Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Weerstand bereikt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

1.778 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 mei 2020 12:07
    quote:

    StartendeBelegger schreef op 3 mei 2020 11:52:

    [...]

    Door word je zo af en toe wel een beetje gek van. Maarja aangezien er bij de giro een wachtlijst is van 30000 moet ik het er maar meedoen.
    Haha ik ook.... had geen tijd voor een goed platform dus dan maar via mijn eigen ing bank. Geen instrumenten maar gewoon basic. Meer heb je ook niet nodig als er grote golven zijn/komen. Ik ben niet goed in daghandel
  2. goldsammy 3 mei 2020 12:07
    quote:

    Bennyboy schreef op 3 mei 2020 10:55:

    Dit wordt de uitgelezen kans om 1000 euro 10x te verdubbelen, reken maar uit wat er dan op je rekening staat...1k-2k-4k-8k, enz..
    1 miljoen en een beetje....Als dat lukt ben je echt een baas.

    Ik zou al een paar stappen eerder in mijn broek schijten denk ik....
  3. Five Aces 3 mei 2020 12:08
    quote:

    Bennyboy schreef op 3 mei 2020 11:58:

    [...]

    Ik sta op 17445, al weken, daarom maar terug naar rabo gegaan, binnen 5 minuten aan de gang!
    Brokers als de rabo en ING is echt een recipy for disaster met dat soort speculatieve strategien.

    Hebben nogal eens een handje van storing hebben bij hele hoge volatiliteit.
  4. Bennyboy 3 mei 2020 12:11
    quote:

    Henk Snaph schreef op 3 mei 2020 12:06:

    [...]

    Ik zou ze niet graag de kost geven, men wordt snel overmoedig.
    Ik heb al genoeg leergeld betaald, was zelfs totaal gestopt met beleggen/speculeren, deel in hypotheek gestoken, maar ja, toch weer begonnen, weliswaar met lage hefbomen (stoploss op 578) rustig aan dus..
  5. [verwijderd] 3 mei 2020 12:11
    quote:

    goldsammy schreef op 3 mei 2020 12:07:

    [...]

    1 miljoen en een beetje....Als dat lukt ben je echt een baas.

    Ik zou al een paar stappen eerder in mijn broek schijten denk ik....
    Nou ik ook.... misschien de hefboom veilig houden, maximaal tussen 4 en 10. En laten staan. Kan er denk ik weinig gebeuren als de afstort gaat beginnen
  6. [verwijderd] 3 mei 2020 12:18
    Heb met de vorige crises veel verloren en leergeld betaald. Daarna niks meer gedaan met beleggen. Alles weer opgebouwd met hard werken. Ik wil niet zielig doen, ben ik ook niet maar ik gun het mezelf wel om nu een keer goed te zitten. Ik hoop dan ook in een korte periode een knal naar beneden te beleven. Als dan de rust is weer gekeerd dan ga ik misschien met een heel klein deel proberen korte termijn ritjes te maken. Grootste deel stop ik dan denk ik in een index tracker. Of klein stukje in ing of aegon als die voor bodem prijzen staan. Ik hoop het mee te maken.. maar ja, wie niet
  7. [verwijderd] 3 mei 2020 12:24
    quote:

    MrBullwhip schreef op 3 mei 2020 00:03:

    [...]
    ... omlaag via een hellingshoek van 80 graden
    Als op de x-as perioden staan en op de y-as prijzen, dan is de hellinghoek in een opgekropte grafiek, waar de periodes op de x-as krap getekend staan, heel anders dan in een uitgerekte grafiek waar op de x-as veel ruimte wordt gegeven aan een periode. Ook beginnen de prijzen op de y-as niet bij nul. Praten over graden van een hellingshoek die op de één of andere manier genormeerd zijn, of iets betekenen, kan op een koersengrafiek volgens mij niet. We kunnen het alleen hebben over "omlaag" en "omhoog" en voor de hoek kan men niet meer maken dan een soort van tangens. Alleen een uitspraak als "Deze lijn daalt (of stijgt) met x ATR per periode" kan m.i. een ware en geldige uitspraak zijn.
  8. [verwijderd] 3 mei 2020 12:27
    quote:

    Shortlong schreef op 3 mei 2020 12:18:

    Heb met de vorige crises veel verloren en leergeld betaald. Daarna niks meer gedaan met beleggen. Alles weer opgebouwd met hard werken. Ik wil niet zielig doen, ben ik ook niet maar ik gun het mezelf wel om nu een keer goed te zitten. Ik hoop dan ook in een korte periode een knal naar beneden te beleven. Als dan de rust is weer gekeerd dan ga ik misschien met een heel klein deel proberen korte termijn ritjes te maken. Grootste deel stop ik dan denk ik in een index tracker. Of klein stukje in ing of aegon als die voor bodem prijzen staan. Ik hoop het mee te maken.. maar ja, wie niet
    Denk dat voor je gemoedsrust je het beste een strategie kunt bedenken voor de lange termijn en genoegen nemen met kleine maar rendabel genoeg rendament.
    Ondertussen je verdiepen in die tools die je helpen om in te kunnen spelen op de bijzondere momenten als een grote crash, zodat als ze er zijn je weet wat je kunt doen met welk middel.
    Zou zonde zijn als je dezelfde ervaring straks nog een keer gaat meemaken en weer 10/12 jaar hard moet werken om de schade te herstellen.

    Dit is in ieder geval hoe ik het gedaan heb en doe. Zelf ook behoorlijk wat leergeld betaald 10 jaar geleden. Afgelopen 6 jaar gebouwd aan een LT portefeuille en dan zijn dit soort dalingen helemaal niet erg, het zijn juiste mooie bijkoop momenten. Ik koop elke maand bij, automatisch, en bij dit soort dippen nog een beetje meer.
    Ondertussen verdiept in turbo's, mt4 omgeving (voor echt hoge hefboom) etc, vooral ook verdiept in mijn eigen mentale zwakheden en gedrag tijdens het handelen en hopelijk gaat het me nu beter lukken om zonder al te veel emotie, vanuit een plan zo'n situatie te lijf te gaan met als doel om een leuk bedrag eraan over te houden.
    Het met 1k millionaire worden tijdens een grote daling, is voor weinige weggelegd. Mits je goed onderlegd bent en 100% weet wat je doet en wanneer en waarom je iets moet doen. Zonder goede kennis biedt de Staatsloterij net zoveel kans op een hoofdprijs.. ??
  9. [verwijderd] 3 mei 2020 13:10
    quote:

    easy56 schreef op 3 mei 2020 12:07:

    [...]ja rond bodem 2008 crisis schreef hij voor miljarden puts op de sp500
    Hij heeft daar trouwens in het begin nog tientallen miljarden mee in de min gestaan: die puts werden nog veel meer waard na het schrijven ervan. Maar hij is blijven zitten. Als het systeem was geklapt was hij alles kwijt geweest.
  10. [verwijderd] 3 mei 2020 13:19
    quote:

    Seniele gek schreef op 3 mei 2020 12:23:

    [...] Ik heb het 25 jaar geleden zien gebeuren dat iemand 300k vergokte, triest want dat achtervolgd je de rest van je leven.
    In 1997 was er nog een wekelijks beleggingsprogramma op tv. Tijdens de Aziecrisis werd daarin het verhaal verteld van een particulier die meer dan 1 miljoen gulden onder beheer naar de bank had gebracht. Ze hebben hem toen 'volgestopt met opties', zo werd dat later geschreven, en op een gegeven moment was er nog 15.000 gulden van over. Dat was nog vóór de tijd van claims tegen vermogensbeheerders, dus ben altijd benieuwd gebleven hoe dat is afgelopen.
  11. Niek de Sneak 3 mei 2020 13:21
    Mochten we dieper gaan dan 19 maart (uit mn hoofd), dus een lagere bodem neer zetten en je wil daar op handelen dan is het imo beter om (heel) bescheiden short te gaan.

    Dalingen in dit soort situaties zijn fel en snel, dus dat put je -mentaal en emotioneel- je minder uit, elke vette spike naar beneden -en die zullen er zijn- als het afstort kan je (een stukje) long hedgen met 50 of 100%.

    Dat is goed te doen, bodems zijn makkelijker te herkennen dan toppen en worden sneller gezet. Zo creëer je meer ruimte om je stop verder weg te zetten wat weer ruimte in je hoofd geeft en vertrouwen.

    Onderweg kan je een dmv een -progressieve- trailing stop de boel -steeds korter- afknijpen als je denk dat de bodem is zicht komt, je stop wordt dan vanzelf een x geraakt.

    Je winst kan je reserveren voor de leg long waar de daadwerkelijke winst zal zitten imo, gestaffeld plukjes long inkopen want je weet niet waar de bodem gaat komen en voordat je het weet staan we weer 5 a 10% hoger.

    Long weer hedgen als er (echt een serieuze) top vorming komt en hedge laten lopen, die komt wel, duurt soms even, en met de winst van de hedge weer long bijkopen. Spikes sws hedgen, gewoon amodat het kan ;)

    Het wordt niet saai in 2020 en uiteindelijk gaan we toch altijd weer omhoog dus waarom niet de focus op de leg omhoog als bodems makkelijker te herkennen zijn.

    Ik geloof niet in een afstort omdat er te veel stimuleringsprogramma's draaien wereldwijd, zonder die steun van CB's wel maar die steun is er nou eenmaal. De belangen liggen op stabiliteit en vertrouwen, dus zal men dat proberen te creëren. Tenslotte zijn instrumenten genoeg omdat te manifesteren. En nee de CB;s controleren niet de hele markt maar hebben wel dusdanig veel power dat een instorting wel voorkomen kan worden.

    Als je meer volatiliteit wil stop dan met de AEX en neem de Dax, AEX bleef flink achter op de Dax afgelopen do/vrijdag zoals gebruikelijk.

    Ik werk met CFD's en ga wrsl om 24:01 long, (dan kan ik weer handelen.)
    kan ook om 07:00 uur zijn dan zakt de spread naar normale waarden.

    DAX:
    Verwacht een lagere opening vannacht/morgenochtend en een rebound morgen overdag na de daling van afgelopen donderdag.
    RSi op 30'en 1H = OB en er is divergentie, die met de (te verwachte lagere) opening nog groter zal zijn, grotere divergentie dus. op RSI.

    Wrsl komt er een SHS top partoon morgen waarop je op de rechter schouder wel short positie in kan nemen als je verwacht dat de richting naar beneden zal zijn deze week.

    @ Sergant García
    Goed verhaal, complimenten en het bevestigd wat ik zelf doe en zie, hoewel ik het net iets anders doe is de strekking min of meer gelijk.
    Ik heb mn browser zo dicht getimmerd in het verleden dat ik (nog) niet kan reageren om postings, kan de fout/instelling niet vinden die daar verantwoordelijk voor is, dus dan maar even zo dmv @

    Succes

1.778 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links