Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,694 25 apr 2024 17:35
  • +0,024 (+0,16%) Dagrange 14,550 - 14,768
  • 8.552.536 Gem. (3M) 11,3M

woensdag 5 juni 2013

55 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. marotick 5 juni 2013 00:53
    Goedemorgen,

    Mag ik u wat vragen?
    Uw auto is dat de goedkoopste auto die er is?
    Het huis waar u in woont is dat het goedkoopste huis dat u destijds kon vinden?
    De kleding die u aan heeft komt dat allemaal bij de Zeeman vandaan?
    Eet u ook altijd de goedkoopste maaltijd?
    Ik denk het niet, ik hoop het niet.
    U kijkt voor uw aankopen naar de prijs/ kwaliteit verhouding en u kijkt of bruin het kan trekken.
    Heel normaal lijkt mij zo.

    Maar wat ik heel gek vind is dat als bedrijven of de Nederlandse Staat wat aanschaft, het meteen goedkoop moet zijn. We hebben het al eerder over het debacle van de Fyra gehad. Het was de goedkoopste. Stel u had voor uzelf een trein willen kopen, had u dan blind de goedkoopste genomen? Toch is dat bij bedrijven wel zo. Een bedrijf moet ook altijd de goedkoopste offerte uitbrengen want anders gaat de opdracht naar een ander.
    Maar het moet toch duidelijk zijn dat de goedkoopste ook het meest moet sjoemelen met materialen, arbeidsethiek etc. Het moet allemaal super goedkoop en hoe dat bereikt moet worden maakt niet uit.

    In de jaren 60 begonnen bedrijven arbeiders uit het buitenland te ronselen, was lekker goedkoop.
    Toen dat later niet meer lonend bleek te zijn vanwege het minimum loon moest er wat anders gevonden worden.

    De buitenlandse gastarbeiders hadden natuurlijk alle sociale premies moeten betalen en hadden dus rechten opgebouwd, dat heeft de schatkist, dus ons allen, veel gekost en was dus niet goedkoop. Ook konden die mensen niet meer terug naar hun eigen land want hun kinderen waren hier opgegroeid en verwesterd die wilde niet meer terug naar de armoe van hun thuisland, een trauma voor veel mensen.

    Hier goedkoop produceren ging niet meer dus ging het werk naar het buitenland waar de arbeid nog lekker goedkoop is en waar de arbeidsomstandigheden verschrikkelijk zijn, ach, so what?
    Het gaat tenslotte om de einde jaars bonus, nietwaar?

    Opnieuw krijgen we de deksel op onze eigen neus want de productie van zonnecellen is naar het goedkope China verplaatst en zie wat doen de Chinezen? Ze hebben gezien hoe het moet en produceren ze nu zelf.
    Er komt nu een toeslag op de import van Chinese zonnecellen...
    We hebben het aan ons zelf te danken, het moest toch allemaal zo goedkoop mogelijk, waarom? O ja de winst, die moet ieder jaar hoger zijn dan het jaar daarvoor. Het is gewoon ziekelijk.

    Vandaag ga ik eens niet voor de goedkoopste.

    Jack Marotick
  2. candide 5 juni 2013 02:34
    Wie is we, vraag ik me af. Ik heb niet de goedkoopste auto, noch het goedkoopste huis. wat ik wel weet dat bedrijven altijd streven naar de laagste kostprijs ook al gaat dat ten koste van de werknemer.
    Ons hele Europese verhaal is er op gebaseerd dat vrij verkeer van arbeid en kapitaal uiteindelijk ten goede komt van het grote internationale bedrijfsleven. Dat de Duisters zo goed kunnen concurreren hebben ze mede te danken aan het feit dat ze het minimum loon nog niet kennen en de zgn één euro baantjes. Overigens staat er in o.a Spanje nog een grote productiefaciliteit aan zonnepanelen.
    Kortom ik voel me niet aangesproken en ben op zoek naar de goedkoopste aandelen.
  3. forum rang 7 mvliex 1 5 juni 2013 08:00
    quote:

    marotick schreef op 5 juni 2013 00:53:

    .................

    Een bedrijf moet ook altijd de goedkoopste offerte uitbrengen want anders gaat de opdracht naar een ander.
    Maar het moet toch duidelijk zijn dat de goedkoopste ook het meest moet sjoemelen met materialen, arbeidsethiek etc. Het moet allemaal super goedkoop en hoe dat bereikt moet worden maakt niet uit.
    ...........................

    Dat is vaak maar het halve verhaal en slechts dan heb je gelijk.
    Bij zulke technische aankopen, maar dat kan ook de bouw van een huis zijn, aanleg van een weg, zijn er 'boeken vol' met technische specificaties waar het gekochte aan moet voldoen. Juist dát zorgt ervoor dat je obv de door jezelf minimaal gewenste kwaliteit kunt gaan voor de laagste offerte.
    Zo gek is het dus niet..........

    Je kunt je wel afvragen als er grote verschillen zijn of het laagste ook reeel is. Dan moet je de historie van geleverde producten nagaan, klanttevredenheid, etc. etc. En altijd de kredietwaardigheid waarborgen, voor gedurende het aankoopproces maar ook, zoals nu, voor als het mis gaat.
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 5 juni 2013 10:25
    De economische activiteit in de dienstensector in de eurozone is in mei op maandbasis verder afgenomen, blijkt woensdag uit cijfers van Markit Economics. Daarbij is echter wel sprake van minder krimp dan een maand eerder.
    De inkoopmanagersindex kwam vorige maand uit op een niveau van 47,2, waarbij vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenden op een indexniveau van 47,5. Bij een eerste raming eind mei werd nog uitgegaan van een stijging van de index tot 47,7.
    Een cijfer onder de 50 duidt op krimp van de sector.
    Wel verbeterde de situatie in de dienstensector ten opzichte van april, toen de index uitkwam op een niveau van 47,0.

    10:00:18 / 05-06-13 *DJ Eurozone PMI diensten apr was 47,0
    10:00:14 / 05-06-13 *DJ Eurozone PMI diensten mei verwachting was 47,5
    10:00:13 / 05-06-13 *DJ Eurozone inkoopmanagersindex (PMI) diensten mei 47,2
    09:55:18 / 05-06-13 *DJ Duitse PMI diensten apr was 49,6
    09:55:16 / 05-06-13 *DJ Duitse PMI diensten mei verwachting was 49,8
    09:55:15 / 05-06-13 *DJ Duitse inkoopmanagersindex (PMI) diensten mei 49,7
  5. GC 5 juni 2013 11:31
    ING: banken financieren restschulden wél

    AMSTERDAM (ANP) - Het idee onder woningbezitters dat banken de restschuld op een woning niet willen meefinancieren in een nieuwe hypotheek klopt niet. Dat heeft Dennis Noordervliet, Marketing Hypotheken van ING, woensdag gezegd.

    ,,Het beeld is ontstaan dat banken niets meer willen financieren, maar de praktijk is heel anders'', vertelt de directeur. Uit angst om de hypotheek niet rond te krijgen, zetten volgens Noordervliet duizenden mensen de woning op voorhand al niet te koop. Hij onderstreept wel dat de hypotheek moet voldoen aan de begin dit jaar aangescherpte financieringsregels.

    ING, na Rabobank de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, becijferde dat er bijna 4400 huishoudens zijn die dit jaar wel zouden kunnen verhuizen, maar dat niet doen. Dat is volgens de ING-directeur een van de redenen waarom de doorstroming op de woningmarkt bijna stil is komen te liggen.

    Net als Rabobank en makelaarsorganisatie NVM, ziet ook Noordervliet tekenen van herstel op de woningmarkt. ,,We merken dat er meer gesprekken zijn met hypotheekadviseurs, de woonquote (verhouding tussen de hypotheeklasten en het inkomen) is sinds 1989 niet meer zo gunstig geweest als nu en de daling van de woningprijzen zwakt af'', weet de directeur.

    Hij voorspelt om die redenen dat de huizenprijzen in de tweede helft van dit jaar of begin volgend jaar stabiliseren.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
    05-06-2013 11:24:02

    ING Groep
  6. forum rang 7 mvliex 1 5 juni 2013 13:03
    wo 05 jun 2013, 05:30
    ING: Moed ontbreekt bij Europese politici

    door Frank van Vliet
    New York - Noord-Europese politici hebben nog steeds de moed niet om de bevolking te vertellen dat ze zullen betalen voor het noodzakelijke overeind houden van de euro en de Europese Unie. Pas na de herverkiezing van de Duitse bondskanselier Angela Merkel dit najaar zal het proces van verdere politieke en financiële eenheid echt benadrukt gaan worden en daar hangt een prijskaartje aan. Dat stelde Mark Cliffe, chief economist van de ING, tijdens een debat op Wall Street waar drie dagen lang tijdens de Pan European Days de oude wereld* centraal staat.

    In ruil voor de solidariteit van de rijkere landen zullen de arme broeders van Europa hun hervormingen doorvoeren die mogelijk tot een bankunie zullen leiden. Het is dan een proces van jaren voordat Europa er weer bovenop komt. Een alternatief is er niet want een werkloosheid van 27% zoals in Spanje is onhoudbaar, meent Cliffe. Voorwaarde voor de econoom is dan wel dat de kern van de eurolanden ervan overtuigd is dat er niet zoals in het verleden door de zwakkere broeders geld over de balk wordt gegooid. Dan is ook de bereidheid van de burger om daaraan bij te dragen toenemen.

    Driedaagse
    Tijdens deze driedaagse van de New York Stock Exchance en Euronext werden 60 Europese ondernemingen gekoppeld aan potentiële Amerikaanse investeerders: 650 één op één gesprekken. Dat alles onder het mom: het mag in het Europese bos niet al te goed toeven zijn, er staan ook bomen die er uitstekend groeien.

  7. [verwijderd] 5 juni 2013 13:07
    Hoe kan het nu mis gaan???
    Als je zelf geld drukt...

    Is er tekort dan ???Dan drukken we er even 1000 miljard bij...
    weer wat extra werk het is overal goed voor...

    Als de hedge fondsen met geleend geld praten we over miljarden......
    Grieken die miljarden op de beurzen hebben met geleend geld...
    Dan krijg je sores...
    alle sores ellende en sores gaat winst nemen en zo te zien blijven de grieken bij knippen en scheren niet stil zitten....

    Je kunt ook niet ineens alles dumpen het gaat in fases met goed nieuws rustig tegen de stroom in...
    Hoe raak je anders al die miljarden kwijt.....

    denk aan blokken op bv 7,20 ...ik zeg niks meer...het is binnenhalen....de vette buit...all time high...
55 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links