Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

  • 2,585 30 apr 2024 09:11
  • -0,010 (-0,39%) Dagrange 2,585 - 2,610
  • 25.630 Gem. (3M) 603,5K

Avantium 2024

1.982 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 100 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Redeemer 3 april 2024 15:12
    quote:

    Hendrikus Buffel schreef op 3 april 2024 13:59:

    [...]Op jaarbasis 44% koersverlies noem ik geen stabiele of licht dalende koers.
    Een zinkend schip is dan nog zwak uitgedrukt. Lijkt eerder een getorpedeerd schip.
    Ik wacht geduldig op het resultaat van die druk doende fabriek met fors dalende koers.
    Antwoorden met de pedalen noem ik dat ..., helaas tot op heden weinig van gemerkt.

    Disclaimer : zit er sinds een jaar fors in met 50k verlies, de grootse bleeder uit mijn portefeuille, nmm gaat DZR nog zijn gelijk halen
    Het management van Avantium maakt zich ook flinke zorgen nu. Met name over hun eigen optieposities dan. Gelukkig is de oplossing nabij in de vorm van het verstrekken van extra opties en de uitoefenprijs flink te verlagen, zie de uitgebreide agenda van de AGM.
    Voor de aandeelhouders is er helaas nog geen goed nieuws. De potentiële kopers van licenties zijn in geen velden of wegen te bekennen.
    In December lag de beurswaarde gemiddeld hoger dan de huidige beurswaarde, zonder de 70 miljoen die is opgehaald. Op voorhand is deze 70 miljoen qua beurswaarde afgewaardeerd. Er is niet veel vertrouwen in een goede afloop. Dat is waarom grote partijen niet massaal kiezen voor dit aandeel, en de retail beleggers verreweg het grootste gedeelte van de aandelen vertegenwoordigen.
  2. forum rang 5 Daexter 3 april 2024 15:53
    quote:

    aextracker schreef op 3 april 2024 11:18:

    [...]

    AB Daexter voor jouw objektiverende beschouwing.

    Deel je zienswijze op de waardering en risico's \ kansen die een belegging in AVANTIUM herbergt.
    Mijn eerste aankoop op euro 3.42 opgevolgd met een bijkoop sindsdien a euro 2.68 benut om maximaal claims bij te kopen bij de recente emissie.
    Vanuit die positie zie ik de opstart van FDCA pilotplant met interesse tegemoet, maar nog meer waardehecht ik aan de opstart van Origin Material fabriek Nr 1 i.c.m. de ondertekening van minimaal 2 licenties dit jaar.

    I.t.t. jouw verwachting, zie ik pas een verwacht interessant rendement o.b.v. prestaties (omzet\kosten vs. baten balans) vanaf 2e helft 2025 doorlopend in 2026. Die tijd geef ik het wel.
    Tussentijdse "zware ongevallen" i.r.t. de werkzaamheid van de strategie (zie termijn hierboven) en zwaar tegenvallende exploitatie rekening en balans vormen een aanleiding om een exit te overwegen, desnoods tegen een verlies.
    Voor nu gun ik Europa en het klimaat in de wereld de positieve leercurve van de toepassing van plantaardige polymeren basis geproduceerde vervangers van de fossielen variant.

    Als overheden en het investeringsgezinde en draagkrachtige deel van de mensheid inderdaad een beter milieu en leefklimaat wil bewerkstelligen ben ik overtuigd dat de innovaties die AVANTIUM in patenten heeft vastgelegd , een materiele waarde bevatten die winstgevend groeiend geexploiteerd kan worden met FDCA & VOLTA. Het is daarmee verbazingwekkend hoe weinig zichtbaar grote financiele instellingen en institutionele beleggers hier hun munten in mogen \ durven steken.

    Wordt tijd voor wat meer durfinvesteringsgezinde NGO's die daar hun propaganda positief op inzetten i.c.m. ondersteunende \ investerende instanties i.p.v. protesterend proberen SHELL Plc. op de knieen te krijgen.........
    Ik ken het precieze contract met OM natuurlijk niet, maar als ik dit lees:
    finance.yahoo.com/news/origin-materia...
    zou het zomaar kunnen dat Avantium binnenkort weer een milestonebetaling ontvangt. OM gaat op dit nieuws plus 12%.
  3. forum rang 4 Redeemer 3 april 2024 15:55
    quote:

    Diegy schreef op 3 april 2024 15:37:

    Koers gaat elke dag naar beneden. De 1,87 komt erg dichtbij. Had ridder toch gelijk.
    Vandaag al onder de 2 sluiten neem ik aan. Alles wijst er op. En ook de 1,87 gaat het niet houden in mijn ogen. Bij de vorige emissie was de uitgifteprijs 4 euro en ging de koers ook naar de 3 euro. Als je dat doorzet dan kan de koers naar de 1,40. En dan gaat de 1 euro grens trekken aan het aandeel. Zie je ook aan Pharming en PostNL. Zijn ook van die rampaandelen. De smallcap zit er vol mee.
  4. forum rang 8 aextracker 3 april 2024 15:57
    quote:

    Daexter schreef op 3 april 2024 13:57:

    [...]

    Nou itt tot jouw scenario :) ben ik bewust voor 20 jaar of langer ingestapt, maar zal ik naar verwachting vanaf volgend jaar zomer jaarlijks mijn positie langzaam wat verkleinen. De eerste 5 jaar gewoon om de investering van de emissie te gelden te maken, daarna omdat het anders te zwaar gaat wegen in de portefeuille, wat het nu feitelijk ook doet, maar daar heb ik een bewuste afweging voor gemaakt. Waar de koers over 20 jaar staat is uiteraard niet te zeggen. Als je het aan een hier regelmatig postend sneu figuur vraagt, is het bedrijf dan al lang op de fles. Mijn verwachting is dat het dan of in de hoofdindex zal staan, of voortijds is overgenomen.
    Mijn horizon qua verwachting 2025 -2026 raakt m.n. "het zichtbaar kunnen worden van het verdien potentieel" van AVANTIUM's strategie.
    Verdienpotentieel vanuit pilotfabrieken, partnerships en licentie verkopen \project participaties vanuit R & D \ kennis & technologische patenten".

    Ik ben best nieuwsgierig hoe dat er bijv. uitziet tussen Refresco, Albert Heijn en de belgische verpakkings producent die als "tri-partite netwerk" een stevige boost kunnen geven aan circulaire FDCA gebaseerde plastic verpakkingen , door deze in de wereld te gaan zetten. Daar zal wel een "bepaalde periode van exclusiviteit aan verbonden zijn", doch kan nadien verder (inter(nationaal opsgeschaald worden.

    Time will tell.
    Het initiatief wat AVANTIUM hier neemt ten faveure van een betere leefomgeving is het rendementsperspectief op een investering al waard. Eigenlijk zou de overheid dergelijke milieu vriendelijke initiatieven en vermogens gerelateerde investeringen fiscaal compensabel, dus attractiever moeten maken om de Green dealing te helpen versnellen met feitelijk direct bijdragende innovaties. Gek eigenlijk dat de overheid dat overlaat aan invest.NL..... en Peter Kooij :).
  5. forum rang 6 T. Edison 3 april 2024 19:33
    quote:

    Hendrikus Buffel schreef op 3 april 2024 13:59:

    [...]Op jaarbasis 44% koersverlies noem ik geen stabiele of licht dalende koers.
    Een zinkend schip is dan nog zwak uitgedrukt. Lijkt eerder een getorpedeerd schip.
    Ik wacht geduldig op het resultaat van die druk doende fabriek met fors dalende koers.
    Antwoorden met de pedalen noem ik dat ..., helaas tot op heden weinig van gemerkt.

    Disclaimer : zit er sinds een jaar fors in met 50k verlies, de grootse bleeder uit mijn portefeuille, nmm gaat DZR nog zijn gelijk halen
    Je hebt gelijk. In de grafiekjes het licht dalend. Had me niet gerealiseerd dat het op jaarbasis 44% is.
    Ben ik nog niet zo lang betrokken bij Avantium ook al zet het wel altijd in een ooghoek.
    Zit er zelf dusdanig in dat als ik alles verlies dat ik er niet emotioneel of financieel hard door geraakt wordt.
    Mijn excuses, had me hierdoor laten beïnvloeden.
    Ga ik uit van een serieuze kans dat je er straks goed voor je komt.
  6. forum rang 4 Diegy 4 april 2024 14:47
    quote:

    Ponzi_NL schreef op 4 april 2024 14:41:

    2.12 mensen! Op naar de 3! Mooi volume en een leeg boek. Iedereen die heeft willen verkopen, heeft dat nu gedaan. Nu gewoon gewoon gas erop
    Koers stond 3 maanden geleden nog op 3,10. Zou wel eens tijd worden voor een herstel. Is wachten op goede persberichten vanuit Avantium en dan kan het hard omhoog gaan. Werden net aardige plukken uit de laat gekocht. Nu ook weer een bied van 65 duizend stukken op 2,12.
1.982 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 100 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaar van de waarheid voor Avantium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links