Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING - PB's en andere relevante informatie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.568 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 223 224 225 226 227 228 229 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
11,998 -0,054 -0,45 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het koersdoel voor ING verlaagd van 13,50 naar 13,00 euro, maar handhaafde het Accumuleren advies op het aandeel. Dit bleek woensdag uit een rapport van KBC.

ING zou volgens het Duitse Maanager-Magazine interesse hebben in een overname van Commerzbank. En ook BNP Paribas en Unicredit zouden zich hebben gemeld.

Analist Jason Kalamboussis noemt de interesse van ING voor Commerzbank in strijd met de visie die CEO Ralph Hamers op de laatste beleggersdag presenteerde.

"ING ziet zichzelf immers steeds meer evolueren in de richting van een platform en wil sterk investeren in innovatie. Een sterk ontwrichtende overname onder het traditionele bancaire model, met een uitgebreid kantorennetwerk, lijkt dan ook een vreemde zet te zijn", meent Kalamboussis, die daarom het koersdoel verlaagde.

Het aandeel ING daalde woensdag 0,3 procent naar 12,02 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: S&P vreest meer schandalen bij Europese banken

(ABM FN-Dow Jones) De regen aan boetes voor overtredingen van sancties en antiwitwasregelgeving die vooral op Europese banken lijkt neer te dalen is waarschijnlijk nog niet voorbij. Dat stelde Standard & Poor's donderdag in een rapport.

Sinds een rapportage van zes maanden geleden is het schandalen blijven druppelen. Het ratingbureau noemt als recente voorbeelden de Laundromat-zaak in de Baltische staten, waar steeds nieuwe details boven water komen. Dat heeft inmiddels de CEO en ook de bestuursvoorzitter van Swedbank de kop gekost. ING en Deutsche Bank liggen nog steeds de knoet bij toezichthouders terwijl ze hun procedures verbeteren om klanten door te lichten.

Het Britse Standard Chartered heeft zichzelf eindelijk verlost van dreigende strafvervolging, na het betalen van twee miljard dollar aan schikkingen en compensaties gedurende zes jaar. UniCredit kreeg van de Amerikaanse autoriteiten een boete van 1,3 miljard dollar voor de schending van sancties tussen 2002 en 2012, en UBS ging in beroep tegen de veroordeling voor belastingontduiking in Frankrijk, na eerdere schikkingen in de VS en Duitsland.

"En dat zijn alleen maar de meest recente gevallen", aldus S&P. De zaken speelden vaak in de periode 2007 tot en met 2015. Maar dat betekent niet dat de komende paar jaar geen nieuwe zaken zullen opduiken over de huidige periode.

S&P erkent dat veel banken hun procedures om klanten door te lichten inmiddels hebben verbeterd. Van klanten die niet door de screening heen kwamen is afscheid genomen. Ook zijn banken transparanter geworden over belastingen.

Toch moeten sommige banken volgens S&P nog meer investeren in nieuwe technologie en data-analyse. Dat zou in hun eigen belang zijn, gezien de grote risico's van fraude en en omdat 'compliance', die steeds duurder wordt, veel effectiever en efficiënter kan worden gemaakt door automatisering.

De kredietbeoordelaar is inmiddels minder positief over de kredietwaardigheid van Danske Bank en Swedbank vanwege de duurzaamheidsrisico's, waar financiële criminaliteit een deel van is. Ook ziet S&P meer kans op institutionele risico's bij banken in Malta en Estland. Bij andere gevallen zoals Deutsche Bank en ING is het oordeel nog niet gewijzigd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING weer door stof om witwaskwestie

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 15:24 | Views: 819

ING 15:25
11,94 -0,10 (-0,83%)

AMSTERDAM (AFN) - ING is op zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering andermaal door het stof gegaan om de megaboete die de bank moest betalen vanwege de witwaskwestie. In september betaalde ING 775 miljoen euro omdat het financiële concern tekortschoot bij de bestrijding van witwaspraktijken door klanten.

Volgens Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen, was 2018 ,,in veel opzichten een teleurstellend jaar’’. In recente gesprekken met grote aandeelhouders van ING klonk dezelfde teleurstelling door, erkende Wijers. Hij refereerde ook nog kort aan de ophef over de voorgestelde salarisverhoging voor topman Ralph Hamers vorig jaar, die uiteindelijk niet doorging.

Hamers zelf wees vervolgens op de vele inspanningen van ING om witwassen tegen te gaan. In het kader van een verbeterprogramma, dat tot 2020 loopt, zijn volgens hem honderden miljoenen euro’s besteed aan bestrijding van witwassen. Het geld ging onder meer naar 2500 fulltime-medewerkers en technologie om onregelmatigheden op te sporen.
voda
2
Fusie met Commerzbank past in strategie ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
11,92 -0,12 -1,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De strategie van ING is primair gericht op autonome groei, maar wanneer er consolidatie plaatsvindt in een markt waarin de bank actief is, dan kan dat aanleiding zijn voor de bank om zich daar in te mengen. Dat zei bestuursvoorzitter Ralph Hamers van ING dinsdag tijdens jaarvergadering na vragen over een mogelijke overname van Commerzbank.

De bank herhaalde daarmee zijn eerdere uitspraken over het overnamebeleid. Een andere reden voor ING om te kiezen voor groei door overnames in plaats van autonome groei is om bepaalde vaardigheden in te kopen of een bepaald team van specialisten binnen te halen.

Aandeelhouders vroegen om opheldering na recente mediaberichten dat ING de Duitse bank Commerzbank zou hebben benaderd voor een overname.

Commerzbank, als tweede bank in Duitsland, is momenteel in gesprek met de grootste Duitse zakenbank Deutsche Bank over een mogelijke fusie. Omdat daarmee een consolidatieslag in Duitsland op gang is gebracht, kan ING zich volgens de eigen strategie ook in mengen. ING is immers zelf ook snel aan het groeien als internetbank in Duitsland en is in die markt inmiddels de derde speler.

ING wilde verder niet ingaan op de berichtgeving in de media. Volgens de berichten in onder andere de Financial Times zou de bank bereid zijn te verhuizen naar Duitsland, om toestemming te krijgen van de Duitse overheid voor een overname van de tweede bank van het land.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
FORT1944
0
NATUURLIJK die verhuis van ING naar DUITSLAND zal zeker niet gemakkelijk gaan !
Men zal rekening moeten houden met vooral EUROPA en de NEDERLANDSE REGERING .
voda
0
Geen decharge voor ING-top van aandeelhouders

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 19:08 | Views: 78

ING 17:35
11,95 -0,09 (-0,71%)

AMSTERDAM (AFN) - Bestuurders van ING hebben tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering geen decharge gekregen. Aandeelhouders toonden zich bijzonder ontevreden over de schikking van 775 miljoen euro in verband met de witwasaffaire.

Krijgt een bestuur decharge dan zijn bestuurders verlost van de verantwoordelijkheid voor gebeurtenissen. Aandeelhouders van ING stemden echter in meerderheid tegen decharge. Daardoor kan nog een juridische zaak door ING tegen bestuurders voor aansprakelijkheid aangespannen worden.

Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen van ING sprak zijn teleurstelling uit over de uitslag van de stemming, maar was niet geheel verrast.
voda
0
Aandeelhouders ING verlenen top geen decharge

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
11,954 -0,086 -0,71 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van ING hebben dinsdag niet ingestemd met decharge van het bestuur en de raad van commissarissen. Dit bleek na afloop van de jaarvergadering.

Vorig jaar trof ING een schikking ter waarde van 775 miljoen euro voor een omvangrijke witwaszaak. Maar de kous lijkt nog niet af, met onder meer een zaak aangespannen door de Italiaanse toezichthouder.

De aanwezige aandeelhouders stemden wel in met andere agendapunten, zoals de vaststelling van de jaarrekening 2018 en het dividendvoorstel van 0,68 euro er aandeel.

Aangezien er al een interimdividend van 0,24 euro per aandeel is uitbetaald, volgt er nog een bedrag van 0,44 euro. Het aandeel noteert op 25 april ex-dividend.

Verder werden Mike Rees en Herna Verhagen benoemd tot commissaris. CFO Tanate Phutrakul maakt voortaan officieel deel uit van het bestuur. Phutrakul is de opvolger van Koos Timmersmans.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Adviseurs ABN krijgen tijdelijk beroepsverbod

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 16:27 | Views: 1.309

ABN AMRO 16:58
21,34 -0,36 (-1,66%)

AMSTERDAM (AFN) - De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs van ABN AMRO een beroepsverbod opgelegd van twee tot zes weken. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van klanten te kopiëren, zonder toestemming of medeweten van die klanten.

De zaak kwam een paar jaar terug aan het rollen door een intern onderzoek van de bank. Daaruit bleek dat er tussen 2013 en 2016 op grote schaal handtekeningen waren gekopieerd. De adviseurs plaatsten ze bij zogeheten hersteladviezen, waarmee eerder afgegeven hypotheekadviezen werden verbeterd.

Het ging in het onderzoek om 114 hypotheekadviseurs en om bijna zevenhonderd hersteladviezen. De Tuchtcommissie Banken legde in augustus vorig jaar al een tijdelijk beroepsverbod op aan tien van de adviseurs. ABN AMRO kwam zelf met arbeidsrechtelijke sancties voor de betrokken medewerkers en meldde in totaal circa tachtig zaken bij de Stichting Tuchtrecht Banken.

Ernstige schending

De Tuchtcommissie verwijt de medewerkers een ,,bijzonder ernstige schending van de gedragsregels'', maar houdt ook rekening met de werkomstandigheden binnen de bank. Hun leidinggevenden stuurden op targets en belemmeringen konden niet of nauwelijks bespreekbaar worden gemaakt.

De duur van de opgelegde beroepsverboden is afhankelijk van het aantal hersteladviezen waaronder gekopieerde handtekeningen zijn gezet. Bij één advies is het verbod twee weken, bij twee tot en met vijf adviezen vier weken en bij zes of meer adviezen zes weken.
voda
0
Deutsche Bank en Commerzbank beëindigen fusiegesprekken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Commerzbank AG
7,589 -0,211 -2,71 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
7,467 -0,125 -1,65 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 8,50 0,00 0,00 % NYSE
Deutsche Bank AG
7,532 -0,039 -0,52 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft de fusiegesprekken met Commerzbank beëindigd, omdat de voordelen van een combinatie niet opwegen tegen de risico's en hoge herstructureringskosten. Dit maakte de Duitse bank donderdag bekend.

Deutsche Bank wil nu andere mogelijkheden bekijken om de winstgevendheid op lange termijn te verbeteren.

Voor het eerste kwartaal van 2019 mikt Deutsche Bank op een winst voor belastingen van circa 290 miljoen euro en op een nettowinst van circa 200 miljoen euro. De totale netto-omzet zal mogelijk uitkomen op 6,4 miljard euro en de Common Equity Tier 1 ratio op 13,7 procent aan het einde van het eerste kwartaal.

Deutsche Bank komt op vrijdag met cijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
The Third Way...
0
Over Commerzbank overname door ING, er zijn twee hele grote verschillen met het Belgische verhaal:

- ING kent Duitsland al zeer goed itt. Belgie waarop ze zich, vooral door cultuurverschillen en een zeer sluwe verkoper, hadden verkeken.

- Commerzbank komt met een bruidschat: een overname leidt tot een waanzinnige badwill, oftewel bij huidige (al opgelopen) koers een e20 mia aan additioneel EV voor de overnemer.

ING heeft op de laatste investor day het platform verdienmodel uitgelegd waarbij scalability de mantra is. Alle banken weten dat ze daar naartoe moeten indien ze willen overleven. Helaas begrijpt het brede publiek, VEB incluis, dit nog niet.

Het lijkt voor de hand liggen dat zo'n overname in een thuisland waar ING dat platform het best op orde heeft op zijn minst diep moet worden bestudeerd. Scalen in een thuisland lijkt voor de hand liggen. Wat kost het om Commerzbank op het platform te hijsen?

Uiteraard zullen er behoorlijk wat angels aan de integratie hangen maar in dit geval komt de baat, in de vorm van een bruidschat, voor de kosten.

Voor politiek Duitsland is het aanbod van ING om Duits te worden een geschenk waarmee de publieke opinie, de vakbonden en het bedrijfsleven kunnen worden gepaaid. Eindelijk weer een Duitse Meister in de banksector.

Ik zou het een professionele fout vinden indien ING niet zorgvuldig de overname bestudeerd...
voda
0
Swedbank komt met speciaal anti-witwasteam

Gepubliceerd op 25 apr 2019 om 07:35 | Views: 510

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Swedbank gaat intern een divisie opzetten die financiële criminaliteit tegengaat. De door een witwasschandaal geplaagde Zweedse bank kondigde die stap aan in een handelsbericht over het eerste kwartaal van het jaar.

Swedbank staat al geruime tijd onder druk door onderzoeken naar mogelijk witwassen via het financiële concern. Het nieuwe onderdeel Anti-Financial Crime zal zich onder meer richten op het voorkomen van witwassen, financiering van terrorisme, fraudepreventie en cyberveiligheid. De tak gaat ook interne en externe onderzoeken, in samenwerking met de autoriteiten, coördineren.

De bank benadrukte ook nog steeds volledig mee te werken met de autoriteiten vanwege de huidige witwasverdenkingen. Er zijn door de bank externe adviseurs ingehuurd, waaronder advocatenfirma Clifford Chance en consultancybedrijf en forensisch onderzoeker FTI. Zij bekijken onder meer de verhouding van de bank met zijn buitenlandse onderdelen en de reactie van het financiële concern op eerdere interne onderzoeken.

Al de onderzoeken zullen ook flink in de kosten lopen, zo waarschuwde Swedbank in zijn handelsbericht. Daarin verklaarde topman Anders Karlsson dat de kapitaalpositie en liquiditeit van de bank sterk is en Swedbank beschikt over een goede buffer. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018 nam het resultaat in de afgelopen drie maanden toe.
voda
0
Beursblik: flirt Hamers met Commerzbank lijkt waarschuwing aan DNB

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Commerzbank AG
7,618 -0,182 -2,33 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
7,534 -0,058 -0,76 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 8,39 -0,11 -1,29 % NYSE
Deutsche Bank AG
7,585 0,014 0,18 % Gruppo Borsa Italiana
ING Groep
11,30 -0,434 -3,70 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities vermoedt dat de flirt van ING-topman Ralph Hamers met Commerzbank meer bedoeld is als een statement naar de Nederlandse toezichthouders dan een serieus overnameplan. Dat zei een analist van KBC Securities donderdag tegen ABM Financial News.

In diverse media verschenen de afgelopen weken berichten dat CEO Hamers van ING heeft gesproken met Commerzbank over een fusie, inclusief een mogelijke verhuizing van ING naar Frankfurt.

Volgens analist Jason Kalamboussis van KBC lijkt dat nieuws vooral gericht aan Nederlandse oren, als waarschuwing om de banken in Nederland niet nog meer onder druk te zetten. Die harde opstelling van DNB zou het gelijke speelveld met andere Europese banken verstoren, die te maken hebben met soepeler toezichthouders.

Kalamboussis denkt overigens dat DNB de Nederlandse banken met goede reden onder druk zet, als het gaat om kwesties als Know Your Customer. Daarbij moet ook worden bedacht dat ook de ECB nationale toezichthouders zoals DNB onder druk zet om stevig op te treden in witwaszaken. ING kreeg vorig jaar een grote boete voor de achteloze naleving van regels om witwassen van crimineel geld door klanten tegen te gaan.

ING CEO Hamers probeert volgens de analist nu tegendruk te geven door te hinten op een vertrek naar het buitenland, om duidelijk te maken dat men de Nederlandse banken niet met hun rug tegen de muur moet blijven drukken. Maar Kalamboussis denkt niet dat het zo ver zal komen. "Er komt een punt waarop Hamers en DNB met elkaar om tafel moeten gaan zitten en vrede sluiten", concludeerde hij.

Deutsche Bank en Commerzbank bevestigden donderdag dat hun gesprekken over een mogelijke fusie zijn beëindigd. Dit kwam niet als een verrassing nadat het plan van alle kanten veel kritiek kreeg. Volgens het Duitse Handelsblatt komt er nu weer zicht op een mogelijke overname van Commerzbank door andere partijen die belangstelling toonden, zoals UniCredit, ING en Franse banken. Commerzbank zelf verklaarde zelfstandig door te willen gaan met zijn strategie, "door te groeien samen met onze klanten en te investeren in onze toekomst."

ING noteerde donderdag 3,7 procent lager, maar het aandeel noteerde ook ex-dividend. Het aandeel Commerzbank daalde 2,4 procent. Deutsche Bank verloor 1,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING lost voor miljard dollar schuld af

Gepubliceerd op 25 apr 2019 om 22:36 | Views: 2.536

ING 25 apr
11,33 -0,40 (-3,44%)

AMSTERDAM (AFN) - ING lost voor 1,045 miljard dollar openstaande schulden af die uitstaan op voortdurende hybride kapitaaleffecten. De aflossing is in lijn met het doel van ING om doorlopend de kapitaalstructuur te optimaliseren.

De effecten met een rente van 6,375 procent worden volgens de voorwaarden afgelost. Het geld wordt op 17 juni overgemaakt.
The Third Way...
0
quote:

The Third Way... schreef op 25 apr 2019 om 14:09:


Over Commerzbank overname door ING, er zijn twee hele grote verschillen met het Belgische verhaal:

- ING kent Duitsland al zeer goed itt. Belgie waarop ze zich, vooral door cultuurverschillen en een zeer sluwe verkoper, hadden verkeken.

- Commerzbank komt met een bruidschat: een overname leidt tot een waanzinnige badwill, oftewel bij huidige (al opgelopen) koers een e20 mia aan additioneel EV voor de overnemer.

ING heeft op de laatste investor day het platform verdienmodel uitgelegd waarbij scalability de mantra is. Alle banken weten dat ze daar naartoe moeten indien ze willen overleven. Helaas begrijpt het brede publiek, VEB incluis, dit nog niet.

Het lijkt voor de hand liggen dat zo'n overname in een thuisland waar ING dat platform het best op orde heeft op zijn minst diep moet worden bestudeerd. Scalen in een thuisland lijkt voor de hand liggen. Wat kost het om Commerzbank op het platform te hijsen?

Uiteraard zullen er behoorlijk wat angels aan de integratie hangen maar in dit geval komt de baat, in de vorm van een bruidschat, voor de kosten.

Voor politiek Duitsland is het aanbod van ING om Duits te worden een geschenk waarmee de publieke opinie, de vakbonden en het bedrijfsleven kunnen worden gepaaid. Eindelijk weer een Duitse Meister in de banksector.

Ik zou het een professionele fout vinden indien ING niet zorgvuldig de overname bestudeerd...


In de FT van vandaag op p. 11 een artikel dat concludeert met ING als frontrunner om Commerzbank over te nemen.
Waar de kleingeestige NLse bestuurders denken dat de RvB de geopperde verhuizing naar Frankfurt een aanval op hen is, ziet de FT dit, conform hierboven aangehaald betoog, als de voorwaarde om Duitsland te overtuigen.

Wordt vervolgd...
voda
0
ING brengt Apple Pay naar Nederland

Gepubliceerd op 1 mei 2019 om 09:38 | Views: 2.752

Apple 30 apr
200,67 -3,94 (-1,93%)

ING 30 apr
11,36 -0,03 (-0,23%)

AMSTERDAM (AFN) - ING brengt binnenkort Apple Pay naar Nederland. Volgens de bank kunnen Nederlandse ING-klanten daardoor straks snel en eenvoudig mobiel betalen met hun iPhone, iPad of Apple Watch. ,,Die heb je altijd bij je. Dus nooit meer zoeken naar je portemonnee'', stelt de bank in een aankondiging op de site. Wanneer de dienst precies komt, wordt later bekendgemaakt.

Apple Pay begon in 2014 in de Verenigde Staten en is al in tal van andere landen beschikbaar, waaronder Duitsland en België. Nederland hoorde er officieel nog niet bij. Ruim een jaar terug probeerde onlinebank Bunq de betaaldienst van Apple wel via een foefje in Nederland beschikbaar te maken. Maar dit was van korte duur. De achterdeur werd later door Apple dichtgegooid.
voda
0
Beursblik: minder winst voorspeld bij ING

(ABM FN-Dow Jones) ING zal donderdag mogelijk minder iets winst boeken over het eerste kwartaal, door hogere voorzieningen voor oninbare leningen, terwijl de inkomsten ongeveer gelijk zijn gebleven. Zo luidt een consensusverwachting van analisten, ingezien door ABM Financial News.

De marktvorsers rekenen gemiddeld op een nettowinst van 1,14 miljard euro, tegen 1,22 miljard een jaar eerder.

De onderliggende winst voor belastingen zou met bijna 100 miljoen euro dalen tot 1,6 miljard, omdat de bijdrage aan de stroppenpot naar verwachting oploopt tot een slordige 250 miljoen euro. Een jaar eerder was dit maar 85 miljoen euro, dankzij de vrijval van achterhaalde voorzieningen.

De inkomsten van de bank blijven naar verwachting stabiel rond 4,5 miljard euro. ING rekent voor de eerste helft van 2019 nog op een rentemarge rond 150 basispunten, hoewel de spaarrente niet echt verder omlaag kan. De groei-ambities voor de zakenbank werden getemperd.

De kosten blijven naar verwachting schommelen rond 60 procent van de inkomsten, wat volgens KBC Securities niet al te best zou zijn, aangezien de bank op 50 tot 52 procent mikt. Zonder bankheffingen en andere toezichtskosten zat de bank vorig jaar overigens al op het beoogde niveau.

De kapitaalbuffer verbetert naar verwacht iets, verwacht een analist van ABN AMRO, dankzij de boekwinst op de Indiase bank Kotak en valutameevallers voor de Turkse lira en de Amerikaanse dollar.

Het bestuur van ING kreeg vorige maand bij de jaarvergadering een zeldzame gele kaart van de aandeelhouders, die geen décharge verleenden voor het gevoerde beleid. De aandeelhouders waren ontevreden over de zware boete voor de te lakse controle van klanten op crimineel geld en een voorgestelde forse loonsverhoging voor topman Ralph Hamers vorig jaar.

De bank kreeg eerder dit jaar een verbod om nieuwe klanten in Italië aan te nemen nadat ook daar problemen waren geconstateerd en liet in maart tijdens zijn beleggersdag in Duitsland weten tijd nodig te hebben om de antiwitwas-controleprocedures te verbeteren in alle markten.

In april waren er mediaberichten dat ING-topman Hamers bereid zou zijn om te verhuizen naar Duitsland, in het kader van een overname van Commerzbank. Daarmee zou het strenge bankentoezicht in Nederland worden ontlopen.

ING publiceert de resultaten donderdag voorbeurs. Het aandeel ING sloot dinsdag op 11,36 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING houdt rentemarge op peil

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
11,292 -0,064 -0,56 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het eerste kwartaal minder winst geboekt door een grotere bijdrage aan de stroppenpot, maar wist de rentemarge op peil te houden terwijl de rente- en fee-inkomsten licht stegen. Dat maakte de bank donderdag bekend.

De nettowinst daalde met 9 procent, van 1,22 miljard een jaar eerder naar 1,12 miljard in het eerste kwartaal. De onderliggende winst voor belastingen daalde ook, met 6 procent.

De winstdaling kwam vooral door een grotere bijdrage aan de stroppenpot voor wanbetalingen. Die steeg van 85 miljoen euro een jaar eerder naar 207 miljoen afgelopen kwartaal. Dit was wel minder dan in het vierde kwartaal en ook lager dan de circa 250 miljoen die analisten vooraf hadden voorspeld.

"We zien de positieve resultaten van ons transformatieprogramma doorkomen, vooral in Nederland en België. Dit werd echter tenietgedaan door hogere maar nog steeds relatief lage risicokosten en druk van de lage rente", stelde topman Ralph Hamers in een verklaring.

De kosten kwamen uit op 60,9 procent van de onderliggende inkomsten, wat minder goed was dan de 60,3 procent van een jaar eerder en ook ruim boven de doelstelling van 50 tot 52 procent. Gemiddeld over de afgelopen vier kwartalen verbeterde dit cijfer wel, van 55,7 procent een jaar eerder tot 55,0 procent.

Het leningenboek groeide met 9 miljard euro en de rentemarge bleef stabiel op 1,54 procent.
De bank zag het aantal primaire klanten verder stijgen, met 150.000 tot 12,6 miljoen.

De inkomsten stegen van 4,46 miljard naar 4,58 miljard euro, wat boven verwachting was. De rentebaten stegen met 2 procent en de fee-inkomsten ook met 2 procent. Hogere inkomsten uit beleggingen compenseerden daarnaast voor lagere overige inkomsten.

De kapitaalbuffer verbeterde van 14,5 procent eind vorig jaar naar 14,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: ING op koers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
11,286 -0,07 -0,62 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De eerstekwartaalcijfers van ING laten zien dat de bank op koers ligt met zijn plannen, hoewel de onderliggende kosten tegenvielen. De winst voldeed aan de verwachtingen en de omzet werd gestuwd door een positieve impact van de verkoop van de Indiase bank Kotak. Dat stelde Jefferies donderdag in een rapport.

De fee-inkomsten waren volgens Jefferies beter dan verwacht, door hogere fees bij de retailbank in Nederland en België, terwijl ze in andere divisies lager waren.

De leningengroei was volgens de analisten goed, met 5,5 procent op jaarbasis.

De kosten als percentage van de inkomsten, afgezien van kosten van bankheffingen en regelgeving, daalden op jaarbasis met 3,6 procentpunt tot 45,6 procent. In Duitsland stegen de kosten met 8 procent door investeringen in marketing in Oostenrijk, terwijl de kosten in België met 7 procent daalden door de reorganisatie daar.

In de zakenbank ging het operationeel goed bij de kredietverstrekking en handelsfinanciering, maar dit werd geheel teniet gedaan door een zwak resultaat bij Financial Markets en Treasury.

Nieuw is dat ING de voorzieningen voor oninbare leningen in de komende periode ziet oplopen tot gemiddeld 25 basispunten van het leningenboek, nadat dit in het eerste kwartaal 16 basispunten was. Dat was een meevaller, want de markt rekende op een sterkere stijging, aldus Jefferies.

Jefferies heeft een koopadvies en koersdoel van 14,50 euro.
Het aandeel ING stond donderdag kort na de opening 1,5 procent lager op 11,36 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: gemengde resultaten voor ING

(ABM FN-Dow Jones) De winst van ING in het eerste kwartaal viel wat tegen, door lager dan verwachte fee-inkomsten en hoger dan verwachte kosten, hoewel de kapitaalbuffer wat sterker uitviel. Dat stelde Morgan Stanley donderdag in een analistenrapport.

De analisten verwachten aanvankelijk een negatieve koersreactie door het lager dan verwachte winstcijfer.

De rentebaten kwamen overeen met de verwachtingen, de fee-inkomsten waren 1 procent lager dan verwacht onder andere bij de zakenbank, en de kosten waren 2 procent hoger dan voorzien, door investeringen in nieuwe hypotheken in Oostenrijk en overnamekosten in Duitsland.

De sterkere kapitaalbuffer van 14,7 procent is het gevolg van het verkochte belang in India, maar ook van betere kredietwaardigheid van leningen. Daar staat tegenover dat het management in de nabije toekomst weer enige tegenwind verwacht van de TRIM-beoordeling van de interne risicomodellen door de ECB.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op ING met een koersdoel van 13,50 euro.

Het aandeel ING sloot dinsdag op 11,34 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING-topman Hamers verwacht geen grensoverschrijdende consolidatie

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
11,306 -0,05 -0,44 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Bestuursvoorzitter Ralph Hamers van ING Groep verwacht nog steeds geen grensoverschrijdende consolidatie tussen Europese banken, zolang de Europese bankenunie niet is voltooid. Dat zei de CEO donderdag in een toelichting op de eerstekwartaalcijfers.

Zo lang er geen Europees depositogarantiestelsel is, zijn twee van de drie voordelen van grensoverschrijdende fusies tussen banken geblokkeerd, zei Hamers: namelijk de mogelijkheid om met kapitaal en liquiditeit te schuiven tussen verschillende landen. Daarmee blijft alleen het voordeel van kostenbesparingen over. Op dit moment ziet Hamers vooral mogelijkheden om kosten uit het systeem te halen door banken in hetzelfde land met elkaar te laten samengaan.

Hamers ging niet op onbevestigde berichten in de media, dat hij de topman van Commerzbank en de Duitse regering persoonlijk zou hebben benaderd om te praten over een mogelijke fusie. "Wij reageren niet op geruchten in de markt", zei Hamers. "De markt kan alles wel verzinnen."

De bestuursvoorzitter drukte speculatie over een mogelijke grote overname in Duitsland verder de kop in door te benadrukken dat ING tevreden is met de huidige strategie en groei. "Kijk naar onze resultaten. Die zijn echt goed. We zijn echt bezig met iets bijzonders."

Met andere woorden, het efficiënte ING zou wel gek zijn om zich allerlei problemen op de hals te halen door een grote bank met veel filialen zoals Commerzbank over te nemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
4.568 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 223 224 225 226 227 228 229 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 10,114   Verschil -0,14 (-1,35%)
Laag 10,020   Volume 14.861.953
Hoog 10,216   Gem. Volume 14.558.617
17-mei-19 17:35
label premium

ING speelt met vuur

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium