Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Shell ziet nut BG ondanks daling olieprijs'

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?
  2. 02 mei Beursblik: goede jaarstart Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. BLOK-E 7 januari 2016 20:50
    70, 60, 50 jo, even 40% verrekend (50/70), zijn maar een paar honderd miljard per jaar voor Shell, straks kan 40 of 30 Dollar ook nog rendabel zijn? Denk toch zelf dat het RUIM boven de 60 moet zijn om met dit grote bedrijf winst te maken, bedrijfskosten mega hoog!!
    Alleen maar gerust stellen en/of gelijk willen houden.
  2. @iPlof 7 januari 2016 20:54
    Grote probleem is dus dat shell de lage olieprijs structueel niet onderkent.
    Eerst 70 roepen, toen 60 en nu 'gemiddeld' 50.. Dat betekent dus 67 aan eind va de rit als 33 nu lineair 2 jaar zou stijgen daarheen.

    Al geloof je daarin (ik niet) dan is een olietracker dus een veel betere belegging dan aandelen shell.
  3. [verwijderd] 7 januari 2016 22:57
    Nope, Ik ben overtuigd van de koers van Shell. De aanstaande aankoop van BG getuigd van visie. Groene energie? Als het nacht is en het NIET waait, gaat alles dan zwart... dacht het niet. Dat betekent OF kernenergie OF gascentrales of -turbines, want kaarslicht is passé en hoogovens of andere fabrieken draaien echt niet op batterijen. Gas, zeker lng, is mobiel en lokaal inzetbaar. Het kan onshore pijpleidingen voeden..en zelfs aangepaste voertuigen van brandstof voorzien. Wil je snel geld zien moet je sowiezo niet in Shell zitten, of wil je de maat nemen met shorters? Shell beleggers zijn merendeels VISIE-beleggers. Voel je eens deels eigenaar van een bedrijf... Het geeft rust. Wil je een kick, dan kun je net zo goed naar een casino gaan want een aap doet het beter.
  4. Tinuske 7 januari 2016 23:24
    Volgens mij is water en melk momenteel meer waard per liter dan gas meende ik laatst ergens te lezen. Op lange termijn zal de inzet op gas vast een goede keuze zijn maar de komende pak en beet drie jaar pff dat wordt verliezen slikken voor rds beleggers ben ik bang. Ook 'hoeksteen' Shell kan kelderen. Ik hoop van niet maar bij aanhoudende lage olie én gasprijzen zou het mij niet verbazen als shell 13 euro noteert over een jaar. Bar matige wereldeconomie = minder vraag en wees eens reëel, sinds de kredietcrisis is er veel kunstmatig overeind gehouden. Dat lukt instanties/overheden op ten duur niet meer en dan is het schaap door de dam. Crisis deel 2 maar dan voor de echtes ;)
  5. [verwijderd] 7 januari 2016 23:50
    @ Tinuske, Daarmee suggereer je dat de koers van Rds daalt tot 4 euro onder die van medio 1999. Dit lijkt mij erg onwaarschijnlijk omdat het wereld GDP (totale wereldwijde BBP) sinds 2000 is gegroeid met bijna 90%. Het is een algemeen gegeven dat energieverbruik is gerelateerd aan economische omvang. Alleen als het STRUCTURELE aanbod van energie
    méér dan verdubbeld is kan dit leiden tot lagere prijzen (van olie en gas). Dat wil nog niet zeggen van aandelen Rds
  6. @iPlof 8 januari 2016 00:45
    Ga naar het aandeel RDS hier op aex en klik op tab fundamenteel.

    Van 2011 t/m 2014 daalt de winst enorm en consequent ieder jaar.

    2015 wordt natuurlijk helemaal rampzalig met hun alaska avontuur en lage olieprijs.

    Je verwacht dat men dit serieus neemt in inspeelt op de situatie met kostenreductie, plannen, scenario's etc. Zelfs het dividend verlagen vind ik een logische stap.

    Nee hoor, in plaats daarvan fantaseert men lekker in de media van een hoge(re) olieprijs en vind men zelf dat die (te) dure BG overname toch best wel oke is.

    Zolang ik geen betere visie krijg voorgeschoteld van shell stap ik hier niet in.
  7. Tinuske 8 januari 2016 00:46
    Ik geef toe dat 13 erg pessimistisch zou zijn, tuurlijk. Maar de kosten voor ze zijn vrij hoog en de inkomsten vallen tegen voorlopig. Het zou mij verbazen als dat in positieve zin sterk veranderd dit jaar. Een of twee kwartalen flinke verliezen lijkt me te verwachten. Overreactie op de sellknop. Vind ook heus wel dat ze meer waard zijn hoor, maar als 'iedereen' bang wordt...vooruit 16,50 dan ;)
  8. Dhrbelegger 8 januari 2016 05:56
    quote:

    Justsaying schreef op 7 januari 2016 23:50:

    @ Tinuske, Daarmee suggereer je dat de koers van Rds daalt tot 4 euro onder die van medio 1999. Dit lijkt mij erg onwaarschijnlijk omdat het wereld GDP (totale wereldwijde BBP) sinds 2000 is gegroeid met bijna 90%. Het is een algemeen gegeven dat energieverbruik is gerelateerd aan economische omvang. Alleen als het STRUCTURELE aanbod van energie
    méér dan verdubbeld is kan dit leiden tot lagere prijzen (van olie en gas). Dat wil nog niet zeggen van aandelen Rds

    Volgens mij begrijpt u dan niet dat de door u genoemde toename van 90% voornamelijk tot stand is gebracht door middel van krediet.. Niet door een increase in productivity..
  9. [verwijderd] 8 januari 2016 08:51
    Dhr.Aarten: dat maakt alsnog niet uit, er wordt dan dankzij inflatie alsnog 2x zoveel betaald per vat (of m^3). We betalen ten slotte in dollars, niet in goudstaven. Stijgende productiviteit zou de prijs hooguit kunnen laten dalen, omdat de kosten per vat dan zakken (aangenomen dat andere factoren gelijk blijven).
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,475 03 mei
-0,275 -0,81%
Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links