedicht, waren de aandelen in de aanloop naar hun beursgang erg gewild. Door de effecten aan bekenden te verkopen, trok Merrill Lynch hen voor ten nadele van klanten.

Merrill Lynch plaatste de aandelen ook bij medewerkers van andere brokers, wat eveneens verboden is. Ten minste 120 medewerkers van de bank maakten zich schuldig aan de praktijken. Dat gebeurde bij 325 beursgangen die tussen 2010 en maar 2018 plaats hadden.
Merrill Lynch heeft inmiddels ingestemd met de boete van FINRA. De bank wil evenwel geen schuld bekennen, maar ontkent de aantijgingen ook niet.
330 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 9,878   Verschil -0,17 (-1,73%)
Laag 9,804   Volume 21.915.520
Hoog 10,016   Gem. Volume 13.196.875
21 feb 2020 17:35
label premium

Flink tegenvallende cijfers ING (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over financials 6 december 2017 16:13
Arend Jan Kamp over ING 2 augustus 2016 17:08
Arend Jan Kamp over de banken 7 april 2016 17:00