Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Heineken AEX:HEIA.NL, NL0000009165

  • 93,700 26 apr 2024 09:27
  • +0,900 (+0,97%) Dagrange 92,560 - 93,960
  • 34.328 Gem. (3M) 613,7K

PB

1.102 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 december 2016 16:30
    Beursblik: groeivertraging Heineken in tweede helft van het jaar

    Bryan Garnier ziet druk op Europese operaties in laatste kwartaal.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese operaties van Heineken staan in het vierde kwartaal iets meer onder druk dan in de eerste helft van het jaar, maar de trend in Afrika is daarentegen beter en de trends in de Amerika's en Azië/Pacific zijn sterk gebleven. Dit schreef analist Nikolaas Faes van Bryan Garnier vrijdag in een rapport naar aanleiding van een gesprek met het bierconcern over de cijfers van de maanden oktober en november.

    Voor heel 2016 voorziet Bryan Garnier nu een autonome omzetgroei van 2,3 procent en een autonome operationele winstgroei met 5,0 procent. Dat betekent een vertraging ten opzichte van de 4,7 procent aan autonome omzetgroei en het 12,6 procent hogere autonome bedrijfsresultaat in de eerste helft van het jaar. Faes schreef niet alles toe aan de gang van zaken in Europa, maar ook aan toenemende tegenwind van negatieve wisselkoerseffecten.

    Voor heel 2016 verwacht de analist een margeverbetering van 40 basispunten tot 17,2 procent, in lijn met de margedoelstelling van Heineken voor de middellange termijn.

    Bryan Garnier hanteert een koopadvies voor Heineken met een koersdoel van 83,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel donderdagochtend 0,3 procent lager op 71,05 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 19 januari 2017 16:12
    Heineken dichtbij overname Braziliaanse activiteiten Kirin - media

    Akkoord zou al in februari worden aangekondigd.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken is in vergevorderde gesprekken met de Japanse sectorgenoot Kirin om de Braziliaanse bieractiviteiten van Kirin over te nemen. Dit meldde de Braziliaanse krant Valor Economico donderdag op basis van anonieme bronnen, die kennis zouden hebben van de inhoud van de gesprekken.

    Volgens de krant zou een definitief akkoord al in februari kunnen worden aangekondigd. Kirin kocht de Braziliaanse bierbrouwer Schincariol in 2011 van de gelijknamige familie en doopte deze activiteiten om in Kirin Brazil, maar kon het uiteindelijk niet bolwerken tegen de grotere marktpartijen en zette de activiteiten na een paar jaar te koop.

    Sindsdien wordt er in de media in Brazilië, maar ook elders, regelmatig gesuggereerd dat Heineken tot de belangstellende partijen hoort. Naar verluidt hebben ook AB InBev en Carlsberg interesse om Kirin Brazil over te nemen.

    Heineken heeft op dit moment al licentie- en distributie-overeenkomsten met Kirin.

    Bij Heineken was niet direct iemand beschikbaar voor commentaar.

    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken donderdag 0,2 procent hoger op 70,65 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 20 januari 2017 14:25
    Beursblik: aantrekkelijke Braziliaanse deal voor Heineken

    Bryan Garnier ziet goede kansen voor Amsterdamse brouwer.

    (ABM FN-Dow Jones) De overnameprijs die Heineken vermoedelijk betaalt voor de Braziliaanse tak van Kirin lijkt aantrekkelijk, aangezien het de capaciteitsproblemen van de Amsterdamse brouwer in het Zuid-Amerikaanse land oplost. Dit stelde analist Nikolaas Faes van Bryan Garnier vrijdag, nadat Heineken bevestigde met het Japanse Kirin in gesprek te zijn.

    Volgens het beurshuis zijn er geruchten dat Heineken ruim 800 miljoen euro neer zal tellen voor de overname, hetgeen minder dan eenmaal de jaaromzet van de betreffende activiteiten is.

    Naast het vlot trekken van de capaciteitsproblemen, meent Faes ook dat de overgenomen activiteiten erg complementair zijn en de omvang van de Braziliaanse operaties van Heineken verdubbelen. "Dit kan de winstgevendheid significant verbeteren", aldus de analist, die er op wees dat Kirin een prijsvechter is in de Braziliaanse markt.

    Bryn Garnier heeft een koopadvies op Heineken met een koersdoel van 83,00 euro. De koers van het aandeel steeg vrijdagochtend 0,2 procent naar 70,81 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 20 januari 2017 14:27
    Beursblik: interesse Heineken in Kirin Brazil geen verrassing

    Petercam benieuwd naar plannen Amsterdamse brouwer.

    (ABM FN-Dow Jones) De mededeling dat Heineken met de Japanse bierbrouwer Kirin in gesprek is over een mogelijke overname van Kirin Brazil, is geen verrassing, maar de vraag is hoe de Nederlandse brouwer daar de benarde marktsituatie ten opzichte van de grote concurrenten kan verbeteren. Dit zei analist Fernand de Boer van Degroof Petercam vrijdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

    "Als het ervan komt, is de vraag welke synergieën er met Heinekens eigen activiteiten te behalen zijn en natuurlijk welke prijs ze ervoor willen betalen", aldus de marktvorser.

    Het aandeel Heineken sloot donderdag 0,2 procent hoger op 70,66 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 25 januari 2017 14:12
    Rol Heineken brouwerij in Nigeria onderzocht

    Lokale oliemaatschappij klaagt brouwer aan voor partijdigheid.

    (ABM FN-Dow Jones) Nigerian Breweries, waarin Heineken een meerderheidsbelang heeft, is door de lokale brandstofleverancier TMDK Oil Traders aangeklaagd vanwege "partijdigheid" bij het toekennen van een contract. Dit heeft Nigerain Breweries dinsdag in een aan de Nigeriaanse aandelenbeurs verstrekte persverklaring bekendgemaakt.

    Nigerian Breweries, waarin Heineken een belang houdt van 51,6 procent, heeft recent een tender uitgeschreven voor het leveren van brandstof. TMDK was in de afgelopen drie jaar de brandstofleverancier van de Nigeriaanse bierbrouwer, maar dat contract liep in september 2016 af, zo meldde Nigerian Breweries in de persverklaring.

    De Nigeriaanse brouwer zegt de klacht van partijdigheid bij het toekennen van het nieuwe contract te hebben onderzocht, maar geen onregelmatigheden bij het verloop van het tenderproces te hebben gevonden.

    Nigerian Breweries voegde daaraan toe dat vervolgonderzoek naar de klacht van de brandstofleverancier dat deze "extra kosten heeft moeten maken" nog loopt.

    In opdracht van de minister van Justitie doet de politie van Abuja op dit moment onderzoek naar de beschuldigingen van TMDK. Volgens de verklaring van Nigerian Breweries zou het daarbij onder meer gaan om de rol van de vrouw van de operationeel directeur van de brouwerij.

    Nigerian Breweries benadrukte in de persverklaring volledig aan het onderzoek van de bevoegde autoriteiten mee te werken, met inachtneming van de bescherming van de reputatie van het bedrijf.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 1 februari 2017 16:16
    Heineken verlengt sponsoring Champions League

    Nieuwe overeenkomst loopt tot en met einde van seizoen 2021.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft de overeenkomst met de Europese voetbalbond UEFA voor de sponsoring van de Champions League competitie met drie jaar verlengd. Dit maakte het bierconcern woensdag bekend, zonder financiële details te verstrekken.

    Onderdeel van het contract is de sponsoring van de UEFA Super Cup in de jaren 2018 tot en met 2020.

    Heineken is sinds 1994 sponsor van de UEFA, waarbij het merk Amstel tot 2005 aan de Champions League competitie was verbonden. Het nieuwe contract loopt tot en met het einde van het seizoen 2021.

    Het bedrijf heeft daarnaast sponsoringovereenkomsten met Formule 1 autoracen, de Rugby World Cup en James Bond.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken 1,4 procent hoger op 70,17 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 6 februari 2017 16:15
    Beursblik: Heineken weer een stap dichterbij overname Britse pubs

    Vine Acquisitions heeft nu toegang tot ruim 80 procent van aandelen Punch.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken is weer een stap dichterbij de gewenste overname van de circa 1.900 Britse pubs van Punch Taverns. Dit merkte analist Wim Hoste van KBC Securities op naar aanleiding van het persbericht van de Nederlandse bierbrouwer dat de bevriende overnamepartij circa 287,5 procent van de aandelen in Punch heeft verworven.

    Daarmee heeft Vine in totaal voor 80,8 procent van de aandelen Punch in bezit of toegezegd door andere partijen, die aandelen in bezit hebben. De marktvorser merkte daarbij op dat de andere partij die geïnteresseerd was in de overname van de pubs van Punch, Emerald Investment Partners, zich recent heeft teruggetrokken.

    De analist is niet enthousiast over het besluit van Heineken om de Europese pub- en barportefueille uit te breiden, maar tekende daarbij aan dat het in dit geval om een relatief kleine acquisitie gaat.

    Hoste merkte verder op dat Heineken last heeft van volatiliteit in valuta, en dan in het bijzonder waar het Nigeria en Mexico betreft, en van politieke onzekerheden in de Verenigde Staten en Mexico.

    Het advies is Accumuleren met een koersdoel van 95,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken maandagochtend 0,2 procent lager op 71,80 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 10 februari 2017 08:45
    Heineken overweegt groter belang United Breweries als CEO niet opstapt - media

    Amsterdamse brouwer wil mogelijk bod doen op investeringsbedrijf van CEO Vijay Mallya.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken is van plan om het belang in United Breweries te vergroten, als CEO Vijay Mallya van de Indiase brouwer niet zelf opstapt. Dit meldde de Indiase krant The Times of India vrijdag op basis van bronnen.

    United Breweries, waarin Heineken een belang heeft van 43 procent, wil een buitengewone aandeelhoudersvergadering opzetten om CEO Vijay Mallya af te zetten, wanneer de topman er niet zelf voor kiest om op te stappen. Volgens de Indiase krant verboden Indiase toezichthouders Mallya om nog langer posities te hebben in beursgenoteerde ondernemingen.

    Mallya en Heineken maakten in het verleden een afspraak waarin beide partijen een even groot belang in United Breweries houden en beide drie bestuursleden mochten aanstellen. Evenwel zou Heineken inmiddels aandelen van Mallya hebben opgekocht, waardoor de CEO nu een kleiner belang heeft in United Breweries van naar verluidt 31 procent.

    Bronnen stelden tegenover The Times of India dat Heineken van plan is om een bod te doen op het belang van 11 procent dat Mallya's investeringsbedrijf UB Holdings heeft in United Breweries. Hierdoor zou Heineken een meerderheidsbelang in de grootste bierbrouwer van India kunnen krijgen.

    Zowel Heineken als CEO Mallya waren volgens The Times of India vooralsnog niet beschikbaar voor commentaar.

    Op een groen Damrak sloot het aandeel Heineken donderdag 0,1 procent hoger op 73,70 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 10 februari 2017 11:15
    Beursblik: investering Heineken in United Breweries goed voor lange termijn

    ING voorziet geen directe groeimogelijkheden bij meerderheidsbelang.

    (ABM FN-Dow Jones) Als Heineken het belang van 11 procent in United Breweries van bestuursvoorzitter Vijay Mallya overneemt en daarmee een meerderheidsbelang in de Indiase bierbrouwer verwerft, dan is dat een strategische investering voor de "zeer lange termijn", want er valt niet directe groei te verwachten. Dit concludeerde analist Matthias Maenhaut van ING vrijdag naar aanleiding van een mogelijk gedwongen aftreden van CEO Mallya en de verkoop van zijn belang in United Breweries.

    De marktvorser merkte daarbij op dat de bierconsumptie van de Indiase bevolking nu gemiddeld nog geen 2 liter per jaar bedraagt en dus veel groeipotentieel heeft, maar dat er in het land zeer strikte regulering heerst op het gebied van productie, transport, distributie, promotie, prijsstelling en verkoop van alcohol.

    Maenhaut tekende in zijn rapport verder aan dat United Breweries marktleider in India is, met 21 brouwerijen en met Kingfisher als belangrijkste merk, met een marktaandeel van 43 procent.

    ING hanteert voor Heineken een Houden advies met een koersdoel van 77,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel vrijdag 0,1 procent lager op 73,61 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 10 februari 2017 19:58
    Aandeelhouders Punch akkoord met Heinekendeal

    Gepubliceerd op 10 feb 2017 om 18:20 | Views: 344

    AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van kroeguitbater Punch Taverns hebben ingestemd met de overname van het Britse bedrijf door Heineken. Dat bracht de Nederlandse biergigant vrijdag naar buiten.

    De deal moet nu alleen nog worden goedgekeurd door de relevante autoriteiten. Heineken verwacht dat de transactie tegen het einde van de eerste helft van dit jaar kan worden afgerond.

    Half december werd bekend dat Heineken 305 miljoen pond (ruim 358 miljoen euro) uittrekt voor het bedrijf met ongeveer 1900 pubs. Heineken is al eigenaar van 1049 kroegen in Groot-Brittannië onder de noemer Star Pubs & Bars. De nieuwe zaken worden geïntegreerd in dat merk. Met de overname wordt Heineken de op twee na grootste kroeguitbater in het land.

    Het Nederlandse bierconcern krijgt binnenkort mogelijk ook de kans om een meerderheidsbelang te nemen in de Indiase brouwer United Breweries. Daarover berichtten vrijdag diverse media.

    Heineken benadrukt in een reactie tevreden te zijn met het belang dat het al heeft in United Breweries. Maar ,,we hebben altijd gezegd dat als er zich een mogelijkheid zou voordoen om ons aandeel te vergroten dat we dit dan zouden overwegen conform ons recht van eerste weigering''.

    Momenteel heeft Heineken een aandeel van 43,7 procent in de Indiase brouwer, waar topman Vijay Mallya op de schopstoel zit. Hij moet van de Indiase beurswaakhond vertrekken vanwege betrokkenheid bij fraude rond de inmiddels failliete luchtvaartmaatschappij Kingfisher. Daardoor kunnen de aandelen van Mallya beschikbaar komen.
  11. forum rang 10 voda 13 februari 2017 16:21
    Beursblik: activiteiten Kirin dragen bij aan regionale aanwezigheid Heineken

    Een van weinige kansen voor overname in Brazilië volgens ABN AMRO.

    (ABM FN-Dow Jones) De overname door Heineken van de Braziliaanse activiteiten van Kirin complementeren de regionale aanwezigheid van de Nederlandse brouwer. Dit schreef ABN AMRO maandag in een note.

    Volgens de bank zijn er niet veel mogelijkheden om via fusies en overnames te groeien in Brazilië. De overname van Brasil Kirin was zo'n mogelijkheid, aldus ABN AMRO.

    De bank is redelijk positief over de deal en de overnameprijs van 664 miljoen euro. ABN AMRO heeft een Houden advies op Heineken en een koersdoel van 82,00 euro.

    Kort na de opening in Amsterdam steeg het aandeel Heineken fractioneel op 73,73 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 13 februari 2017 16:25
    Heineken verwerft Braziliaanse activiteiten van Kirin

    Transactiesom 664 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft de Braziliaanse brouwersactiviteiten van Kirin ingelijfd. Dit maakte de bierbrouwer maandag bekend.

    Met de transactie is een som van 664 miljoen euro gemoeid, waarmee de ondernemingswaarde van Brasil Kirin op 1.025 miljoen euro uitkomt.

    Heineken voorziet significante kostensynergieën.

    Afronding van de transactie wordt, afhankelijk van instemming van de relevante autoriteiten, in de eerste helft van dit jaar verwacht.

    Brasil Kirin heeft twaalf faciliteiten in Brazilië draaien, met vooral een vertegenwoordiging in het noorden en het noordoosten van het land en een eigen distributienetwerk. Heineken opereert al in Brazilië, maar is juist in die windstreken ondervertegenwoordigd.

    Brazilië is de vijfde biermarkt ter wereld.

    Heineken bevestigde op 20 januari al dat het in gesprek was met het Japanse Kirin over deze overname.

    Het aandeel Heineken sloot vrijdag op een groen Damrak vrijwel onveranderd op 73,67 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 14 februari 2017 16:34
    Beursblik: Heineken profiteert van Azie en Zuid-Amerika

    Margedoelstelling volgens Deutsche Bank gehaald door Amsterdamse brouwer.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in 2016 naar verwachting vooral in Azië en Latijns-Amerika goede zaken gedaan. Dit blijkt uit een bedrijfsconsensus die de Amsterdamse brouwer in aanloop naar de jaarcijfers publiceerde.

    In 2016 behaalde Heineken volgens de analisten een geconsolideerde omzet (beia) van 20.568 miljoen euro, fractioneel meer dan de 20.511 miljoen euro in 2015. Voor 2017 voorzien de analisten een stijging naar 21.016 miljoen euro.

    Morgan Stanley denkt dat de consensus te voorzichtig is. De analisten van de zakenbank rekenen op een omzet van 20.750 miljoen euro bij een biervolume van bijna 206 miljoen hectoliter.

    De biervolumes stegen van 188 miljoen naar krap 200 miljoen hectoliter. Autonoom bedroeg de volumegroei volgens de consensus 2,9 procent, 0,6 procentpunt meer dan in 2015.

    De autonome omzetgroei in 2016 wordt door de analisten ingeschat op 3,8 procent, iets meer dan de autonome groei van 3,5 procent over het voorgaande boekjaar. Vooral de 10,2 procent in Azië deed de Amsterdamse brouwer goed, terwijl de America's goed waren voor 6,0 procent groei. Volgens Deutsche Bank deed de brouwer het vooral goed in Vietnam en Indonesië. Europa dikte met 1,6 procent aan volgens de consensus. In Nederland en het Verenigd Koninkrijk had Heineken het volgens analisten van de Duitse bank moeilijker, terwijl Frankrijk juist voor meewind zorgde.

    Deze hogere omzet leverde Heineken volgens de marktkenners een operationele winst (beia) van 3.490 miljoen euro, ruim 3 procent meer dan de 3.381 miljoen euro in 2015. Autonoom groeide de operationele winst volgens de analisten met 6,6 procent. Net als bij de autonome omzetgroei was het volgens de marktvorsers de regio Azië die met 21,3 procent het meest bijdroeg aan de autonome operationele winstgroei.

    De nettowinst (beia) van Heineken kwam in 2016 volgens de analisten uit op 2.106 miljoen euro, tegenover 2.048 miljoen euro in 2015. Gerapporteerd daalde de nettowinst echter van 1.892 miljoen naar 1.689 miljoen euro.

    De nettoschuld van Heineken daalde van 11.510 miljoen eind 2015 naar 11.160 miljoen euro ultimo 2016, zo voorzien de analisten.

    Op de middellange termijn rekent Heineken op een stijgende operationele winst en een toename van de marges met 40 basispunten per jaar. Bij Deutsche Bank verwachten de analisten dat Heinenen deze margedoelstelling in 2016 "eenvoudig" haalde, ondanks de valutaire tegenwind in Nigeria en Mexico.

    ING meent dat de bierbrouwer voor de lange termijn goed gepositioneerd is vanwege de diverse en goed gebalanceerde geografische marktaanwezigheid, de portefeuille met premium merken en de aanwezige kansen om de winstmarge op te krikken.

    Verder zal Heineken op vragen kunnen rekenen over de recent aangekondigde overname van de Braziliaanse activiteiten van Kirin. Een acquisitie die door analisten overigens positief werd ontvangen. Niet alleen is Brazilië een interessante biermarkt, maar de stap levert de overname ook synergievoordelen op. Wel is Kirin in Brazilië vooral actief in het goedkopere segment, waar Heineken juist in de duurdere prijsklasse vertegenwoordigd is.

    Heineken publiceert de cijfers woensdag voorbeurs. Dinsdagmiddag handelde het aandeel op licht hoger Damrak 0,6 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 15 februari 2017 16:18
    Heineken onzeker over situatie in Verenigde Staten

    Brexit voor brouwer volgens CEO geen groot probleem.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken verkeert in onzekerheid over de situatie in de Verenigde Staten, waarbij de economische politiek van de nieuwe president Donald Trump mogelijk tot beperkingen op de import van bier uit andere landen kan leiden. Dit stelde bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer van het bierconcern uit Amsterdam woensdag desgevraagd aan ABM Financial News.

    "Het is op dit moment koffiedik kijken hoe de situatie zich daar zal ontwikkelen", zei de CEO, die zich overigens tevreden uitliet over de prestaties van brouwerij Lagunitas Brewing Company in Californië, waarin Heineken sinds oktober 2015 een belang van 50 procent heeft. Heineken exporteert veel bier naar de Verenigde Staten, onder meer vanuit Mexico.

    Van Boxmeer voorziet geen grote problemen van het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en de daarmee gepaard gaande waardedaling van het Britse pond. "Negentig procent van onze afzet daar wordt lokaal geproduceerd", zo lichtte de topman toe.

    De CEO voorziet op korte termijn geen verbetering van de slechte marktomstandigheden in Nigeria en de Democratische Republiek Congo. "De economische en politieke situatie in beide landen is niet goed en ik zie daar op korte termijn geen verbetering in komen, maar voor de middellange termijn zijn het grote potentiële groeimarkten", zo lichtte hij toe.

    Nigeria is de grootste biermarkt van Afrika, maar met name de sterk gedaalde olieprijs zorgt daar voor grote economische problemen, die hun weerslag hebben op de bieromzet.

    Van Boxmeer meldde verder dat ook de marktsituatie in Egypte nog niet goed is, vanwege geopolitieke redenen, de sterke devaluatie van de Egyptische pond en het in belangrijke mate wegvallen van het toerisme. "Maar we zien daar voorzichtige tekenen van herstel", voegde de topman toe.

    De vierde probleemmarkt voor Heineken vormt Rusland, aldus Van Boxmeer. "We hebben daar al jaren te maken met sterke accijnsverhogingen. Daar is in 2016 een verbod op PET-flessen bijgekomen, wat voor onze distributie een belangrijke verpakking was."

    De CEO merkte op dat het bierconcern met herstructureringen en productievermindering in de vier "probleemmarkten" de schade beperkt weet te houden.

    Heineken realiseerde in 2016 een 1,4 procent hogere omzet van 20,79 miljard euro en een 2,4 procent hogere nettowinst van 2,10 miljard euro. Het biervolume steeg met 3 procent naar ruim 200 miljoen hectoliter.

    Het aandeel Heineken noteerde woensdag op een groen Damrak 3,3 procent hoger op 75,34 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 15 februari 2017 16:27
    Beursblik: Heineken beter dan verwacht

    ABN AMRO rekent op hogere koers.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde analist Robert Jan Vos van ABN AMRO woensdag in reactie op de resultaten van de brouwer.

    Heineken rapporteerde volgens Vos op autonome basis zowel een beter dan voorzien omzetgroei als stijging van de operationele winst. De brouwer bleef in de regio Azië sterk groeien, terwijl ook de operationele winst in de Amerika's, Azië en Europa sterk doorkwam. Daarentegen waren Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa volgens de analist tegenvallend.

    De autonome winst en winst per aandeel was met een stijging van 8,5 procent beter dan voorzien, hoewel de gerapporteerde winst van 3,68 euro per aandeel "licht" onder verwachting was. Ook het dividendvoorstel van 1,34 euro per aandeel was minder dan waarop Vos rekende.

    De verwachtingen die Heineken voor 2017 afgaf waren geen verrassing, meende Vos, hoewel de kans bestaat dat de marges onder druk komen door overnames in het Verenigd Koninkrijk en Brazilië.

    "Al met al een keurige update met ruimte voor de aandelen om hoger te koersen", zo vatte Vos samen. De analist heeft een Houden advies op Heineken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 15 februari 2017 16:31
    Beursblik: geruststellende vooruitzichten Heineken

    Geen verrassingen in de winstcijfers van brouwer volgens Kepler Cheuvreux.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in 2016 grotendeels in lijn met de verwachtingen gepresteerd en de door de bierbrouwer afgegeven vooruitzichten zijn geruststellend. Dit stelde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux woensdag in reactie op de cijfers van de Amsterdamse brouwer.

    Withagen merkte op dat de winstcijfers van Heineken geen verrassingen bevatten. Daarbij kwam de operationele winst volgens de analist een procent hoger uit dan waar de consensus rekening mee hield, terwijl de nettowinst (beia) en winst per aandeel conform verwachting waren. De vrije kasstroom van Heineken was iets beter dan verwacht, dankzij lagere kapitaaluitgaven, waardoor ook de nettoschuld lager uitviel, aldus de marktvorser.

    Vooral in Afrika, waar de brouwer in Nigeria met tegenwind kampte, het Midden-Oosten en Oost-Europa vielen de resultaten lager uit dan verwacht, terwijl de overige Europese markten volgens Withagen conform verwachting presteerden.

    Heineken profiteerde volgens Withagen in Amerika van de sterke ontwikkelingen in Mexico, waar negatieve wisselkoerseffecten werden opgevangen door betere prijzen, kostenbesparingen en een gunstigere mix.

    De Amsterdamse brouwer verwacht dat de winst en omzet op autonome basis zal blijven groeien in 2017. Op de middellange termijn rekent Heineken onverminderd op een stijgende operationele winst en een toename van de marges met 40 basispunten per jaar. "Dat zijn geruststellende vooruitzichten, gezien de winstdruk als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten in landen als Mexico en Nigeria", aldus Withagen, die weinig verandering voorziet voor de consensus op basis van de jaarcijfers.

    Kepler Cheuvreux heeft een koopadvies op Heineken met een koersdoel van 90,00 euro. Het aandeel Heineken sloot dinsdag op een nipt hoger Damrak 1,0 procent in het rood op 72,95 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 15 februari 2017 16:32
    Jaarcijfers Heineken conform verwachting

    Bierbrouwer stelt hoger dividend voor.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het afgelopen jaar conform verwachting meer bier verkocht en stelt beleggers een hoger dividend in het vooruitzicht. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de Amsterdamse brouwer.

    CEO Jean-François van Boxmeer sprak van een "sterke" resultaten in het afgelopen jaar, waarbij vooral de markten in Vietnam en Mexico "sterk" presteerden. Vooral in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa bleven de marktomstandigheden volgens Van Boxmeer moeilijk.

    Het biervolume steeg in 2016 met 3 procent ruim 200 miljoen hectoliter, conform verwachting van analisten. Vooral in Azië deed de brouwer het goed met een autonome groei van bijna 18 procent. Het biervolume steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 2,2 procent naar 49,1 miljoen hectoliter, vergelijkbaar met de 2 procent volumegroei in het derde kwartaal.

    In 2016 behaalde Heineken een geconsolideerde omzet (beia) van 20.792 miljoen euro, fractioneel meer dan de 20.511 miljoen euro in 2015 en de 20.568 miljoen euro waar marktvorsers vanuit gingen. De autonome omzetgroei kwam daarmee in 2016 uit op 4,8 procent ten opzichte van 3,5 procent in het voorgaande boekjaar.

    Na twaalf maanden behaalde Heineken een geconsolideerde nettowinst van 2.098 miljoen euro. Vorig jaar stond de teller na vier kwartalen nog op 2.048 miljoen euro. Analisten hielden rekening met een nettowinst van 2.106 miljoen euro.

    Heineken wil beleggers over 2016 een dividend voorstellen van 1,34 euro per aandeel, 3,1 procent meer dan de 1,30 euro uit 2015.

    Outlook

    Op de middellange termijn rekent Heineken onverminderd op een stijgende operationele winst en een toename van de marges met 40 basispunten per jaar. De marktomstandigheden zullen naar verwachting volatiel blijven, waarbij de negatieve impact van wisselkoersen even groot zal zijn als in 2016. Op autonome basis van de winst en omzet blijven groeien, zo verwacht Heineken.

    Het aandeel Heineken sloot dinsdag op een nipt hoger Damrak 1,0 procent in het rood op 72,95 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 16 februari 2017 16:34
    Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Heineken

    Koersdoel naar 84,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft donderdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 82,00 naar 84,00 euro met een ongewijzigd Overwogen advies.

    Na een periode van relatieve underperformance van het aandeel Heineken, verwachten de marktvorsers van Barclays dat het tij nu kan keren. De sterke jaarresultaten en het vertrouwen van de brouwer dat opnieuw een stijging van de operationele winstmarges van 40 basispunten dit jaar mogelijk is, zal ervoor zorgen dat beleggers weer gaan kijken naar de positieve langetermijnontwikkelingen, aldus de Britse bank.

    De marktvorsers merkten op dat de risico's van Heineken nu vooral opwaarts gericht zijn, vanwege het sterke momentum in Azië en de "extreme" terughoudendheid over de winstgevendheid in Afrika.

    Barclays verhoogde de verwachtingen voor de winst per aandeel voor 2017 na het sterke jaareinde van 2016. Als gevolg hiervan werd het koersdoel ook opwaarts bijgesteld. De winst kan volgens de marktvorsers stijgen van 3,68 naar 3,95 euro per aandeel. In 2018 menen de analisten zelfs dat de winst zal stijgen naar 4,31 euro per aandeel.

    Op een rood Damrak koerste het aandeel Heineken donderdagochtend vlak op 75,70 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 16 februari 2017 16:50
    Britse toezichthouder onderzoekt Heinekendeal

    Gepubliceerd op 16 feb 2017 om 08:44 | Views: 757

    LONDEN (AFN) - De Britse toezichthouder CMA gaat de overname van de Britse kroeguitbater Punch Taverns door brouwer Heineken onderzoeken. Gekeken wordt of door de deal concurrentie, maar ook keuzemogelijkheden voor klanten, worden verminderd.

    De eerste fase van het onderzoek duurt tot eind april, zo bleek donderdag. Als daaruit blijkt dat de concurrentie onder druk komt te staan begint de Competition and Markets Authority (CMA) een diepgaandere studie die maximaal 24 weken kan duren, tenzij de bedrijven stappen zetten die eventuele bezwaren wegnemen.

    Heineken trekt 305 miljoen pond uit voor het bedrijf met ongeveer 1900 pubs, zo werd onlangs bekend. De brouwer gaf toen ook aan te verwachten dat de transactie tegen het einde van de eerste helft van dit jaar kan worden afgerond, na goedkeuring door relevante autoriteiten.
  20. forum rang 10 voda 24 februari 2017 12:26
    Heineken gedagvaard door Griekse brouwer

    Macedonian Thrace beschuldigt Heineken dochter van misbruik marktpositie.

    (ABM FN-Dow Jones) De Griekse brouwer Macedonian Thrace Brewery heeft Heineken gedagvaard voor het via zijn dochterbedrijf Athenian Brewery misbruik maken van zijn dominante machtspositie in Griekenland. Daarmee zou Athenia Brewery de vrije marktwerking verstoren, horeca-ondernemers dwingen alleen bier van Heineken af te nemen en prijzen kunstmatig hoog houden. Een woordvoerder van de Nederlandse bierbrouwer bevestigde vrijdag desgevraagd tegen ABM Financial News de ontvangst van de dagvaarding.

    "We hebben donderdagavond inderdaad een dagvaarding ontvangen. De Griekse brouwer heeft bij de Nederlandse rechter een verklaring voor recht aangevraagd. We wachten af hoe de rechter daarop zal antwoorden en zullen dan bepalen hoe wij daar weer op zullen reageren", zei directiewoordvoerder Michael Fuchs van Heineken.

    De woordvoerder noemt het door Macedonian Thrace geëiste schadebedrag van 100 miljoen euro, waarvan in verschillende media melding wordt gemaakt, "puur speculatief".

    Athenian Brewery kreeg in 2015 al een boete van 31,45 miljoen euro van de Griekse mededingingsautoriteit voor verstoring van de vrije marktwerking. Daar is de Griekse brouwer van moederbedrijf Heineken tegen in beroep gegaan. "Die procedure loopt nog", zei Fuchs.

    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken vrijdag rond het middaguur 0,3 procent lager op 77,53 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
1.102 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links