Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,438 13 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,407 - 3,440
  • 6.413.763 Gem. (3M) 10,9M

KPN Weekdraadje 21 oktober t/m 27 oktober

1.627 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 82 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dutch Buffet 19 oktober 2013 15:07
    Zo hier weer het nieuwe weekdraadje voor alle KPN fans. Vorige week was een drama voor ons allen. Waar velen, inclusief ondergetekende, een mooi bod hadden verwacht van Carlos Slim, heeft hij (waarschijnlijk tijdelijk) afgehaakt.

    Laten we hopen dat Q3, en met name de outlook, welk a.s. dinsdag bekend worden gemaakt een positieve wending kunnen geven aan de koers.

    Ik ben zelf komende week niet aanwezig. Lekker vakantie met vrouw en de kids. Maak er wat en succes voor iedereen.
  2. forum rang 6 sportliefhebber 19 oktober 2013 15:55
    quote:

    Dutch Buffet schreef op 19 oktober 2013 15:07:

    Zo hier weer het nieuwe weekdraadje voor alle KPN fans. Vorige week was een drama voor ons allen. Waar velen, inclusief ondergetekende, een mooi bod hadden verwacht van Carlos Slim, heeft hij (waarschijnlijk tijdelijk) afgehaakt.

    Laten we hopen dat Q3, en met name de outlook, welk a.s. dinsdag bekend worden gemaakt een positieve wending kunnen geven aan de koers.

    Ik ben zelf komende week niet aanwezig. Lekker vakantie met vrouw en de kids. Maak er wat en succes voor iedereen.
    Had je niet al je geld in KPN gestopt, dan ???

    Fijne vakantie.
  3. [verwijderd] 19 oktober 2013 16:11
    Slim heeft zijn hand overspeelt en is met een bod van E2,30 totaal ongeloofwaardig geworden. Daar horen we voorlopig niets meer van. Fundamentele zaken gaan nu de koers bepalen. Slim heeft na het nemen van een belang de koers bepaalt en, zoals de grafieken tonen, is dat de reden dat KPN , ondanks het feit dat er al die tijd winst is gemaakt en het marktaandeel steeg, is achtergebleven bij branchegenoten. Dinsdag wordt duidelijk dat voor het eerst in lange tijd KPN verlies maakt. Bij de 2e kwartaalcijfers is namelijk al aangegeven dat het boekhoudkundige verlies op E plus in één keer wordt genomen. Het is de vraag hoe de markt dit gaat oppakken. Ik vindt het een teken van kracht om dit verlies in één keer te nemen. De motivatie hiervoor is dat men bij het bekendmaken van dit voornemen bij de 2 e kwartaalcijfers direct met de belastingdienst aan tafel kon schuiven om het compensabele verlies voor de komende jaren vast te leggen. Ook was het nog niet nodig om dit verlies nu en in één keer te nemen. De deal wacht nog op goedkeuring en de investering in E plus wordt ook nog eens omgezet in een actieve deelname in Telefonica Deutschland, waarvan de huidige dividenduitkering aan aandeelhouders E200 miljoen per jaar is; met E plus erbij kan dit op middelange termijn gaan verdubbelen.

    Blok heeft bij de strategiewijziging ten tijde van de koersdaling (dankzij de shorters van Slim) al aangegeven dat hij de verborgen waarde van KPN zou aantonen. Slim was daar niet blij mee (de verkoop van E plus heeft aangetoond dat Blok gelijk had er worden nog steeds grote bedragen betaald voor marktaandeel). Slim is geen innovatieve creatieve geest die KPN naar een hoger plan kan helpen. Slim heeft het geluk gehad dat hij een staatsmonopolie cadeau heeft gekregen en heeft daar keihard misbruik van gemaakt. Maar ook aan zijn macht in zuid amerka is een eind gekomen. Hij moet zijn monopolistische marktaandeel in zuid amerika halveren. Europa is niet meer dan een vlucht voor hem. Ik verwacht dat Blok gewoon doorgaat met het ontsleutelen van waarde, omdat op dat gebied Slim hem niet openlijk kan aanpakken (hij is tenslotte ook gewoon aandeelhouder en heeft daar ook een belang in, maar we weten nu dat hij het liefst deze waarde verborgen houdt en voor zichzelf).
    Dinsdag zal aantonen dat het marktaandeel van KPN nog steeds groeiende is, de marges in tegenstelling tot Ziggo op niveau zijn en het bedrijfsresultaat na rente en belasting fors gestegen zal zijn. Ik verwacht ook, vooral nu hij heeft aangegeven dat KPN zelfstandig verder kan dat hij Slim keihard aanpakt en aangeeft dat hij samenwerkingen wil aangaan die wel aandeelhouderswaarde en klantwaarde realiseren. Aan megalomane zichzelf verrijkende potentaten worden andere aandeelhouders ook niet wijzer van. Samenwerkingspartners in de keten zoals bijv Huawei, Netfix, Reggefiber kunnen daadwerkelijk innovatieve klantwaarde en aandeelhouderswaarde toevoegen. Dom Slim wil alleen zichzelf verrijken.
  4. [verwijderd] 19 oktober 2013 16:37
    Oud vice-president Dick Cheney was bang dat terroristen zijn pacemaker wilden uitschakelen. Dus hebben ze de draadloze verbinding uitgeschakeld. Carlos Slim is nergens bang voor. Hij biedt gewoon 2.30 Euro voor een aandeel KPN. Dan moet je wel lef hebben. Zakendoen is hard, maar dit slaat nergens op!!!
  5. patient 19 oktober 2013 17:21
    quote:

    manusolie schreef op 19 oktober 2013 16:40:

    [...]Mooi, maar riskant verhaal aangaande de te verwachten cijfers Q3
    Waarom?? De markt aandelen zitten de laatste kwartalen in een stijgende lijn, de marges zijn over de hele linie minder geworden maar liggen bij KPN vele malen hoger dan bij concurrenten. De rentekosten zullen met het ophalen van E4 miljard EV aanzienlijk gedaald zijn. Het onzin verhaal dat door de verkoop van E plus de groeidiamant verdwenen is doet geen recht aan de deal die gesloten is met Telefonica. KPN houdt een 20% belang in een krachtigere en sterkere speler op de Duits markt dan O2 en E plus afzonderlijk zouden zijn. De verplichting om miljarden te investeren in het netwerk om de concurrentie kracht van E plus te behouden vervalt daarbij voor KPN. KPN deelt weliswaar niet voor 50% maar wel voor 20% alleen de vruchten en niet de lasten op de duitse markt. Slim heeft afgelopen dinsdag met de spike van ca 10 miljoen aandelen tot E2,50 de macht verloren over de manipulatie van het aandeel.
    Telefonica zal Slim maar al te graag terug willen pakken voor de extra E500 miljoen die Carlos ze heeft afgetroffeld voor E plus. Het zou me niks verbazen als die de komende week er ieder geval voor gaan zorgen dat ze 5 a 10% belang gaan opbouwen in KPN. Alleen maar om die E 500 miljoen die ze extra moesten betalen voor E plus terug te verdienen en Slim dwars te zitten bij een evt 2e poging om KPN over te nemen.

    Slim is ongeloofwaardig een mongoloide Djenghis Kahn van de zuid amerikaanse telecom, die het in Europa niet gaat redden. Short gaan op Americain Movil wordt mijn volgende investering.
  6. [verwijderd] 19 oktober 2013 17:26
    quote:

    Jager63 schreef op 19 oktober 2013 16:37:

    Oud vice-president Dick Cheney was bang dat terroristen zijn pacemaker wilden uitschakelen. Dus hebben ze de draadloze verbinding uitgeschakeld. Carlos Slim is nergens bang voor. Hij biedt gewoon 2.30 Euro voor een aandeel KPN. Dan moet je wel lef hebben. Zakendoen is hard, maar dit slaat nergens op!!!
    Maar op onderbieden staat de doodstraf niet !
  7. [verwijderd] 19 oktober 2013 17:27
    Goede analyse Beursheld en voor even ook ijn held. Optimisme mag en of het heel erg optimistisch was? De tijd zal het leren. Ik denk zelf dat KPN een van de winnaars wordt van 2014 en ben dus blij dat Carls terug in zijn hok is.

    Iedereen veel succes as dinsdag belangrijk voor het vertrouwen in de komende tijd en stabiliteit vam de koers van het aandeel.nwimstcijfer is niet belangrijk wel Ebitda en autonom grpei.
  8. [verwijderd] 19 oktober 2013 17:31
    Wat kan de achterliggende gedachte zijn geweest toen met instemming van Slim 500 miljoen méér werd betaald voor E-plus+ ?

    Onderschatting van KPN en de aandeelhouders of overschatting van zijn eigen macht ?

    Dat lijkt me te simpel.

    Feit was natuurlijk wel dat zijn 30% aandeel de dagen er op met ca. 40 cent p/a in (koers)waarde steeg.
  9. patient 19 oktober 2013 17:40
    quote:

    elf schreef op 19 oktober 2013 17:26:

    [...]

    Maar op onderbieden staat de doodstraf niet !
    We zullen zien, het probleem is niet dat Slim E2,30 wilde bieden, maar dat hij niet meer kon betalen. De creditrating van AMX stond op het spel.
    Rotterdammers en Amsterdammers hebben niet veel gemeenschappelijk maar delen wel een tweetal spreekwoorden met een gemeenschappelijke noemer:
    Geen woorden maar daden!! Niet lullen maar poetsen.
    Deze keiharde waarheden gaan ervoor zorgen dat Slim zijn val gaat versnellen.

    Vorig jaar al paar miljard verloren en dat worden er alleen maar meer.

    A loser is born. Gegokt en verloren.
1.627 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 82 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links