Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Update: Delisting groepje smallcaps gestaakt
Beeld: ABM Financial News

Update: Delisting groepje smallcaps gestaakt

(ABM FN-Dow Jones) Euronext Amsterdam heeft de delisting van een groep smallcaps gestaakt, omdat zij een opdrachtbevestiging hebben ontvangen van een OOB-accountant.

Alumexx, Bever Holding, DGB Group, IEX Group, Lavide, MKB Nedsense en NSE hebben inmiddels een dergelijke opdrachtbevestiging binnen. Zij moesten dit geregeld hebben voor medio januari dit jaar.

Halverwege 2023 meldde Value8 al dat het een goedkeurende verklaring ontvangen had van de Portugese accountant CFA voor de jaarrekening 2022. 

"Daarmee voldoet Value8 aan de wettelijke verplichtingen en kunnen aandeelhouders en beleggers beschikken over gecontroleerde cijfers", aldus het bedrijf op 21 juni. Delisting dreigde voor Value8 dan ook niet, zei CEO Peter Paul de Vries van Value8 tegen ABM Financial News.

De groep bedrijven had de afgelopen periode erg veel moeite om een OOB-accountant te vinden. De regels van Euronext vereisen echter dat de cijfers van beursgenoteerde bedrijven door een dergelijke accountant worden gecontroleerd.

"Het enige dat voor ons telt is dat alle bedrijven voldoen aan dezelfde wettelijke verplichtingen en ons beursreglement. Nu dat deze bedrijven na wat druk weer gaan voldoen aan deze regels, ben ik hoopvol dat onze strafbank uiteindelijk weer zal worden opgeschoond", zei René van Vlerken van Euronext tegen ABM Financial News.

Geojunxion had ook geen OOB-accountant, maar dit bedrijf is recent verkocht aan een groepje aandeelhouders. Daarmee komt ook de beursnotering ten einde.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALUMEXX N.V. kopen verkopen

60% zegt verkopen

20 stemmen

Bever kopen verkopen

67% zegt verkopen

15 stemmen

DGB Group N.V. kopen verkopen

69% zegt verkopen

16 stemmen

IEX Group kopen verkopen

55% zegt kopen

20 stemmen

Lavide Holding kopen verkopen

65% zegt verkopen

17 stemmen

MKB Nedsense kopen verkopen

60% zegt kopen

15 stemmen

New Sources Energy kopen verkopen

67% zegt verkopen

15 stemmen

Value8 kopen verkopen

50% zegt kopen

18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Rowi62 15 april 2021 12:40
  Kunnen ze geen buitenlandse accountant nemen? Er zijn toch genoeg AEX fondsen die helemaal niet in Nederland zitten . Prosus maar ook Yatra om maar eens twee uitersten te noemen. Is nog goedkoper en vaak beter ook. In India zitten prima accountants met IFRS etc
  Voor KPMG zijn multinationals vaak kassa (jonge gasten opleiden en uren laten schrijven)
 2. WijHetVolk 16 april 2021 10:46
  Er zijn maar 6 oob-accountants! En dan deze zin in dit bericht:

  "Als er voor een accountant weinig extra werk te halen is bij een klant, is deze commercieel misschien niet zo interessant"

  Banken en accountantkantoren ... zucht

  Misschien word het weer eens tijd voor een quatorze juillet.
 3. Sjaak1990 9 januari 2024 15:54
  Geojunxion had ook geen OOB-accountant, maar dit bedrijf is recent verkocht aan een groepje aandeelhouders. Daarmee komt ook de beursnotering ten einde.
  Een groepje aandeelhuders.......? Zeg maar geruts een paar grote aandeelhouders die de macht hebben en het bedrijf waar ze alle vertrouwen in hebben kapen om de kleine aandeelhouders weg te krijgen. b
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.