Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,436 25 apr 2024 17:35
  • +0,019 (+0,56%) Dagrange 3,400 - 3,451
  • 12.819.911 Gem. (3M) 13,8M

KPN Q2 2011, verwachtingen en cijfers

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Max1982 25 juli 2011 13:34
    PREVIEW: KPN boekt minder winst en omzet in KW2
    Maandag 25 juli 2011 13:13
    AMSTERDAM (Dow Jones)--KPN (KPN.AE) maakt dinsdag voorbeurs een daling in zowel omzet als winst bekend over het tweede kwartaal. Analisten verwachten dat druk op de Nederlandse kernactiviteiten heeft aangehouden en dat ook de negatieve impact van op internet gebaseerde applicaties voor bellen en het versturen van berichten heeft doorgezet. De consensus van 9 door FactSet geraadpleegde analisten voor de nettowinst bedraagt EUR441,1 miljoen, 5,1% minder dan de EUR465 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet neemt volgens hen met 1,8% af naar EUR3,29 miljard. De analisten verwachten verder dat de omzet uit mobiele diensten verder is afgenomen ten opzichte van het eerste kwartaal. KPN kwam op 21 april met een winstwaarschuwing naar buiten. Omstreeks 12.55 uur noteert het aandeel 0,5% hoger op EUR9,81, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (LDF)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  2. Max1982 25 juli 2011 16:00
    Vooruitblik: 'Omzet KPN daalt verder'VRIJDAG 22 JULI 2011, 11:23 uur | 740 keer gelezen
    AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van KPN waren in het tweede kwartaal naar verwachting opnieuw slechter dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de voorspellingen van analisten voor de kwartaalcijfers die KPN dinsdag voorbeurs presenteert.

    De analisten verwachten dat de omzet van het telecomconcern ruim 2 procent lager uitkomt dan in het tweede kwartaal van 2010. Voor het bedrijfsresultaat (ebitda) wordt een achteruitgang van bijna 6 procent voorspeld.

    Volgens analisten van Rabobank blijft de Nederlandse markt uitdagend, onder meer omdat bedrijven proberen te bezuinigen op de kosten van telecommunicatie en de concurrentie toeneemt. Volgens de bank wordt het zonder een forse verbetering in de tweede helft van het jaar nog moeilijk voor KPN om de eigen doelstelling voor de ebitda (5,3 miljoen euro) te halen.

    Bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal gaf KPN al een winstwaarschuwing voor 2011. Doordat er steeds minder wordt gebeld en steeds meer gebruik wordt gemaakt van mobiel internet staan de inkomsten van het bedrijf onder druk. Afgelopen week presenteerde KPN nieuwe abonnementsvormen, waarbij gebruik van mobiel internet duurder wordt. Die abonnementen worden in september geïntroduceerd.
  3. [verwijderd] 26 juli 2011 07:56
    KPN resultaten eerste halfjaar 2011
    Hoofdpunten
    - Resultaten tweede kwartaal lager dan vorig jaar, op koers voor behalen outlook
    - Voortgang van strategische initiatieven tot versterking prestaties in Nederland
    - Hoge onderliggende groei Duitse activiteiten met sterke marges
    - Eerste fase herstructurering in gang gezet om kostenstructuur te optimaliseren
    - Outlook bevestigd

    Samenvatting resultaten tweede kwartaal
    De omzet en overige opbrengsten van KPN daalden in het tweede kwartaal van 2011 met 1,9% tot
    3,29 miljard euro. Bij de Nederlandse telecomactiviteiten en Getronics daalde de omzet, terwijl deze
    bij Mobile International licht steeg. Ortel Mobile en iBasis presteerden goed. De omzet van KPN als
    geheel daalde, conform verwachting, voornamelijk door de verplichte tariefsverlagingen en door het
    veranderde gedrag van de Nederlandse mobiele klanten, zoals aangegeven bij de presentatie van de
    eerste kwartaalcijfers. Deze twee ontwikkelingen hadden, behalve op de omzet, ook een negatief
    effect op de winstgevendheid van KPN. De EBITDA daalde met 5,6% naar 1,31 miljard euro. De
    nettowinst van KPN daalde met 11% naar 414 miljoen euro. KPN maakt goede voortgang om de
    Nederlandse activiteiten te versterken. Nieuwe mobiele abonnementen worden vanaf september
    geïntroduceerd en de upgrade van het vaste kopernetwerk verloopt voorspoedig. Om de kostenbasis
    in Nederland verder te verlagen, gaat KPN het aantal arbeidsplaatsen in Nederland tot 2015 met
    4.000 tot 5.000 reduceren. Als onderdeel hiervan is Getronics gestart met een herstructurering, deels
    door middel van off-shoring. Een deel van de bijbehorende herstructureringskosten zal in de tweede
    helft van 2011 worden genomen.
  4. Max1982 26 juli 2011 08:01
    Hoofdpunten
    • Resultaten tweede kwartaal lager dan vorig jaar, op koers voor behalen outlook
    • Voortgang van strategische initiatieven tot versterking prestaties in Nederland
    • Hoge onderliggende groei Duitse activiteiten met sterke marges
    • Eerste fase herstructurering in gang gezet om kostenstructuur te optimaliseren
    • Outlook bevestigd

    “De marktomstandigheden en de tegenwind van de regelgeving die wij in het eerste kwartaal hebben ervaren, heeft ook in het tweede kwartaal onze financiële resultaten beïnvloed, vooral bij onze Nederlandse activiteiten. Sinds de presentatie van de eerste kwartaalcijfers en de aankondiging van de strategie Versterken,Vereenvoudigen en Groeien, hebben we voortgang geboekt met de maatregelen om onze Nederlandse activiteiten te versterken. We hebben nieuwe mobiele abonnementen aangekondigd, interactieve televisie voor meerdere toestellen geïntroduceerd en de herstructurering versneld. Onze internationale mobiele activiteiten behaalden in alle regio’s een sterke onderliggende groei en vooral in Duitsland een hoge marge. Wij liggen goed op koers met onze strategie, zijn goed gefinancierd en bevestigen de verwachtingen voor 2011.”
    Eelco Blok, CEO

    Samenvatting resultaten tweede kwartaal
    De omzet en overige opbrengsten van KPN daalden in het tweede kwartaal van 2011 met 1,9% tot 3,29 miljard euro. Bij de Nederlandse telecomactiviteiten en Getronics daalde de omzet, terwijl deze bij Mobile International licht steeg. Ortel Mobile en iBasis presteerden goed. De omzet van KPN als geheel daalde, conform verwachting, voornamelijk door de verplichte tariefsverlagingen en door het veranderde gedrag van de Nederlandse mobiele klanten, zoals aangegeven bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers. Deze twee ontwikkelingen hadden, behalve op de omzet, ook een negatief effect op de winstgevendheid van KPN. De EBITDA daalde met 5,6% naar 1,31 miljard euro. De nettowinst van KPN daalde met 11% naar 414 miljoen euro. KPN maakt goede voortgang om de Nederlandse activiteiten te versterken. Nieuwe mobiele abonnementen worden vanaf september geïntroduceerd en de upgrade van het vaste kopernetwerk verloopt voorspoedig. Om de kostenbasis in Nederland verder te verlagen, gaat KPN het aantal arbeidsplaatsen in Nederland tot 2015 met 4.000 tot 5.000 reduceren. Als onderdeel hiervan is Getronics gestart met een herstructurering, deels door middel van off-shoring. Een deel van de bijbehorende herstructureringskosten zal in de tweede helft van 2011 worden genomen.

    Consumenten mobiel: trend zet voort, nieuwe abonnementen in september
    De omzet uit mobiele diensten daalde in het tweede kwartaal met 8,7% ten opzichte van een jaar eerder, door de verplichte tariefsverlagingen en de verandering in het gedrag van onze klanten, zoals geconstateerd in het eerste kwartaal van 2011. Steeds meer klanten maken gebruik van social media en mobiele ‘apps’ om te communiceren wat leidt tot een daling van het ‘traditionele’ sms-en mobiel belverkeer. Deze trend zette zich in het tweede kwartaal voort. KPN introduceert in september 2011 nieuwe abonnementsvormen die zijn opgebouwd rondom mobiele data en die zodoende beter inspelen op deze trend. In het tweede kwartaal had Telfort te kampen met stevige concurrentie in voordeelsegment van de Nederlandse mobiele markt.

    Consumenten thuis: verdere groei interactieve televisie
    In de breedbandmarkt had KPN aan het eind van het tweede kwartaal een geschat marktaandeel van 41%, inclusief circa 61.000 glasvezel abonnees. Het aantal interactieve televisie abonnees blijft verder groeien. In het tweede kwartaal sloot KPN 56.000 nieuwe interactieve televisieklanten aan, waarmee het totaal aantal televisieklanten uitkwam op 1,3 miljoen. Het merk XS4ALL is begonnen met interactieve televisie en in het derde kwartaal zal ook Telfort deze dienst aan gaan bieden. Investeringen in nieuwe technologieën op het vaste netwerk en in een aantal innovaties zorgen er voor dat KPN’s interactieve televisiediensten verbeteren en ook in de toekomst verder kunnen groeien. Zo biedt KPN sinds 1 juli zijn klanten standaard twee Interactieve TV ontvangers aan. Hierdoor kunnen klanten nu op twee TV’s in huis dezelfde kwaliteit programma’s bekijken, terugkijken en opnemen. Door de upgrade van het kopernetwerk zal KPN aan het eind van 2011 circa 40% van de Nederlandse huishoudens gegarandeerde snelheden aan kunnen bieden van meer dan 40 Mbps. Dit maakt het mogelijk om op meerdere televisies HD kanalen aan te bieden. Later in het jaar komen supersnelle internetverbindingen van 500 Mbps beschikbaar voor glasvezelklanten.

    Zakelijke segment: marktaandelen stabiel
    In het zakelijke segment daalde de omzet licht vanwege voortdurende prijsdruk. Marktaandelen bleven wel gehandhaafd. De groei van mobiele data zette ook in het zakelijke segment voort. Momenteel maakt 63% van KPN’s zakelijke klanten gebruik van mobiele datadiensten.
    In het tweede kwartaal bleven de marktomstandigheden voor Getronics uitdagend. Er was weinig vraag naar beheersdiensten en klanten zijn nog steeds afwachtend met het maken van investeringsbeslissingen. Om zijn operationele kosten verder te verlagen, heeft Getronics de implementatie van een omvangrijk herstructureringsprogramma versneld. Dit programma, dat werd aangekondigd bij de strategiepresentatie, zal leiden tot een reductie van 2.000 tot 2.500 arbeidsplaatsen bij Getronics.

    Mobile International: goede prestaties ondanks verplichte tariefsverlagingen
    Ondanks aanzienlijke verplichte tariefsverlagingen steeg de omzet van Mobile International licht ten opzichte van het tweede kwartaal van 2010, vooral door sterke groei in Duitsland. De onderliggende groei van de dienstenomzet lag daar in het tweede kwartaal 7,5% hoger dan in het tweede kwartaal van 2010. De winstgevendheid was goed, ondanks genoemde tariefsverlagingen. De versnelde uitrol van het mobiele breedbandnetwerk in Duitsland ligt voor op schema. Per dag worden circa 15 mobiele opstelpunten ge-upgrade waardoor E-Plus nu ongeveer 75% van zijn klanten snelheden tot 21 Mbps aan kan bieden. De introductie van aantrekkelijk geprijsde mobiele datadiensten in Duitsland is een succes. Het klantenaantal van E-Plus steeg in het tweede kwartaal met 558.000 naar 21,5 miljoen, bijna twee miljoen meer dan een jaar geleden.
    Net als in Duitsland is KPN in België bezig met de versnelde uitrol van een mobiel breedbandnetwerk. Aan het eind van het tweede kwartaal dekte dit netwerk meer dan 16 steden in België. De onderliggende groei van de dienstenomzet was in België 8,9% hoger dan in het tweede kwartaal van 2010. In België heeft KPN nu 3,9 miljoen mobiele klanten, dat zijn er circa 300.000 meer dan aan het eind van het tweede kwartaal van 2010.

    Vooruitzichten
    KPN bevestigt de verwachtingen voor 2011. KPN verwacht in 2011 EBITDA van meer dan EUR 5,3 mrd, groei van de vrije kasstroom ten opzichte van 2010 en een dividend van minimaal 0,85 euro per aandeel. KPN verwacht in 2011 maximaal 2 miljard euro te investeren en gaat door met het aandelen inkoopprogramma van 1 miljard euro.
  5. Max1982 26 juli 2011 08:49
    MARKET TALK: KPN KW2 conform verwachting, hoog dividend - TGB
    Dinsdag 26 juli 2011 08:36
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De winst en omzet van KPN (KPN.AE) over het tweede kwartaal waren volgens analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers in lijn met de verwachtingen. Met de handhaving van de verwachtingen voor het gehele jaar en het dividend van minimaal EUR0,85 per aandeel, spreekt de analist per saldo van een aantrekkelijke aandelenkoers. "Zo'n hoog dividendrendement, kom daar vandaag de dag nog maar eens om", zegt Muller. Er blijft evenwel veel te doen aan de kostenkant, vervolgt de analist, die zijn buy-advies handhaaft. Maandag sloot het aandeel op EUR9,84. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  6. [verwijderd] 26 juli 2011 08:53
    quote:

    Max1982 schreef op 26 juli 2011 08:12:

    Tja, en hoe gaat de markt hier nu op reageren? Winst wel nog meer gedaald dan verwacht. Aan de andere kant wordt de outlook en het dividend bevestigd, maar gelooft de markt daar ook in? Ik ben benieuwd... Per saldo verwacht ik zelf toch wel iets van opluchting.
    Er is zeker opluchting dat er geen tweede winst waarschuwing komt. Tevens is de verwachting voor de toekomst goed. Een groot deel van de daling van 12 naar 10 euro kan worden gecorrigeerd. 10.80 euro mijn eerste koersdoel voor vandaag of de komende dagen.
  7. [verwijderd] 26 juli 2011 09:03
    quote:

    Max1982 schreef op 26 juli 2011 08:49:

    MARKET TALK: KPN KW2 conform verwachting, hoog dividend - TGB
    Dinsdag 26 juli 2011 08:36
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De winst en omzet van KPN (KPN.AE) over het tweede kwartaal waren volgens analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers in lijn met de verwachtingen. Met de handhaving van de verwachtingen voor het gehele jaar en het dividend van minimaal EUR0,85 per aandeel, spreekt de analist per saldo van een aantrekkelijke aandelenkoers. "Zo'n hoog dividendrendement, kom daar vandaag de dag nog maar eens om", zegt Muller. Er blijft evenwel veel te doen aan de kostenkant, vervolgt de analist, die zijn buy-advies handhaaft. Maandag sloot het aandeel op EUR9,84. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
    Datum: 10 mei 11

    Advies: Kopen

    Koersdoel: € 13,50
  8. [verwijderd] 26 juli 2011 09:08
    quote:

    R Invest schreef op 26 juli 2011 08:56:

    NIEUWS KPN ST: Technische Analyse

    Door Tradingcentral op 26 jul 2011 om 07:17

    Ons omslagpunt is 9.51

    Onze voorkeur : zolang 9.51 het steunpunt vormt, staan we willig tegenover KPN. In dit geval zal de opwaartse onderbreking van 10.19 een versnelde hausse naar 10.35 uitlokken.

    10,065 9,837 +0,23 +2,3% 10,065 9,87 965.299 9:06

    Dit kan een leuke dag worden.
  9. Max1982 26 juli 2011 11:04
    AMSTERDAM (AFN) - Ook KPN-klanten in het buitenland gebruiken steeds meer mobiele applicaties en sociale media om te communiceren. Dit gaat ten koste van het bel- en sms-verkeer. Dit zei bestuursvoorzitter Eelco Blok van KPN dinsdag in een toelichting op de kwartaalcijfers.

    In april kwam KPN met een winstwaarschuwing, omdat de winst in Nederland door deze trend onder druk kwam te staan. ,,We beginnen deze ontwikkeling nu ook in de internationale markt te zien, maar niet met dezelfde impact als in Nederland. We zien in het buitenland een ander gedrag van consumenten. Ze pakken nieuwe dingen later op'', aldus Blok. Behalve in Nederland is KPN actief in Duitsland, België, Frankrijk en Spanje.

    De tendens in Nederland dat klanten minder sms'en en bellen en meer gebruikmaken van chat-applicaties en gratis beldiensten als WhatsApp en Skype zet door. In vergelijking met een jaar eerder nam het sms-verkeer onder klanten met een Hi-abonnement met 16 procent af. ,,De trend zet door, maar verergert niet'', zei Blok. KPN komt in september met nieuwe abonnementen, die op het veranderende consumentengedrag moeten inspelen.

    KPN verwacht binnen 2 jaar de invloed van de nieuwe abonnementen op de winstgevendheid te kunnen beoordelen. ,,Onze abonnementen hebben een maximale looptijd van 2 jaar, dus uiterlijk over 2 jaar zijn al onze klanten gemigreerd naar de nieuwe structuur'', aldus Blok.
  10. [verwijderd] 26 juli 2011 14:37
    cijfers volgens de outlook 2011 zoals KPN had afgegeven bij de Q1 cijfers. De outlook wordt gehanteerd voor de rest van het jaar wat bij een koers van 10euro inhoudt:
    wpa=1.18, kw=8,5x, dividend 8.5% (na verrekening aandelen inkoop programma)

    Ik vind dit prima cijfers, was precies waar ik op had gehoopt.
  11. Max1982 26 juli 2011 14:51
    quote:

    Ursus arctos schreef op 26 juli 2011 14:37:

    Ik vind dit prima cijfers, was precies waar ik op had gehoopt.
    Dat is het probleem ook niet zo zeer, ik denk dat men meer angstig is dat de Outlook later alsnog los gelaten moet worden door de negatieve sfeer die er nu rondom KPN hangt en de vele klanten die dreigen over te stappen. Als het wel gehaald wordt is deze koers veel te laag.
  12. [verwijderd] 26 juli 2011 14:58
    quote:

    Max1982 schreef op 26 juli 2011 14:51:

    [...]
    Dat is het probleem ook niet zo zeer, ik denk dat men meer angstig is dat de Outlook later alsnog los gelaten moet worden door de negatieve sfeer die er nu rondom KPN hangt en de vele klanten die dreigen over te stappen. Als het wel gehaald wordt is deze koers veel te laag.
    dat denk ik ook, echter KPN heeft geen slechte trackrecord wat betreft winstverwachtingen nakomen en deze cijfers bevestigen voorlopig dat die angst onterecht is.
    Dus deze beer blijft voorlopig bullisch over KPN.
  13. [verwijderd] 26 juli 2011 16:18
    quote:

    Ursus arctos schreef op 26 juli 2011 14:58:

    [...]
    dat denk ik ook, echter KPN heeft geen slechte trackrecord wat betreft winstverwachtingen nakomen en deze cijfers bevestigen voorlopig dat die angst onterecht is.
    Dus deze beer blijft voorlopig bullisch over KPN.
    Dat kun je dus rustig zijn want als op een dag dat er wat angst heerst dat het dividend zoals beloofd niet gehaald zal worden en dan integendeel nog eens bevestigd is er reden tot enige tevredenheid al is niet iedereen het met KPN´s politiek eens.
  14. gerrit 69 26 juli 2011 17:23

    Bedankt Max voor je uitgebreide informatie over de winstcijfers van KPN.
    Dit is mij wel een ab-tje waard.
    "Het moet toch niet gekker worden", zei ik tegen mijn vrouw.
    "Straks kom ik nog op winst met dit door mij verguisde aandeel".
    Heel belangrijk is natuurlijk wel dat KPN voorlopig het dividend zal handhaven.
    De beleggers, die rond de 9,30 Euro call-opties hebben gekocht, zitten nu op rozen.
    Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan, maar het is wel positief dat we vandaag eens een keer tot de grootste stijgers behoren.

    Groet van Gerrit
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links