Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: kwartaalcijfers KPN conform verwachting

Beursblik: kwartaalcijfers KPN conform verwachting
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van dit jaar conform verwachting gepresteerd, maar de outlook ging wel iets omhoog dankzij de overname van Youfone. Dit concludeerde analist David Vagman van ING woensdag in een rapport. 

De cijfers van KPN lieten geen afwijking zien ten opzichte van eerdere ontwikkelingen. De consumententak en het zakelijke segment presteerden nog steeds goed, terwijl het beeld bij wholesale wat meer verdeeld was, vanwege de toegenomen concurrentie op breedbandinternet. 

De omzet van 1.377 miljoen euro was conform de consensusverwachtingen, zo stelde Vagman. De aangepaste EBITDA na leases was met 605 miljoen euro circa 0,5 procent meer dan waar de consensus op mikte, vooral dankzij de groei van de dienstenomzet die de hogere indirecte kosten kon compenseren. 

De investeringen van 302 miljoen euro waren ook conform de consensus, aldus Vagman. De vrije kasstroom viel tegen, maar de nieuwe outlook voor 2024 noemde de analist bemoedigend. 

De in april afgeronde overname van Youfone, leidde ertoe dat KPN woensdag de outlook voor heel het jaar kon verhogen. KPN mikt nu op een aangepaste EBITDA na leases van 2.500 miljoen euro en een vrije kasstroom van 890 miljoen euro. Dit was in de oude outlook 2.480 miljoen en 880 miljoen euro.

ING handhaafde het Houden advies op KPN met een koersdoel van 3,50 euro. Het aandeel daalde woensdag licht tot 3,38 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Markt hield al rekening met hogere outlook KPN
  2. 24 apr AEX verwerkt cijferlawine goedgemutst en Musk kletst koers Tesla omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,446 29 mei
+0,030 +0,88%
Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links