Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Brunel International AEX:BRNL.NL, NL0010776944

  • 10,080 26 apr 2024 13:37
  • +0,160 (+1,61%) Dagrange 10,020 - 10,080
  • 8.654 Gem. (3M) 63,6K

BOD?

780 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 39 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gunther 13 november 2016 13:57
    Same here, koop bij op 12 als ie daar komt. Overname hoeft voor mij niet eens. Op t huidige niveau heeft Energy negatieve EBIT. Als die markt aantrekt dan gaat Brunel hard omhoog. Tot die tijd EBIT rond nul zien te houden voor Energy en groeien in Europa. Focus ligt altijd op autonome groei, we hoeven niet bang te zijn voor geldverslindende overnames. Vandoor ook dat Brunel goed in de cash zit en haar aandeelhouders een cadeautje kon doen en wellicht binnenkort nog een keer kan doen.
  2. forum rang 4 Nel 16 november 2016 10:03
    Koersdoel naar 18,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft woensdag het koersdoel voor Brunel International verlaagd van 20,00 naar 18,00 euro met een ongewijzigd Kopen advies.

    Analist Konrad Zomer had een onderhoud met het management, nadat de detacheerder eerder deze maand de cijfers over het derde kwartaal publiceerde. Daaruit bleek onder meer dat er meer omzet wordt geboekt, de winstgevendheid wat sneller zichtbaar wordt en het management positiever is over de Energy-divisie dan drie maanden terug.

    De resultaten over het derde kwartaal kwam overeen met de verwachtingen van ABN AMRO en dat alleen al noemde Zomer een zekere opluchting.

    Zomer verlaagde op basis van een voorziene hogere belastingdruk in 2016 de taxatie voor de winst per aandeel met 20 procent naar 0,34 euro. De analist houdt wel onverminderd rekening met een dividend over 2016 van 0,75 euro per aandeel Brunel.

    De verliezen bij Energy, dat al enige tijd kampt met teruglopende operaties tegen de achtergrond van een lagere olieprijs en bijgevolg minder projecten, zullen volgens Zomer beperkt blijven. Ook houdt de marktvorser rekening met beperkte herstructureringskosten.
  3. forum rang 4 Nel 16 november 2016 11:35
    Als je bekijkt hoe andere aandelen reageren op elk positief geluid vanuit de energy sector en Brunel geeft nu nogmaals aan dat er verbetering zichtbaar is dan maak je snel de conclusie dat hier andere krachten bezig zijn en we een Bod niet kunnen uitsluiten
    Peers reageren ook positief op macro cijfers en laten dit zien in een aantrekkende koers zoals bij Randstad
    Het is voor mij duidelijk dat Brunel en DPA kandidaten zijn en dat de aandeelhouder weer de sjaak is met een mager bod.

    fijne dag
  4. forum rang 6 effegenoeg 16 november 2016 11:44
    quote:

    Nel schreef op 16 november 2016 11:35:

    Als je bekijkt hoe andere aandelen reageren op elk positief geluid vanuit de energy sector en Brunel geeft nu nogmaals aan dat er verbetering zichtbaar is dan maak je snel de conclusie dat hier andere krachten bezig zijn en we een Bod niet kunnen uitsluiten
    Peers reageren ook positief op macro cijfers en laten dit zien in een aantrekkende koers zoals bij Randstad
    Het is voor mij duidelijk dat Brunel en DPA kandidaten zijn en dat de aandeelhouder weer de sjaak is met een mager bod.

    fijne dag
    Wat is een mager bod Nel?
    Brunel kan zich net zo makkelijk op markten begeven als Randstad, Adecco of manpower.
    Daarnaast is er op duurzame energie winning ook nog wel potentieel te leveren.
    Ik verwacht ook een herstel daarom.
  5. forum rang 4 Nel 16 november 2016 12:03
    Met een doel bewust mager bod reken ik vanaf huidige koers en zou een bod van 17 euro niet vreemd zijn wat bij USG ook gebeurde voor een schijntje want op eigenkracht had het in de huidige markt condities veel hoger kunnen noteren
    Het zelfde speelt hier ook af zo lijkt het?
    Op eigenkracht zou bij een herstellende energy tak zoals je zelf aangeeft de koers op eigenkracht naar hogere koersen kunnen gaan maar je ziet in de koers ontwikkeling dat er andere krachten bezig zijn om de koers niet te veel ruimte te geven ook bij een bevestiging vanuit het management dat er een positieve draai zichtbaar is.
    DPA ontwikkeld zich ook in positieve zin en is zichtbaar in de resultaten en de koers blijft krampachtig rond de 1,60 gehouden en staat in mijn ogen niet echt in de juiste verhouding als je andere of de sector bekijkt.

    zodoende deze inzicht.

    lunch time
  6. forum rang 6 effegenoeg 17 november 2016 20:29
    Investeerder Bencis Capital wil uitzendgroep Humares overnemen
    Investeerder Bencis Capital Partners wil de uitzendorganisatie Humares overnemen. Het in Amsterdam gevestigde Bencis heeft dat eerder deze week kenbaar gemaakt aan toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM).
    De Humares Groep, gespecialiseerd in de werving van technisch en maritiem personeel, is een belangrijke speler op de internationale arbeidsmarkt. De internationaal actieve Zeeuwse arbeidsmarktspecialist heeft 250 interne medewerkers en heeft vestigingen in acht landen. In 19 landen, waaronder ook in Zuidoost-Aziatische landen, werkt Humares met agenten. Humares heeft naar schatting 2500 opdrachtgevers en zet jaarlijks enkele duizenden specialisten aan het werk. De uitzendgroep, met een 17e-eeuws- hoofdkantoor in Vlissingen, behaalde vorig jaar een omzet van bijna € 140 mln. De nettowinst verdubbelde van € 800.000 naar € 1,7 mln.
    Kapitaal
    Tot de Humares Groep behoren onder meer de merken Oceanwide, NOVA Engineering, Maintec, Impact, Isoper en Primat. Eerder verkocht Humares dochterbedrijf TIP personeelsdiensten aan het Belgische uitzendbureau Actief, dat daarmee op de Nederlandse markt actief kon worden.
    Investeerder Bencis haalde eerder dit jaar met een nieuw fonds € 425 mln op. Het kapitaal is bedoeld voor investeringen in middelgrote bedrijven in de Benelux. Bencis betrekt kapitaal van een brede, internationale kring van geldschieters, bestaande uit onder meer pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en investeringsvehikels van gefortuneerde families. Bencis kiest voor belangen in winstgevende ondernemingen met groeipotentie. Als bovengrens voor een participatie hanteert Bencis een brutobedrijfsresultaat (ebitda) van € 50 mln.
  7. [verwijderd] 19 november 2016 15:11
    Tja Marco, ik ben ook vooral vanwege t.a. ingestapt, alsmede omdat ik al 13 jaar de uitzenders volg met Vedior als topper indertijd, en nadat USG overgenomen is, alle signalen op groen staan voor een overname van Brunel door bv Randstad of Adecco. De gerelateerdheid van Brunel aan de olie-industrie is een nadeel voor de huidige resultaten maar door deze specialisatie aantrekkelijk voor een uitzender/allrounder die ook deze tak van sport wil beoefenen.
  8. BASF en BAYER kopen 19 november 2016 22:11
    Misère in energiesector duurt nog langer dan verwacht
    Perfecte storm Brunel
    door Martijn Klerks

    Amsterdam - Er was een tijd dat beleggers en analisten hoopten op snel verbeterende tijden voor Brunel. De tweedekwartaalcijfers van de gespecialiseerd detacheerder en de toelichting daarop boorden die hoop vrijdag terug de grond in.

    Dat de Energy-divisie het fors slechter zou doen dan in het tweede kwartaal van 2015 was ingecalculeerd, de concernomzet van €231 miljoen en -winst van €7,5 miljoen waren beter dan wat sommige analisten hadden verwacht, en zelfs de omzetdaling van 46% bij Energy verraste maar weinigen.

    Slecht nieuws

    Beurshandelaren hingen echter in de gordijnen na de verklaring van Brunels bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld dat „de olie- en gasmarkt de komende twaalf maanden niet lijkt te gaan verbeteren”. Slechter nieuws kon er amper zijn over de Energy-divisie, die van die markt afhankelijk is.

    Tel daar een omzetverwachting van €850 tot 900 miljoen voor heel 2016 bij op, met een winstprognose van €30 tot 35 miljoen, en de paniek rond het aandeel is compleet. De voorspellingen van Brunel liggen immers fors lager dan de gemiddelde verwachting van analisten. „Dit is niets minder dan een winstwaarschuwing”, stelt ING-marktvorser Marc Zwartsenburg.

    Verwachtingen

    De schade op een verder lichtrood Damrak: -7,5%.

    „Ik wil niet dat de verwachtingen te hoog zijn, dus ga ik van het meest negatieve scenario uit”, verklaart Van Barneveld de bescheiden outlook. „Maar er komt een moment dat iedereen heel euforisch wordt.”

    ********

    Marco lees de laatste zin maar eens goed:-)
    Jan Brand wil van zijn aandelen af.(67%)
    Van Barneveld wil nog niet met pensioen om een nog overname premie bonus mee te pakken.
    Maw Brunel staat in de etalage en is te koop.
780 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 39 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links