Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,426 26 apr 2024 17:35
  • -0,010 (-0,29%) Dagrange 3,412 - 3,452
  • 10.532.743 Gem. (3M) 13,8M

7,80 feestje

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 oktober 2005 11:01
    03-10-2005 09:46

    KPN favoriet op hoger Damrak


    AMSTERDAM (DFT) - De Amsterdamse beurs ging maandag positief van start. KPN sprong omhoog na een overnamegerucht. De koersen kregen een impuls van een sterkere dollar en stabiele olieprijs. Wall Street sloot vrijdag met kleine winsten.
    De AEX stond rond 9.45 uur 0,7 procent hoger op 405,6 punten. De Midkap steeg 0,4 procent op 501,8 punten.
    In Europa boekten de grote beurzen eveneens winst. Parijs steeg 0,4 procent, Frankfurt 0,3 procent. Londen stond 0,1 procent hoger.
    De goede stemming van vrijdag, vertaalde zich maandag opnieuw in stijgende koersen. Het overnamenieuws van KPN droeg bij aan de kooplustige stemming.
    De dollar won aan kracht en stond een half procent sterker op 1.1954 dollar per euro. Dat is gunstig voor de veelal internationaal georiënteerde AEX-bedrijven. De Amermikaanse munt won aan kracht nadat de Europese regeringsleiders zondagavond niet tot een besluit kwamen over de onderhandelingsvoorwaarden voor Turkije. Dat land wil toetreden tot de Europese Unie.
    De olieprijs vormde geen obstakel voor stijgende koersen. De prijs was stabiel op 66,28 dollar per vat. Wall Street sloot vrijdag licht hoger na een rustige handelsdag.
    Er was een gunstig bericht uit de hoek van de Nederlandse inkoopmanagers. Deze zijn positiever geworden over de economie in Nederland. De Nederlandse NEVI/YACHT inkoopmanagersindex was in september voor de derde maand op rij hoger.
    KPN stond in de schijnwerpers en sprong bijna 5 procent omhoog. De Spaanse branchgenoot Telefónica zou gesprekken voeren met KPN over een overname, aldus het zakenblad The Wall Street Journal. Telefónica zou 20 miljard euro over hebben voor de Nederlandse telecomonderneming. Vijf jaar geleden had het Spaanse bedrijf ook al belangstelling voor KPN.
    Het Nederlandse concern weigert commentaar te geven op het bericht. Telefónica ontkent dat het overleg heeft gehad met KPN. De Nederlandse staat zegt niet benaderd te zijn over een overname.
  2. [verwijderd] 3 oktober 2005 18:20
    N i e u w s

    03-10-2005 11:04

    Vooral KPN omhoog


    AMSTERDAM (DFT) - Het Damrak liet maandagmorgen een zeer positief beeld zien, onder meer dankzij een sterkere dollar en een stabiele olieprijs. De AEX-index bereikte de hoogste stand van dit jaar. KPN sprong omhoog vanwege een mogelijke overname.
    De AEX-index stond rond elf uur op een winst van 0,8 procent op 406,2 punten. Dat betekende een verbetering van de hoogste stand van dit jaar. De Midkap-index steeg 0,4 procent op 502,0 punten.
    In de rest van Europa boekten de grote beurzen eveneens winst. Parijs steeg 0,5 procent, Frankfurt 0,3 procent en Londen 0,4 procent.
    KPN stond op het Damrak in de schijnwerpers en sprong 4,7 procent omhoog. De Spaanse branchgenoot Telefónica zou gesprekken voeren met KPN over een overname, aldus het zakenblad The Wall Street Journal. Telefónica zou 20 miljard euro over hebben voor de Nederlandse telecomonderneming.
    Het Nederlandse concern weigerde commentaar te geven op het bericht. Telefónica ontkent dat het overleg heeft gehad met KPN. De Nederlandse staat zegt niet benaderd te zijn over een overname.
    Ondanks de reacties die van officiële zijde kwamen, wilden beleggers wel een gokje wagen dat er een overname in het vat zit. Vijf jaar geleden had het Spaanse bedrijf ook al belangstelling voor KPN.
    De goede stemming van vrijdag op de hele beurs werd voortgezet. Het overnamenieuws rond KPN droeg bij aan de kooplust.

7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links