Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,438 13 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,407 - 3,440
  • 6.413.763 Gem. (3M) 10,9M

KPN 10 - 14 December

453 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. de storm 9 december 2012 16:36
    waarom is iedereen zo super bullish?
    Ja kpn staat laag, dividend zal vermoedelijk niet verder verlaagd worden. Ook is het onduidelijk wat Carlos slim met zijn verlies gaat doen, hoe maakt hij dit verlies goed?

    Kpn kan zeker omhoog, maar dit gaat met hele kleine stappen. 4,80 zien we misschien pas laatste week van het jaar. Eerder verwacht ik dit niet.
  2. [verwijderd] 9 december 2012 18:07
    Het gaat niet goed met de telecom sector dat is algemeen bekend. De toekomst ziet er ook niet rooskleurig uit.
    Mensen bellen en smsen aanzienlijk minder en er zit een allround wifi verbinding aan te komen in de toekomst.
    Ik denk dat het aandeel KPN in de toekomst nog lagere dalen gaat opzoeken.
    Hoe denken jullie over de toekomst en kansen om te groeien voor KPN?
  3. [verwijderd] 9 december 2012 18:09
    Waar baseer je jouw vermoedens op? Zolang uitslag niet bekend is kan je volgens mij nog geen voorspelling doen. Koers komt door uitslag multiband veiling alleen onder druk als de markt denkt dat er (te) veel betaald is. Positief is echter dat als de uitslag komt er eindelijk een einde komt aan de onduidelijkheid die nu heerst. Ik ben van mening dat de kans groter is dat de koers gaat stijgen dan dat hij omlaag gaat door combinatie van technisch plaatje, mogelijke verdere uitbreiding van balangen in KPN en markt-ontwikkelingen (zie ook cijfers China vandaag). Ik zou geen geld durven zetten op een verdere daling van het aandeel in de komende tijd, maar jij kijkt daar blijkbaar anders tegen aan. Jouw goed recht.
  4. forum rang 6 pwijsneus 9 december 2012 19:06
    quote:

    El Cid schreef op 9 december 2012 18:09:

    Waar baseer je jouw vermoedens op? Zolang uitslag niet bekend is kan je volgens mij nog geen voorspelling doen. Koers komt door uitslag multiband veiling alleen onder druk als de markt denkt dat er (te) veel betaald is. Positief is echter dat als de uitslag komt er eindelijk een einde komt aan de onduidelijkheid die nu heerst. Ik ben van mening dat de kans groter is dat de koers gaat stijgen dan dat hij omlaag gaat door combinatie van technisch plaatje, mogelijke verdere uitbreiding van balangen in KPN en markt-ontwikkelingen (zie ook cijfers China vandaag). Ik zou geen geld durven zetten op een verdere daling van het aandeel in de komende tijd, maar jij kijkt daar blijkbaar anders tegen aan. Jouw goed recht.
    Klopt helemaal, de uitslag is nog niet bekend, dus onmogelijk om hier een voorspelling over te doen. Mijn vermoeden is dan ook gebaseerd op mijn onderbuikgevoel.

    Ik constateer alleen dat de koers in 1 jaar meer dan gehalveerd is, en dat de rijkste man op aarde grofweg 30% van de aandelen bezit. Wat de intenties zijn van de laatste is onbekend, evenals de oorzaak van de enorme koersval afgelopen jaar.

    Ik vind deze koersval te gortig, ook als je kijkt naar de AEX en andere telco's. Mochten er bepaalde partijen zijn die er belang bij hebben dat de koers omlaag moet, kan deze veiling enorm helpen.

    Er wordt geschat dat de veiling de staat zo'n 2 miljard gaat opleveren, mocht de staat meer ophalen is dit slecht nieuws voor KPN. Anders denk ik dat de uitslag negatief wordt uitgelegd.

    Nogmaals, het is alleen mijn gevoel, nergens op gebaseerd.

    Deze maand weten we het.

  5. [verwijderd] 9 december 2012 19:23
    Ik schat een grote kans dat er een overname komt van KPN. Carlos Slim kan dit pakket ruilen of verkopen. KPN is niet zo duur als het lijkt. Buitenlandse telecoms staan er niet beter voor. Kijk maar naar de Italiaanse telecoms. Wat er voor spel er achter zit weten wij niet. De verwachtingen waren al niet goed, laat zeggen nog slechter dan verwacht, maar een koersdaling met meer dan 50% is overdreven. Met name omdat al iemand een paar maanden daarvoor nog 8 euro voor het aandeel heeft betaald. Met een fors belang is dus al verkocht. De rol van JP Morgan is ook zeer twijfelachtig. Pakket KPN verkocht en toevallig 2 dagen voor het bod van Carlos Slim hebben ze weer een pakket KPN. Dit toeval is wel heel erg toevallig. Iets klopt er niet in dat verhaal. Ook de adviezen zijn er dubieus. Anderhalf jaar geleden waren ze de lieveling met een koersdoel van 13 euro en nu maar 4 euro. De verschillen zijn groot. Je moet het maar eens op een rij zetten. Niet te geloven.
  6. Fatcat 9 december 2012 20:02
    Koersverloop van KPN blijft een volledig raadsel. Ik zit er zelf nog steeds op 6 euro in en daar ben ik niet ontevreden mee. Er zal consolidatie plaatsvinden in de Europese telecomsector, er zijn te veel providers in een business waar schaalgrootte van groot belang is. Of dit goed is voor de particuliere belegger zal nog moeten blijken. Wat de toekomst voor KPN zal brengen blijft toch grotendeels onzeker, en daarbij is mobiel de grootste onzekerheid. Met 2 nieuwe providers voor de mobiele markt zijn er maarlieft 5 mobiele providers op een kleine markt! Wie kan zich dan nog veroorloven om een grootschalig netwerk op te zetten. En zal de mobiele markt goed zijn voor de winst? Op de korte termijn zal er flink geinvesteerd moeten worden, maar wat zal dit opbrengen op de lange termijn?

    Een synnergie met O2 in Duitsland behoort ook tot de mogelijkheden, dit levert maarliefst 3 miljard op, een dikke 2 Euro per aandeel!!
    En als dit in Duitsland mogelijk is, waarom ook niet in Belgie?

    Afijn, Carlos Slim, de man die zijn fortuin verworven heeft in de telecom zag in KPN een koopje. De beste man is niet voor niets de rijkste man ter wereld. Die koopt zich alleen in als er wat te halen valt, net zoals hij in 1990 in Mexico gedaan heeft, de hele mikmak opkopen voor spotprijsjes om vervolgens misselijkmakende rendementen te behalen.

    In normale/gunstige omstandigheden zie ik KPN binnen niet al te lange tijd weer boven de 8 euro noteren, of een overnamebod van een dikke 8 euro.
    Tot die tijd blijf ik vasthouden/bijkopen.
    Worst-case scenario aandelenemmissie, miljardenkosten bij veiling, en nog verder dalende omzetten/winst. Koers van 2,50-4 euro.

    Proost,
    Fatcat
  7. [verwijderd] 9 december 2012 21:30
    De veiling kost KPN vooral cash. De kosten kunnen immers worden afgeschreven over 20 jaar (de investering zal geactiveerd worden). Daar betaalt de fiscus dus ook nog aan mee voor 25%. De recente verkoop van diverse zaken levert KPN enige cash op. Bovendien was er nog cash in kas. Mogelijk kan een te hoge rekening voor de veiling wel problemen op gaan leveren voor de aflossingscapaciteit op de korte termijn. Grootste korte termijn zorg is naar mijn mening dus liquiditeit. Verkoop van bezittingen of een emissie kunnen dat oplossen. Daarnaast is er de dagelijkse cashflow. Als er een emissie komt, zal vermoedelijk ook Carlos Slim aandelen mee kopen. Misschien is dat ook het moment dat hij alle aandelen koopt om te voorkomen dat een andere speler opeens groot instapt.
  8. daaromdaarom 10 december 2012 08:46
    Oke , nieuwe week, nieuwe ronde nieuwe kansen

    Beleggen is allang niet meer een kwestie van analyse

    Aandelen zijn onderhevig aan gemoedstoestanden, publieke opinies, de waanzin van de dag

    Dagsentiment, spontane hoop, vrees, een misser, een opsteker

    De kudde bepaald de koers, gaan we "durin", of gaan we "duruit"?

    Rust is de beste raadgever, een trend geeft de grote lijnen, op korte termijn maakt de koers golfbewegingen

    Wachten op je kans om met winst te verkopen, net zo lang hangen, totdat je bingo-koers weer voorbij komt

    Niet net als ik in het verleden, door paniek, spanning, buikpijn of verdriet keuzes maken

    Gewoon je kans afwachten

    Wij gaan in ons leven KPN nog over de EUR 10 zien gaan

    Maar of dat over 6 jaar nog zo is, blijft de vraag

    Veel multinationals doen allang niet meer waar ze mee begonnen zijn

    De olietankers draaien log hun koers en gaan bijvoorbeeld van telefonie naar internetdiensten

    Ook KPN verandert, en over twee jaar komt een waanzinnig slimme nieuwe CEO tot revolutionaire ideeën

    En KPN pak van EUR 12 ineens de klim naar 24

    4,88 is een klote koers, dat kan in een jaar gemakkelijk naar EUR 7 terugveren

    Hebben we de tijd? Iedereen bepaald dat voor zichzelf. laat je niet gek maken door een veiling, een extra concurrent een duppie meer dividend of Silm

    Blijf bij jezelf, heb rust en vertrouwen, KPN is geen pennystock, zal het ook nooit worden

    Ik wens iedereen een mooie week

    Mijn persoonlijke doel? EUR 5,555 op 31 december.......deze week paar keer boven de 4,80, wellicht richting de EUR 5
  9. kanhetlager 10 december 2012 09:41
    KPN verkoopt Ortel Mobile Switzerland

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN) verkoopt Ortel Mobile Switzerland aan Treternity ag, maakt het Nederlandse telecombedrijf maandag bekend.
    Een overnamesom wordt niet bekendgemaakt. De verkoop past volgens KPN in de strategie van het bedrijf om de focus van Ortel Mobile in lijn te brengen met KPN's kernmarkten.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires
    December 10, 2012 03:33 ET (08:33 GMT)
    Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
  10. [verwijderd] 10 december 2012 10:04
    quote:

    stokkom schreef op 10 december 2012 09:49:

    Gaat dit nog invloed hebben op de koers?
    is ook maar een klein onderdeel.
    zal dus niet veel impact hebben.

    wat ik raar vind is dat het zo stil is.
    je zou verwachten dat kpn toch met een bericht naar buiten zou komen om het vertrouwen proberen te herstellen na de zware koersval of dat die rare mexicaan zich zou gaan roeren!
  11. stokkom 10 december 2012 10:15
    quote:

    rghh schreef op 10 december 2012 10:04:

    [...]

    is ook maar een klein onderdeel.
    zal dus niet veel impact hebben.

    wat ik raar vind is dat het zo stil is.
    je zou verwachten dat kpn toch met een bericht naar buiten zou komen om het vertrouwen proberen te herstellen na de zware koersval of dat die rare mexicaan zich zou gaan roeren!
    Ja, het is inderdaad stil bij Kpn, dit ruikt naar mijn idee ook naar nacho's.. Maar hoelang zal het nog duren voordat hij gaat roeren? Of zal hij eerst de koers nog meer naar beneden drukken?
453 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links