Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opta fout met aanpak KPN bij aanbesteding

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Markt hield al rekening met hogere outlook KPN
  2. 24 apr Beursblik: kwartaalcijfers KPN conform verwachting

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. steelfighter72 25 maart 2013 11:40
    precies, mogen we ff vangen. Want door het gezeik van de belastingbetaler is KPN het pispaaltje van de beurs, waarbij men geen rekening houdt dat dit de enige telecombedrijf is die hier zijn belastingen grotendeels afdraagt. Maar nee hoor, bevoordeel tele2 , t-mobile en vodafone maar ... komt onze economie helemaal ten goede, totdat de kpnb medewerkers op straat komen te staan
  2. hutjeflut 25 maart 2013 16:10
    wat een comments hier.
    missen jullie nou echt allemaal het punt dat kpn gewoon dingen aan het doen was die niet toegestaan waren en daar nu voor beloond worden door een sufkop van een rechter?
    als je aandelen met voorkennnis verhandeld ben je schuldig maar als je KPN ben en met voorkennis aan een veiling mee wil doen is het volkomen legaal...
    moet niet gekker worden hier.
  3. [verwijderd] 25 maart 2013 16:24
    quote:

    hutjeflut schreef op 25 maart 2013 16:10:

    wat een comments hier.
    missen jullie nou echt allemaal het punt dat kpn gewoon dingen aan het doen was die niet toegestaan waren en daar nu voor beloond worden door een sufkop van een rechter?
    als je aandelen met voorkennnis verhandeld ben je schuldig maar als je KPN ben en met voorkennis aan een veiling mee wil doen is het volkomen legaal...
    moet niet gekker worden hier.
    Liefde maakt blind, ook voor de malversaties van een poep-bedrijf als KPN.
  4. [verwijderd] 25 maart 2013 21:07
    Maakt mij niet zoveel uit wie er hier fout is, waar ik het meest van kots zijn al die overkoepelende organisaties hier in dat lekkere Europa.
    Die het bijna onmogelijk maken om concurrerend te werk te gaan voor grote bedrijven.
    Dat geldt voor Kpn maar bijvoorbeeld ook voor Microsoft kijk eens wat men daar weg moet laten uit de Europese versies van Windows 7,8.
    En zo zijn er nog een bak bedrijven die bijna geleid worden door dat lekkere Brussel met zijn clubjes.
    Ik zie al dat ik een bedrijf heb en zij gaan mij een bedrijfs strategie voorschrijven, lachen dacht dat ik dat zelf wel even zou bepalen.
    Ben je te goedkoop lopen ze te mauwen, ben je te duur lopen ze te mauwen.
    Nu na 11 jaar EU ramp zien we wat er van komt, het gaat door al deze voorgeschreven regeltjes fantastisch met de economie in Europa.
    Ik begin langzaam te begrijpen waarom al deze bedrijven naar China verkassen.
    Al is dat niet de oplossing voor de economie hier, maar goed als ze tegen jou lopen te zeiken dat het iedere keer niet goed is ben je ook snel weg.
    Nu is dit voor Kpn niet mogelijk, word een beetje moeilijk vanuit China.

    Maar om een lang verhaal kort te houden, langzaam maar zeker worden we in de EU gesloopt door een stel uilskuikens met overkoepelende hobby's
  5. steelfighter72 25 maart 2013 22:18
    ok, even een lesje algemene economie voor de tweakers:

    De meeste tweakers hebben een technische achtergrond en zijn economisch niet zo bezig. Ik heb juist een economische achtergrond en het technische nieuws op tweakers is mijn hobby.

    Dat KPN volgens velen zo duur is heeft te maken met een aantal economische en concrete factoren. Hou er rekening mee dat KPN een puur Nederlands bedrijf/onderneming is geworden uit onze bureaucratische maatschappij (PTT) en nog steeds hoofdzakelijk ons maatschappelijke doel dient. KPN verleent aan de bevolking/bedrijven communicatiediensten en de omzet vloeit via de belastingen terug in onze verzorgingstaat daar het hoofdkantoor in Nederland gevestigd is. Het oude koperen netwerk is destijds door onze oudjes (en medelanders, ja de vader van iemand waaraan jij een hekel hebt en het werk heeft gedaan wat jou opa niet wilde doen) in de grond gestampt. Tevens zijn de hoge pietjes in het bedrijf nederlandse ingezeten, die dus evenredig veel belasting afdragen door het progressieve belastingstelsel dat we hanteren (52%). Dus hoe meer ze verdienen, hoe beter onze verzorgingstaat ervan wordt, of dacht je dat je studie echt net zoveel kostte als het lesgeld wat je betaalde.. (ik help je ff uit je droom want de studie die je volgt of hebt gevolgd kost in werkelijkheid 10X zo veel....dat is ook de reden dat het niet te handhaven valt en dat geldt voor de meeste algemene middelen zoals verzorging, veiligheid die we hebben opgebouwd als we zo door blijven gaan.

    Het concurrentiebeding is in onze maatschappij niet juist toegepast, we hebben alleen gekeken naar de prijs maar niet naar het financiele maatschappelijke doel en wat erin terugvloeit. Veel mutinationals zijn hier gevestigd om de belastingvoordelen als doorsluis, maar onze verzorgingsstaat wordt er niet wijzer van

    Andere providers in de nederlandse markt (zoals TELE2, Vodafone, T-Mobile etc.) ontrekken de middelen uit onze maatschappij (lees belastinggeld uit onze verzorgingsstaat). Ze kunnen goedkoper zijn want ze huren het netwerk en hun eigen masten worden daaraan gekoppeld en belastingtechnisch betalen ze een stukken minder omdat hun hoofdkantoor niet in Nederland is gevestigd. De hoge pietjes (eigenaren en bestuurders) zijn geen nederlanders en betalen geen inkomstenbelasting in Nederland.

    Ze kunnen hun diensten goedkoper aanbieden omdat ze het grootste technische gedeelte huren, maar die hoeven ze niet zelf te onderhouden en het probleem is dat KPN volgens de OPTA niet meer mag vragen en toegang moet verlenen door concurrentiebeding (NMA).

    Ik ben van mening dat de OPTA (vakbond binnenlandse telecomgebruikers) haar doel voorbij is geschoten en vergeten is te kijken welk maatschappelijk doel de onderneming dienen. Het draait bij de OPTA vooral om het financieel plaatje en evenredige regelgeving zo min mogelijk in nadeel van de gebruiker maar met het doel welke financiele middelen weer terugstromen in de Nederlandse economie als verzorgingsstaat heeft men niet goed gekeken bij de aanbesteding. Laat de OPTA maar aantonen bij welke van de providers het meeste geld weer terugstroomt bij afname van overheidsdiensten... Dat heeft men niet omdat de zogenaamde knappe koppen en financiele toezichthouders daar niet naar hebben gekeken

    Het is geen reclame, maar ik vind het jammer dat puur nederlandse bedrijven overgaan in buitenlandse handen en die geen maatschappelijk doel meer dienen. Zodra er in de toekomst geen winst meer wordt gemaakt zullen de medewerkers op straat worden gezet en de belastingbetaler zal dat voelen, Dus die 5 euro die je meer betaald bij KPN abo dient ook een goed doel moet je maar denken namelijk de verzorgingsstaat waarin in leeft, hebt gestudeerd geluk zoekt, ziek wordt en je kinderen ook hun geluk moeten zoeken.

    Dus als je volgende keer weer een keuze maakt tussen Philips of Samsung, KPN of Vodafone etc, hou er ook rekening mee welke doel je ermee steunt bij het kopen van die dienst of produkt. Je egoisme kan later heel hard terugkaatsen door de beslissing die je nu hebt genomen ....
  6. elschenk 27 maart 2013 12:49
    Ok, ter aanvulling: zonder KPN reed er vandaag geen trein, er vloog geen toestel vanaf Schiphol, geen boot kwam nog een Nederlandse haven binnen en geen Nederlandse Gemeentelijkedienst functioneerde nog. Inspanningsverplichtigen die KPN van oudsher INVULT, maar van de OPTA mag dat niets meer kosten!
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,356 03 mei
-0,017 -0,50%
Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links