Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PB

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.138 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 103 104 105 106 107 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beleggers mogen weer fantaseren over KPN

Het gerucht dat de Canadese vermogensbeheerder Brookfield een overname zou overwegen van KPN, prikkelt voor het eerst in jaren weer de fantasie van beleggers. Het aandeel van het telecombedrijf steeg donderdag ruim 6%. Maar valt er wat te fantaseren? En is KPN een voor de hand liggende overnameprooi?
Na alle turbulentie van de afgelopen jaren was het net weer rustig bij het telecombedrijf. Onder de vorige bestuursvoorzitter Eelco Blok waren de internationale ambities afgezworen, de schulden beheersbaar gemaakt, de kosten onder controle gebracht en de Mexicaanse belager America Movil afgedropen. Zijn opvolger Maximo Ibarra kon eind vorig jaar weer vooruitkijken met een strategisch plan tot 2021.

Lees ook
KPN gaat hard inde kosten snijden

Nuchtere strategie
In een moeilijke en zeer competitieve markt heeft KPN gekozen voor een nuchtere strategie: investeren in de kwaliteit van de infrastructuur en de dienstverlening, en voortgaande kostenbesparingen. Bovendien worden klanten verleid om niet één dienst van KPN af te nemen, maar het bedrijf te omarmen als leverancier van een bundel van internet, tv, vaste en mobiele telefonie.

Een KPN-winkel in het hoofdkantoor van het telecombedrijf in Rotterdam.Foto: Reuters

Voordeel van die strategie is dat klanten met een alles-in-een-abonnement minder makkelijk weglopen en dat de opbrengst per gebruiker toeneemt. Uit de kwartaal- en jaarcijfers die KPN woensdag bekendmaakte, blijkt dat deze strategie met succes wordt uitgevoerd. Het aantal particuliere klanten met zo'n gebundeld abonnement nam vorig jaar opnieuw toe. Dezelfde strategie wordt inmiddels ook op de zakelijke markt losgelaten.

Grote vrije kasstroom
‘KPN moet hollen om niet achteruit te gaan’
Maar ondanks dit succes slaagt KPN er niet in te groeien. De totale omzet van het bedrijf daalde over heel 2018, het zoveelste jaar in een lange reeks. Het probleem is dat het aantal bundels weliswaar groeit, maar dat er op diverse andere plekken omzet weglekt. Door de felle concurrentie gaat het vooral in de mobiele markt hard. KPN moet hollen om niet achteruit te gaan.

Op het eerste gezicht is KPN dus niet een hele aantrekkelijke overnameprooi. Daar staat tegenover dat het een grote vrije kasstroom genereert. Die kasstroom kan nog omhoog door verder op de kosten te besparen. KPN heeft in zijn nieuwe strategie al een voorzet gegeven: jaarlijks nog eens €350 mln aan kostenbesparingen tot en met 2021.

Behapbare prooi
KPN is in vergelijking met de grote telecombedrijven in Duitsland en Frankrijk ook een behapbare prooi en neemt een dominante positie in op een hele compacte markt. Door de fusie van T-Mobile en Tele2 krimpt het aantal spelers op deze markt van vier naar drie.

De strategie van het verkopen van bundels is bovendien nog niet zo oud en KPN loopt ermee voorop. Het is goed mogelijk dat wanneer KPN erin slaagt nog meer klanten te verleiden tot zo'n abonnement, het bedrijf ook weer gaat groeien. Beleggers mogen dus fantaseren, is het niet over autonome groei dan wel over een overname.

Jeroen Piersma

fd.nl/ondernemen/1287780/beleggers-mo...
voda
0
Beursblik: weinig kans op succesvolle overname KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,733 0,046 1,71 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De kans dat het Canadese Brookfield er met KPN vandoor gaat is klein. Dit stelden analisten van ING vrijdag.

Hoewel een overname op zich geen slecht plan is, ziet ING heel wat beren op de weg.

"Nederland is een begraafplaats voor mislukte overnamebiedingen", aldus de bank, wijzend op bijvoorbeeld AkzoNobel, Unilever, PostNL en Fugro. Dit als gevolg van de inzet van stichtingen en gifpillen.

Daarbij geldt KPN voor de Nederlandse politiek vermoedelijk als een strategisch bedrijf, dat ook nog eens goed beschermd is.

Dat Brookfield zou optrekken met de Nederlandse pensioenuitvoerders PGGM en APG, vindt ING ook opmerkelijk. "Waarom zouden pensioenfondsen zich zo erg op één aandeel focussen en een premie betalen", vraagt de bank zich af.

Daarbij is KPN een relatief een duur telecomaandeel, vinden de analisten, en Brookfield zal niet of nauwelijks synergievoordelen kunnen realiseren.

Wel toont de eventuele interesse van Brookfield volgens ING aan hoe infrastructuurfondsen kijken naar bedrijven in stabiele markten met hoge toetredingsdrempels in een lage rente-omgeving. ING denkt dat Brookfield vooral kijkt naar de goed voorspelbare kasstroom van KPN.

ING heeft een koopadvies op KPN met een koersdoel van 3,40 euro.

Het aandeel daalde vrijdag 0,3 procent naar 2,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,731 0,044 1,64 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor KPN verhoogd van 2,80 naar 2,90 bij handhaving van het Houden advies.

Donderdag meldde Bloomberg dat de Canadese vermogensbeheerder Brookfield Asset Management overweegt een bod uit te brengen op KPN. Daarbij zou het willen optrekken met Nederlandse pensioenfondsen. Er is nog geen contact geweest met KPN zelf.

Analist Ruben Devos ziet veel struikelblokken voor een mogelijke overname, waaronder de Stichting Preferente Aandelen B KPN, de afkeer van de Nederlandse overheid tegen dit soort plannen en een hoge waardering. KPN's vrij efficiënte bedrijfsvoering en de sombere vooruitzichten voor de Nederlandse telecommarkt kunnen volgens Devos een overname eveneens in de weg staan.

De kans op een overname is volgens KBC 30 procent.

Het aandeel KPN koerste vrijdagochtend 0,3 procent lager op 2,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Veel beren op weg bij overname KPN'

Gepubliceerd op 1 feb 2019 om 09:38 | Views: 4.815

KPN 16:25
2,74 +0,06 (+2,12%)

AMSTERDAM (AFN) - De Canadese investeerder Brookfield overweegt een bod uit te brengen op telecomconcern KPN, aldus persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Maar een mogelijke transactie zal veel beren op de weg vinden, zo denken analisten van KBC Securities.

De marktvorsers wijzen onder meer op de beschermingswal die KPN kan opwerpen en de ,,afkeer van de Nederlandse overheid'' tegen buitenlands eigendom van strategisch belangrijke bezittingen, zoals de infrastructuur van KPN wordt gezien.

Wat politieke zorgen enigszins kan wegnemen volgens KBC, is de samenwerking van Brookfield met Nederlandse pensioenbeleggers. De bronnen van het persbureau gaven namelijk aan dat Brookfield al gesprekken zou hebben gevoerd met Nederlandse pensioenbeleggers APG en PGGM over een mogelijk gezamenlijk bod. Maar veel zal volgens de kenners afhangen van hoe een deal eruit ziet.

Sterk protectionisme

Een substantiële overnamepremie zou daarbij goed zijn om de steun van de onafhankelijke Stichting Preferente Aandelen B die een bescherming kan opwerpen, mee te krijgen denkt KBC. De bank verhoogde het koersdoel op KPN naar 2,90 euro en handhaafde het hold-advies.

ING wijst er op dat Nederland een historie heeft van mislukte overnamepogingen door onder meer juridische afweermogelijkheden zoals het opwerpen van een beschermingsconstructie en ,,een sterk protectionisme'' in het bedrijfsleven en de overheid. Ook ING wijst er op dat de dealkansen toenemen als de pensioenpartijen participeren met een non-telco-investeerder.

KPN stond vrijdag, na een flinke winst een dag eerder, vlak op 2,69 euro.
voda
0
Uitgelicht: overnamefantasie zet KPN hoger

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,749 0,062 2,31 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) In een drukke cijferweek speelde KPN zich in de kijker. Maar het waren niet zozeer de kwartaalcijfers die het aandeel hoger zetten, maar vooral de eventuele interesse van een Canadese vermogensbeheerder om een bod op het Nederlandse telecombedrijf uit te brengen.

Nadat KPN woensdag de cijfers presenteerde, volgde er donderdag een bericht van persbureau Bloomberg dat Brookfield zou overwegen om een bod uit te brengen op KPN.

Vermoedelijk om de kans op goedkeuring voor het bod te vergroten, zou Brookfield samen op willen trekken met PGGM en APG.

KPN zelf is nog niet benaderd. Maar, “waar rook is, is vuur”, zei analist Jim Tehupuring van Deaandeelhouder.nl.

De interesse voor het telecombedrijf kan analist Corne van Zeijl van Actiam zich wel voorstellen. KPN heeft een goede cashflow en heeft een "normale" schuldenlast, aldus de analist. Maar daar staat tegenover dat er ook geen groei is en er flink zal moeten worden geïnvesteerd in 5G.

Toch acht ING de kans op een overname niet zo groot. Analist David Vagman begrijpt net als bijvoorbeeld Van Zeijl de interesse wel, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook gaat lukken.

"Nederland is een begraafplaats voor mislukte overnamebiedingen", aldus de bank, wijzend op bijvoorbeeld AkzoNobel, Unilever, PostNL en Fugro. Dit als gevolg van de inzet van stichtingen en gifpillen.

Ook analist Ruben Devos van KBC Securities ziet de Stichting Preferente Aandelen B KPN als een struikelblok.

Daarbij geldt KPN voor de Nederlandse politiek vermoedelijk als een strategisch bedrijf, dat ook nog eens goed beschermd is, aldus ING.

In het verleden struikelde de Mexicaanse miljardair Carlos Slim al eens in een poging om KPN over te nemen. Volgens de laatste melding in het register van de Autoriteit Financiële Markten zit Slim nog altijd op een belang van iets meer dan 16 procent.

Analist Nico Inberg van IEX verwacht dat Slim wel oren heeft na een verkoop van dit belang.

Pensioen

Dat Brookfield zou optrekken met de Nederlandse pensioenuitvoerders PGGM en APG, vindt ING ook opmerkelijk. "Waarom zouden pensioenfondsen zich zo erg op één aandeel focussen en een premie betalen", vraagt de bank zich af.

Daarbij is KPN een relatief een duur telecomaandeel, vinden de analisten, en Brookfield zal niet of nauwelijks synergievoordelen kunnen realiseren.

Wel toont de eventuele interesse van Brookfield volgens ING aan hoe infrastructuurfondsen kijken naar bedrijven in stabiele markten met hoge toetredingsdrempels in een lage rente-omgeving. ING denkt dat Brookfield vooral kijkt naar de goed voorspelbare kasstroom van KPN.

Kijkend naar de problemen die KPN de afgelopen kenden met zijn bedrijfsmodel, zou een bod richting de drie euro "mogelijk een hele mooie oplossing voor beleggers" zijn, meent analist Tehupuring van Deaandeelhouder.nl.

Resultaten

De prestaties van KPN in het vierde kwartaal van 2018 waren redelijk conform verwachting. De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 1.436 miljoen euro. De geschoonde EBITDA bedroeg 572 miljoen euro met een bijhorende marge van 39,8 procent. Een jaar eerder was dit nog een omzet van 1.452 miljoen en een geschoonde EBITDA van 567 miljoen euro.

Analisten mikten voor het vierde kwartaal gemiddeld op een omzet van 1.426 miljoen euro met een geschoonde EBITDA van 569 miljoen euro. Daarnaast rekenden de analisten voor 22 miljoen euro aan incidentele en reorganisatiekosten.

Onder de streep restte een verlies van 45 miljoen euro, tegen een winst van 56 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017. De rode cijfers hadden te maken met een herwaardering van DTA. Exclusief deze post bedroeg de winst 62 miljoen euro.

Analisten die bijdroegen aan de consensus mikten daarnaast op een vrije kasstroom van 219 miljoen euro, waar dat vorig jaar nog 218 miljoen euro was. Dit werd in het afgelopen kwartaal uiteindelijk 223 miljoen euro.

Jaarcijfers

Over heel 2018 werd door KPN een omzet geboekt van 5.639 miljoen euro bij een geschoonde EBITDA van 2.303 miljoen euro. In heel 2017 was de omzet nog 5.742 miljoen euro en het geschoonde bedrijfsresultaat 2.285 miljoen euro.

Analisten hielden gemiddeld rekening met een omzet van 5.628 miljoen euro bij een geschoonde EBITDA van 2.301 miljoen euro.

Al met al redelijke cijfers, oordeelden analisten van Morgan Stanley. Maar de afgegeven outlook viel tegen, voegde de zakenbank toe.

KPN mikt voor dit jaar op een geschoonde EBITDA in lijn met die van 2018.

Volgens analisten van Citi Research kan KPN met 350 miljoen euro aan nieuwe kostenbesparingen de winstgevendheid opkrikken vanaf dit jaar tot 2021. De effecten van het besparingsprogramma zullen vermoedelijk evenwel pas tegen het einde van deze periode zichtbaar worden, zo verwacht ABN AMRO.

De investeringen belopen dit jaar ongeveer 1,1 miljard euro en de vrije kasstroom daalt vermoedelijk in vergelijking met 2018 door herstructureringskosten.

Vagman van ING verwacht dat de consensus voor de EBITDA en vrije kasstroom dit jaar tot vijf procent neerwaarts wordt bijgesteld, vooral vanwege de fasering van de herstructureringskosten. De doelstellingen in de periode tot 2021 bleven volgens ING grofweg gelijk, maar vallen in 2019 vermoedelijk licht lager uit. KPN wil een regulier dividend van 0,125 euro per aandeel betalen en dit in lijn met de vrije kasstroom laten groeien.

Op weekbasis werd het aandeel 9,0 procent duurder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beroep Tele2 in zaak rond KPN ongegrond

Gepubliceerd op 4 feb 2019 om 18:42 | Views: 738

KPN 17:35
2,71 -0,04 (-1,42%)

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank Rotterdam heeft het beroep van Tele2 in een zaak rond KPN ongegrond verklaard. Daarmee werd een eerder standpunt van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bevestigd, meldt de toezichthouder.

Het gaat over de overheidsaanbesteding vaste telefonie in 2010. De ACM stelde vorig jaar al dat KPN die niet te laag had geprijsd. Tele2 had de ACM in 2016 gevraagd de zaak te onderzoeken. Na het oordeel van de toezichthouder kwam Tele2 met bezwaren over wat nu precies wel en niet onderzocht was door de ACM. Maar daar ging de rechter niet in mee. Tegen deze uitspraak staat hoger beroep open.
voda
0
Beursblik: ING haalt KPN van kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,74 0,03 1,11 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag het advies voor KPN verlaagd van Kopen naar Houden en stelde eveneens het koersdoel neerwaarts bij, van 3,40 naar 2,90 euro.

Analist David Vagman wees op het bericht van persbureau Bloomberg afgelopen week dat Brookfield zou overwegen om een bod uit te brengen op KPN. De marktvorser snapt de gedachte achter een overname, maar noemde een deal onwaarschijnlijk. De markt mikt op een kans van slagen van 20 procent, aldus de marktvorser.

Omdat een andere analist binnen ING het aandeel KPN nu volgt, werd het advies verlaagd naar Houden. Met het nieuwe koersdoel wordt een kans van 25 procent ingeprijsd dat een overnamedeal van 3,40 euro per aandeel kan slagen. De beleggingscasus voor een zelfstandig KPN noemde Vagman "niet inspirerend".

Het aandeel KPN daalde dinsdag 0,2 procent naar 2,71 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KPN Ventures investeert in Portugees fonds

Gepubliceerd op 5 feb 2019 om 12:59 | Views: 1.288

KPN 16:38
2,74 +0,03 (+1,14%)

DEN HAAG (AFN) - KPN Ventures, de investeringstak van telecombedrijf KPN, steekt geld in een nieuw technologiefonds van het Portugese Armilar Venture Partners. Om hoeveel geld het gaat is niet bekendgemaakt.

Het zogeheten Armilar Venture Partners TechTransfer Fund streeft ernaar om in totaal 60 miljoen euro te investeren in bedrijven die innovaties van universitaire onderzoekscentra willen commercialiseren. Voor KPN Ventures is het al de vierde keer dat het investeert in een dergelijk fonds. Eerder werd geld gestoken in het Cottonwood Technology Fund uit Enschede, het PSL Innovation Fund uit Parijs en imec.xpand uit Leuven.
voda
0
KPN beschermt zichzelf wel

Zomer 2013 schrok Den Haag wakker. De Mexicaanse miljardair Carlos Slim had een ongewenst overnamebod op telecomconcern KPN gedaan. Zelfs de nationaal coördinator terrorismebestrijding keek ernaar. En wat bleek? De Nederlandse politiek had geen enkele mogelijkheid om het snode plan te blokkeren.

Dat bleek ook nergens voor nodig. De eigen beschermingswal van KPN was genoeg om de Mexicaanse belegering af te schrikken. Toch vormde de kwestie aanleiding voor de regering om te werken aan een Wet Ongewenste zeggenschap telecommunicatie.

Dat gaat wel op zijn elfendertigst. Vijfenhalf jaar nadat Slim zijn overnamepoging heeft gestaakt, ligt het wetsvoorstel nog altijd niet bij de Tweede Kamer. Terwijl de overnamekoorts rond KPN weer terug is.

Een week geleden meldde persbureau Bloomberg dat de Canadese investeerder Brookfield in conclaaf met Nederlandse pensioenfondsen een bod op KPN KPN€2,69-0,44% overweegt. Het aandeel sprong van rond de €2,50 naar zo'n €2,70. En rond dat niveau bleef het sindsdien liggen, een teken dat beleggers de hoop op een bieding niet hebben opgegeven.

Mocht Brookfield een bod doen, dan hoeft het de Nederlandse politiek dus niet te vrezen. De beschermingswal van KPN zelf bestaat uiteraard nog wel.
Maar zoals iedere bestuursvoorzitter kan vertellen is een hoge beurskoers de beste verdediging tegen een overname. Een bieder koopt een bedrijf immers alleen voor een prijs waar hij vervolgens zelf nog wat aan kan verdienen.
En de koerswinstverhouding van KPN is al hoog. Die verhouding (op basis van de verwachte winst over dit jaar) ligt net iets onder de 23 tegen 14,4 gemiddeld voor Europese telecombedrijven.

Bovendien dient een koper een overnamepremie te betalen. Zo'n 30% is gebruikelijk. Daarmee zou Brookfield tegen de 30 keer de winst voor KPN moeten neertellen. Voor een snelgroeiend techbedrijf is dat te billijken, maar voor een bedrijf met een al jaren krimpende omzet en een noodzaak om flinke investeringen in nieuwe netwerken (5G, glasvezel) te doen, is dat fors.

Natuurlijk zijn er wel lichtpuntjes voor KPN. Zo verdwijnt met de overname van Tele2 Nederland door T-Mobile dé prijsvechter uit de markt. Het biedt KPN de gelegenheid om met zijn eigen prijsvechter Telfort te stoppen en zijn marges op te pompen.

Alleen, dat is al bij beleggers bekend en dus redelijkerwijs in de koers verwerkt. Het beste plan waar marktvolgers tot dusverre mee zijn gekomen is KPN opknippen (in een netwerk- en een abonnementenbedrijf) en doorverkopen. Maar zolang de winst van die activiteiten niet rap stijgt, zal Brookfield een koper moeten vinden die dik meer dan 30 keer de winst betaalt om er zelf aan te verdienen.

Politiek Den Haag kan dus rustig doorsnurken. KPN kan opnieuw zichzelf beschermen.

Reageren? Mail naar bartjens@fd.nl
Bartjens

fd.nl/ondernemen/1288383/kpn-bescherm...
voda
0
KPN rondt verkoop iBasis af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,68 -0,014 -0,52 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft de verkoop van iBasis afgerond. Dit maakte het telecombedrijf vrijdagochtend bekend.

iBasis is verkocht aan Tofane Global, zoals op 7 maart vorig jaar werd aangekondigd. Financiële details verstrekte KPN niet.

Het Parijse Tofane is gespecialiseerd in het leveren van internationale carrierdiensten. iBasis biedt een breed scala aan spraak- en mobiele datadiensten voor veel van 's werelds grootste vaste en mobiele providers. iBasis behaalde in 2017 een omzet van 705 miljoen euro en een EBITDA van 24 miljoen euro.

"De verkoop is in lijn met de succesvolle Vereenvoudigen, Groeien, Innoveren strategie van KPN in Nederland", aldus KPN destijds.

iBasis zal zijn spraak- en datadiensten aan KPN blijven leveren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KPN wil Sap en Hartman langer als commissaris

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,753 -0,006 -0,22 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN wil Jolande Sap en Peter Hartman langer als commissaris. Dit maakte het telecombedrijf maandagochtend bekend.

Bij een aandeelhoudersvergadering op 10 april zullen Sap en Hartman worden voorgedragen voor een nieuwe termijn.

Ook komt tijdens de vergadering het beloningsbeleid ter sprake voor de leden van de raad van bestuur.

Het aandeel KPN steeg maandagochtend 0,1 procent tot 2,76 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VEB boos om bonusvoorstel KPN

Gepubliceerd op 4 apr 2019 om 14:46 | Views: 678

KPN 15:06
2,80 -0,01 (-0,25%)

AMSTERDAM (AFN) - Nieuwe bonusplannen van telecombedrijf KPN zijn bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) slecht gevallen. De onderneming wil de voorwaarde dat er winst moet worden gemaakt voordat er bonussen worden uitgekeerd schrappen. ,,Het bonusbeleid was al vrij soft'', meent adjunct-directeur Errol Keyer van de beleggersvereniging. ,,Dat wordt nu nog softer.''

Keyner vindt zaken als medewerkers- en klanttevredenheid, die KPN nu belangrijker wil maken, prima om als voorwaarden mee te nemen in het bonusbeleid. ,,Maar het maken van winst moet een eerste vereiste zijn.'' Hij vindt dat het basissalaris voor bestuurders bij KPN, topman Maximo Ibarra krijgt bijna 1 miljoen euro, genoeg moet zijn om ,,je werk te doen en je netjes te gedragen''.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van KPN zal Keyner namens de VEB zijn kritiek op de plannen laten horen.
voda
0
Norges Bank verkleint belang KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,815 0,005 0,18 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Norges Bank heeft een kleiner belang in KPN gemeld. Dit bleek uit meldingen in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 3 april 2019.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 2,92 procent met een dito stemrecht.

Op 1 april meldde Norges Bank nog een belang van 3,05 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
rationeel
0
voda
0
Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,794 -0,016 -0,57 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft maandag het koersdoel voor KPN verhoogd van 1,91 naar 1,97 euro met een ongewijzigd Underperform advies.

De analisten van Jefferies bekeken opnieuw hun taxaties voor KPN, maar oordeelden dat het telecombedrijf de omzet onder druk zal zien blijven staan. "Een flinke tegenwind", aldus de zakenbank, waardoor een Underperform advies terecht is.

KPN heeft te kampen met toenemende concurrentie van VodafonZiggo en ook op het vlak van breedbandinternet lijken nieuwe spelregels voor meer concurrentie te zorgen. En verder blijft de zakelijke markt volgens Jefferies ook moeilijk.

Daarbij stipten de analisten wel aan dat een mogelijk bod op KPN niet is meegenomen in hun oordeel.

Het aandeel KPN sloot vrijdag op 2,81 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: stijgende resultaten KPN voorzien

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,843 0,037 1,32 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van 2019 de resultaten wat zien stijgen, zo verwachten analisten, die voor heel het jaar iets positiever zijn dan het telecombedrijf zelf. Dit blijkt uit een bedrijfsconsensus van het telecombedrijf.

Voor het eerste kwartaal voorzien tien analisten gemiddeld een omzet van 1.376 miljoen euro. De aangepaste EBITDA komt vermoedelijk uit op 605 miljoen euro. Verder rekenen de analisten op een nettowinst van 83 miljoen euro, ofwel 2,10 euro per aandeel.

De operationele vrije kasstroom wordt door de analisten ingeschat op 167 miljoen euro.

In het vierde kwartaal van 2018 behaalde KPN een omzet van 1.436 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat van 572 miljoen euro.

In heel 2019 zal KPN vermoedelijk een omzet realiseren van 5.535 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 2.473 miljoen euro. De operationele vrije kasstroom bedraagt naar verwachting 924 miljoen euro.

Zelf mikt KPN op een geschoonde EBITDA in lijn met die van 2018, toen dit 2.303 miljoen euro was.

Overnamefantasie

Vandaag vindt de jaarvergadering van KPN plaats, en menig aandeelhouder zal vermoedelijk willen weten wat de status is van de overname-interesse van Brookfield Asset Management. Volgens berichtgeving van Bloomberg eind januari dit jaar, zou Brookfield een bod op KPN overwegen.

De interesse voor het telecombedrijf kon analist Corne van Zeijl van Actiam zich toen wel voorstellen. KPN heeft een goede cashflow en heeft een "normale" schuldenlast, aldus de analist. Maar daar staat tegenover dat er ook geen groei is en er flink zal moeten worden geïnvesteerd in 5G.

KPN maakt op 26 april de kwartaalcijfers bekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'KPN kijkt naar alternatieven XS4All'

Gepubliceerd op 10 apr 2019 om 08:23 | Views: 2.219

KPN 13:35
2,85 +0,04 (+1,46%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN belooft toch naar mogelijke alternatieven voor het opheffen van internetprovider XS4All te kijken. Dat doet het telecombedrijf nadat de ondernemingsraad van XS4All naar de rechter stapte, meldt het AD.

KPN maakte begin januari bekend te stoppen met de in 1998 overgenomen internetprovider XS4All. Topman Maximo Ibarra wil de provider en diens kleine kwart miljoen klanten onder de vlag van het KPN-hoofdmerk brengen. Het besluit leidde tot massaal protest van XS4All-klanten.

Het concern belooft nu volgens de krant ook alternatieven te gaan bekijken voor het stoppen met XS4All. De personeelsvertegenwoordiging heeft daarop de rechtszaak ingetrokken. Komende tijd verkent de ondernemingsraad samen met een door KPN ingestelde projectgroep de toekomstscenario's voor XS4All.

KPN zegt zich niet te herkennen in ,,het geschetste beeld in het artikel''. Verder worden alle alternatieven zorgvuldig overwogen, waarbij ,,de strategische richting helder is''. Die is dat KPN de sterke eigenschappen van de verschillende merken samenvoegt in het KPN-merk en de verschillende klantsegmenten vanuit het KPN-merk gaan bedienen. ,,Voor de uitvoering daarvan is begin januari een projectgroep opgericht waar ook medewerkers van XS4All bij betrokken zijn”, aldus een zegsvrouw.

KPN houdt woensdag zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Het aandeel KPN noteerde omstreeks 11.10 uur 1,8 procent hoger op 2,86 euro.
voda
0
Correctie: Beursblik: stijgende resultaten KPN voorzien

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,846 0,04 1,43 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van 2019 de resultaten wat zien stijgen, zo verwachten analisten, die voor heel het jaar iets positiever zijn dan het telecombedrijf zelf. Dit blijkt uit een bedrijfsconsensus van het telecombedrijf.

Voor het eerste kwartaal voorzien tien analisten gemiddeld een omzet van 1.376 miljoen euro. De aangepaste EBITDA komt vermoedelijk uit op 605 miljoen euro. Verder rekenen de analisten op een nettowinst van 83 miljoen euro, ofwel 2,10 eurocent per aandeel.

De operationele vrije kasstroom wordt door de analisten ingeschat op 167 miljoen euro.

In het vierde kwartaal van 2018 behaalde KPN een omzet van 1.436 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat van 572 miljoen euro.

In heel 2019 zal KPN vermoedelijk een omzet realiseren van 5.535 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 2.473 miljoen euro. De operationele vrije kasstroom bedraagt naar verwachting 924 miljoen euro.

Zelf mikt KPN op een geschoonde EBITDA in lijn met die van 2018, toen dit 2.303 miljoen euro was.

Overnamefantasie

Vandaag vindt de jaarvergadering van KPN plaats, en menig aandeelhouder zal vermoedelijk willen weten wat de status is van de overname-interesse van Brookfield Asset Management. Volgens berichtgeving van Bloomberg eind januari dit jaar, zou Brookfield een bod op KPN overwegen.

De interesse voor het telecombedrijf kon analist Corne van Zeijl van Actiam zich toen wel voorstellen. KPN heeft een goede cashflow en heeft een "normale" schuldenlast, aldus de analist. Maar daar staat tegenover dat er ook geen groei is en er flink zal moeten worden geïnvesteerd in 5G.

KPN maakt op 26 april de kwartaalcijfers bekend.

Correctie: om juiste verwachting wpa aan te geven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
XS4All onderwerp van gesprek bij KPN

Gepubliceerd op 10 apr 2019 om 15:38 | Views: 130

KPN 15:37
2,85 +0,05 (+1,71%)

ROTTERDAM (AFN) - KPN-topman Maximo Ibarra kreeg woensdag tijdens de aandeelhoudersvergadering de nodige kritische vragen over internetprovider XS4All. De telecomaanbieder kondigde eerder aan voortaan diensten onder het merk KPN aan te willen bieden en dat viel slecht bij klanten en fans van XS4All. De vragen werden met applaus onthaald. Ibarra stelde een speciaal gesprek met vertegenwoordigers van XS4All voor.

Ibarra benadrukte in zijn antwoorden meermaals dat er voor bestaande klanten niets verandert. Met de samenvoeging van merken voor nieuwe klanten wil KPN juist groeien, herhaalde hij. Ook onderstreepte Ibarra dat er bij de beslissing niet over een nacht ijs is gegaan. Op de kosten van de strategie wilde hij niet ingaan.

Eerder woensdag schreef het AD dat de ondernemingsraad van XS4All een speciaal overleg heeft afgedwongen. De personeelsvertegenwoordiging had volgens de krant met een rechtszaak gedreigd omdat de toekomstplannen niet met haar waren besproken. KPN liet in een reactie weten zich niet in het artikel geschetste beeld te herkennen.

Ook over het beloningsbeleid kwamen er vragen. KPN wil bonussen uitkeren zelfs als er geen winst wordt gemaakt. Ook daar liepen aandeelhouders tegen te hoop.
2.138 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 103 104 105 106 107 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

KPN Koninklijke Meer »

Koers 2,696   Verschil +0,02 (+0,60%)
Laag 2,681   Volume 10.788.257
Hoog 2,725   Gem. Volume 9.811.788
24-mei-19 17:37
label premium

Cijfers KPN houden niet over

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's