Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,415 26 apr 2024 14:50
  • -0,021 (-0,61%) Dagrange 3,412 - 3,452
  • 2.943.399 Gem. (3M) 13,8M

KPN 10 MEI - 17 MEI - 3,400 + 2,75% deze week

250 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 mei 2015 09:41
    quote:

    JanK1 schreef op 13 mei 2015 22:52:

    [...]

    Al met al vind ik het toch verbluffend hoe slecht de koers zich ontwikkelt. Het lijkt wel alsof de kapitaalsversterking door de verkopen de beleggers niet echt vertrouwen hebben gegeven. Natuurlijk is het niets te klagen over het laatste jaar maar ik denk dat iedereen hier toch wel meer had verwacht

    Die fair value van €4 of zelfs meer lijkt verder weg dan ooit. Wie geen trader is ( ik niet dus) zal geduld moeten hebben
    En wie wel trader is wil ze ook niet met zo weinig fluctuatie in de koers.
    Oplossing inkoopprogramma gestart door KPN zodat er minder verhandelbare aandelen komen uit te staan en de koers dus sneller zal reageren.
    Blok en de Jager zitten er beide flink in dus zie het nog wel gebeuren ook.
    Dan koop ik ze ook weer iets zei mij dat er nu niks in te verdienen is en was
    beetje meer geluk dan wijsheid natuurlijk want men weet het nooit.
  2. [verwijderd] 14 mei 2015 09:50
    KPN beloont belegger met extra dividend, maar ziet uitdagingen

    (Update van eerder gepubliceerd bericht ´KPN profiteert van groeiende klantaantallen´ om meer informatie, commentaar CEO en CFO, reactie analisten en actuele koers toe te voegen)

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) gaat het dividend uit zijn belang in Telefonica Deutschland doorsluizen aan zijn aandeelhouders en komt daarmee tegemoet aan de wens die al langer in de markt leeft. Uitdagingen blijven echter bestaan, vooral op de zakelijke markt.

    De uitkering die KPN verwacht te ontvangen zal neerkomen op in totaal op zo´n EUR140 miljoen, wat zich vertaalt in 3 a 3,5 cent per aandeel KPN, rekent chief executive Eelco Blok voor tijdens een telefonische toelichting met journalisten. Die komt bovenop de 8 cent aan dividend die KPN aandeelhouders reeds in het vooruitzicht had gesteld voor 2014.

    Het dividendrendement komt opgeteld op zo´n 3,5% en wordt daarmee een stuk aantrekkelijker dan de huidige 2,4%, vindt Rabobank. SNS denkt bovendien dat er nog meer in het vat zit wanneer KPN de opbrengst van de verkoop van het Belgische BASE - in ieder geval gedeeltelijk - zal doorsluizen aan zijn beleggers.

    Tot een paar jaar geleden beloonden telecombedrijven als KPN hun aandeelhouders met flinke dividenden. Daar kwam een abrupt einde aan toen het verdienmodel onder druk kwam te staan door de opkomst van diensten als Whatsapp en Skype, die een grote hap namen uit sms- en spraakinkomsten. In combinatie met de economische tegenwind in Europa en de zware schuldenlast uit het verleden zorgde dat ervoor dat KPN het dividend moest schrappen.

    Iets van de oude weelde wordt sinds kort echter weer hersteld. \"Met het dividend over 2014 werden we weer een dividendaandeel. Bovendien zal het dividend naar verwachting in 2016 verder groeien\", zegt Blok.

    Aandeelhouders zullen alleen niet voor eeuwig profiteren van de dividendbetalingen van Duitsland. KPN kreeg het belang in bezit toen het zijn dochter E-Plus verkocht en ziet de aandelen nu als een financiele investering, en dus geen strategische.

    Dat betekent dat KPN op een gegeven moment afstand zal doen van het belang, zegt financieel directeur Jan Kees de Jager. Wanneer en tegen welke voorwaarden dat zal zijn, hangt af van diverse factoren, waaronder de prijs, de strategische gevolgen en wie de koper is, vult Blok aan.

    Beide topmannen spraken verder van een sterk eerste kwartaal. \"De sterke operationele prestaties van de tweede helft van vorig jaar hebben zich in het eerste kwartaal van 2015 doorgezet, en vertalen zich in verbeterde financiele prestaties met een stabiele geschoonde EBITDA jaar op jaar\", vat Blok de eerste drie maanden van het jaar samen.

    Kijkend naar de komende drie kwartalen in 2015 ziet hij nog wel de nodige uitdagingen, vooral binnen de zakelijke markt. Daar heeft KPN al geruime tijd last van kostenbesparingen bij klanten die hun telecomportfolio blijven rationaliseren en optimaliseren.

    \"Voorlopig moeten we nog rekening houden met een lastige zakelijke markt\", zegt de CEO. Het zal volgens hem nog zeker 1 tot anderhalf jaar duren voor er zicht komt op een stabilisering die wel al gerealiseerd is op de consumentenmarkt, aldus Blok.

    Vooral door die moeilijke zakelijke markt daalde de omzet over het eerste kwartaal met 3,5% tot EUR1,919 miljard. De stabiliserende omzet bij de consumentenmarkt was nog niet voldoende om de aanhoudende krimp in de zakelijke markt op te vangen, aldus KPN.

    De geschoonde winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (EBITDA) kwam uit op EUR622 miljoen vergeleken met EUR621 miljoen in het eerste kwartaal van 2014. Dit was een gevolg van groeiende klantaantallen en het positieve effect van kostenbesparingen, deels teniet gedaan door de daling van de omzet in de zakelijke markt.

    Analisten rekenden vooraf op een aangepaste EBITDA van EUR608 miljoen en een omzet van EUR1,922 miljard.

    Groei van de klantaantallen was opnieuw een belangrijke drijver van de resultaten. KPN wist het afgelopen kwartaal 54.000 vast-mobiele bundels onder consumenten te slijten, zag het aantal breedbandklanten (+35.000) en interactieve TV-klanten (+77.000) wederom groeien en haalde 59.000 nieuwe abonnees bij Consumenten Mobiel binnen.

    Daarmee overtrof KPN de verwachtingen van de analisten van Rabo, die rekenden op 20.000 nieuwe breedbandklanten, 35.000 additionele interactieve TV-klanten en 35.000 extra mobiele klanten.

    Voor de rest van het jaar houdt KPN vast aan zijn eerdere verwachting dat de geschoonde EBITDA is gestabiliseerd tegen eind 2015. Aangezien dat het afgelopen kwartaal al lukte, lijkt dat een voorzichtig streven. Maar KPN wil de financiele en operationele flexibiliteit behouden mocht zich in de loop van het jaar iets voordoen, verklaart Blok.
    ----
    eerder geplaatst hier door G.ROET
  3. [verwijderd] 14 mei 2015 10:05
    quote:

    easy56 schreef op 14 mei 2015 09:52:

    Belang in duitsland naar aandeelhouders tzt zal waarde ondersteunend zijn m.i.
    Voor de lt belegger zeker alleen die paar cent extra zegt kt traders niets.
    Daarom is het goed dat er diverse bestuursleden ook KPN hebben gaat ze vanzelf de keel uithangen straks.

  4. [verwijderd] 14 mei 2015 12:27
    www.aandelencheck.nl/aandelen/kpn/gro...

    Zo n 50% zit bij grote partijen en daarnaast zitten er ook nog bestuurders in met aardig grote porties.

    Dit zijn lange termijn beleggers en zien dus goede waarde in KPN.

    Dat de koers erg fluctueert is allemaal waan vd dag en dag handel.

    Doe ik zelf ook aan mee,maar vind t wel belangrijk dat KPN fundamenteel en financiel sterker is geworden en ook dividenden uitkeerd.
  5. [verwijderd] 14 mei 2015 15:13
    The critical time approaching ...(see old posts for details). As you remember, the pattern formed since Mar 19 was developing a high prob for a diving towards ~3.2 before the weekend, May 16, in case if the resistance zone ~3.43-3.46 won't be broken before today.....

    Given a (slight) pattern modification (confirmed on May 11 - see old posts), the deep dive could be avoided should we stay above the "volatility edge". To return back to "confirmed modified" trading pattern (forming since Mar 19, modified since Apr 27, and modification confirmed on May 11) we need to close above ~3.33 today. Otherwise, the prob for further descend as prescribed by the old pattern would rise, especially at closing well under ~3.32 (today volatility edge for our pattern).

    PS. Yes, as you see, aex does follow its (prescribed) pattern (see yesterday and older posts)
  6. [verwijderd] 14 mei 2015 18:05
    quote:

    eri09 schreef op 14 mei 2015 16:34:

    wat een #$%$## aandeel vandaag EAX en DAX en DOW dik in de + en kpn weer ergens achteraan.

    komt misschien door de cijfers van telefonica spanje meer winst maar niet genoeg volgens de analisten dus die gaan down.

    gaat helemaal nergens over wat die analisten kunnen maken
    ... aex had to rise today anyway - tech. st-pattern was programed/known days ago (see old posts), though intraday test of lower support zone ~481-483 (by breaking under the "classic support" zone ~487-485 for this pattern) has changed tech pattern structure (just a bit), as well as the probs...

    as for kpn, it's not correlated with aex, and moreover doesn't like aex "systemic" rising...

    PS. By closing (slightly) above ~3.33 kpn is (almost) back to its modified pattern (see recent post)


250 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links