Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Value8 AEX:VALUE.NL, NL0010661864

  • 5,750 26 apr 2024 16:15
  • +0,050 (+0,88%) Dagrange 5,650 - 5,750
  • 3.760 Gem. (3M) 3,4K

PB: Value8 vergroot belang in Source van 45 tot 64 procent.

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 4 mei 2015 08:52
    Bussum 4 mei 2015

    Meerderheidsbelang opmaat voor schaalvergroting

    Value8 vergroot belang in Source van 45 tot 64 procent

    Value8 deelt mede dat het haar belang in het beursgenoteerde Source Group NV heeft vergroot van 45 tot 64 procent. Dientengevolge zal Value8, als meerderheidsaandeelhouder, de resultaten van Source Group meeconsolideren. Value8 heeft besloten tot deze belangvergroting vanwege de volgende redenen:
    het perspectief van omzet- en winstgroei van Source Group op autonome basis
    de mogelijkheden om tot schaalvergroting te komen door acquistie(s) en eventueel fusie
    het perspectief van aanzienlijke waardecreatie indien de beoogde schaalvergroting ook daadwerkelijk kan worden gerealiseerd.
    Leidende speler op gebied van ICT professionals
    Source Group is een leidende speler op de Nederlandse markt voor het matchen, bemiddelen en administreren van ingehuurde freelancers, ZZP-ers en professionals voornamelijk met een ICT achtergrond. Daarnaast faciliteert Source de inhuuradministratie van haar corporate opdrachtgevers. Over 2014 behaalde Source Group een omzet (gemeten naar facturatiewaarde) van 184,3 miljoen euro en een bruto marge van 4,7 miljoen euro. Voor Source werken op dagelijkse basis 1700 professionals. Tot de belangrijke klanten van Source behoren onder meer Atos, de Belastingdienst, Landelijke Politie, Nuon en Shell.

    Verwachte omzet- en winstgroei 2015
    Op 30 april jl. heeft Source bekendgemaakt dat het voor 2015 een toename van de omzet verwacht en een stijging van de winstgevendheid. Als meerderheidsaandeelhouder is Value8 positief over de mogelijkheden om nieuwe klanten te werven en het perspectief van omzet- en winstgroei.

    Potentieel aanzienlijke waardecreatie door schaalvergroting
    De vergroting van het belang is mede ingegeven door de wens van Value8 om schaalvergroting te realiseren. Value8 is voornemens daar actief aan bij te dragen door haar eigen corporate finance-afdeling in te zetten om acquisities en/of fusie(s) te bewerkstelligen. Gezien de mogelijke synergievoordelen zowel op het gebied van marktbewerking, het leveren van aanvullende diensten als efficiencyvoordelen, verwacht Value8 dat met een actieve strategie gericht op schaalvergroting aanzienlijke waarde kan worden gecreëerd.

    Value8 is niet voornemens een bod op de resterende aandelen uit te brengen. Value8 is voorstander van handhaving van de beursnotering van Source Group en ziet die beursnotering juist als katalysator om de beoogde schaalvergroting te realiseren. De ambitie is om in de komende 12 maanden stappen in deze richting te zetten.

    Value8 NV
  2. [verwijderd] 5 mei 2015 16:32
    Heb de resultaten van 2014 bekeken van Source. Had betere resultaten verwacht na het persbericht van het derde kwartaal... Negatieve verrasssing of niet? Het meerderheidsbelang betekent dat Source direct wordt meegenomen in de resultaten van Value8. Dat betekent een daling in WPA of zie ik iets over het hoofd? Is het meerderheidsbelang wellicht ingegeven of meer grip te krijgen op Source?
  3. [verwijderd] 5 mei 2015 18:31
    De cijfers van Source zijn marginaal neutraal (verwachting voor 2015). Dus voegt niet veel toe (of af) aan de rest van Value8.

    Maar eigenlijk is alles nog een nawee van de perikelen met Corso. Er lagen nog wat lijken in de kast en die zijn er nu uitgevallen. Maar als gevolg daarvan was het eigen vermogen verdampd en dat moest weer aangevuld worden. Dat is gedaan door een lening te verstrekken tegen een groter aandeel van de cake (hoewel dat niet zo expliciet in de persberichten staat). Vandaar het meerderheidsbelang. Value8 voelt zich nog verantwoordelijk voor Source (en ze hadden officieel natuurlijk ook al 48% van de aandelen).

    fc
  4. [verwijderd] 13 mei 2015 10:05
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Source Group nv (SOURC.AE) heeft hogere resultaten behaald in het eerste kwartaal en verwacht dat deze positieve ontwikkelingen zich in de rest van het jaar zullen doorzetten.

    De specialist op het gebied van loonstrookverwerking en het vinden van werk voor zzp-ers en freelancers meldt woensdag in een kwalitatieve update dat in de eerste drie maanden van het jaar een duidelijke verbetering zichtbaar was van de bruto-facturatiewaarde en het operationeel resultaat. Ook heeft Source nieuwe contracten met klanten afgesloten is een contract met Atos aangepast, wat allebei bijdroeg aan de goede prestaties.

    Hierdoor steeg de omzet gemeten naar bruto-facturatiewaarde met 3,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De brutomarge liep 40% op op kwartaalbasis. Het operationele resultaat (EBITDA) verdubbelde naar EUR0,4 miljoen.


    - Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

    May 13, 2015 02:21 ET (06:21 GMT)

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links