Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Brunel International AEX:BRNL.NL, NL0010776944

  • 10,200 26 apr 2024 17:35
  • +0,280 (+2,82%) Dagrange 10,020 - 10,200
  • 31.153 Gem. (3M) 63,4K

Brunel 2019

1.703 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 86 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 effegenoeg 4 mei 2019 21:01
    quote:

    alrob schreef op 3 mei 2019 20:38:

    [...]
    Dat kan al jaren, maar is nog steeds niet gebeurd. Maar blijft mogelijk en voor mij een reden om weer tzt in te stappen, maar niet op het huidig koersnivo. En dan loop je uiteraard het risico de overnameboot te missen, maar dat hoort erbij.

    Ik heb volledig winstgenomen, en van winstnemen wordt je nooit armer.
    Je zal je geld nodig hebben gehad. Ik zit er wat anders in wat Brunel aangaat.
    Mooi artikel in het financieel dagblad van vandaag over deze internationale speler.

  2. Watermannetje2012 5 mei 2019 11:55
    Volgens Beurswijzer: We verwachten een volgende top in de zone 15,5 à 16 EUR.

    www.beurswijzer.com/aandeel/11829?ckc...

    3 mei 2019

    Bru­nel laat zich op­ti­mis­tisch uit voor de ko­men­de jaren, het aandeel is dan ook ste­vig te be­hou­den.

    Bru­nel kende een sterk eer­ste kwar­taal. De omzet steeg met 25%, wat beter is dan ver­wacht. De be­drijfs­winst steeg nog meer, met 68%. In DACH (o.m. Duits­land) en het Mid­den-Oos­ten wer­den re­cord­re­sul­ta­ten op­ge­te­kend. In Ne­der­land was er een da­ling (door Bank- en ver­ze­ke­rin­gen), maar die zou maar een tij­de­lijk ge­ge­ven zijn. Bru­nel is op­ti­mis­tisch voor de ko­men­de jaren aan­ge­zien heel wat klan­ten aan­zien­lij­ke in­ves­te­rin­gen in de be­lang­rijk­ste mark­ten van Bru­nel, olie & gas, au­to­mo­ti­ve, her­nieuw­ba­re ener­gie en mijn­bouw- en in­fra­struc­tuur plan­nen

    Brunel hapert onder de piek van februari op 14 EUR. We verwachten echter een uitbraak. Het aandeel evolueert in een stijgend trendkanaal, waarbij de steunlijn gelijkloopt met het 50-daagse gemiddelde. De OBV ondersteunt het positieve koersbeeld. We verwachten een volgende top in de zone 15,5 à 16 EUR.

    Brunel staat nog ver van de recordomzet uit 2014 (omzet van 1,36 mrd. EUR), maar één record heeft Jilko Andringa, die nog maar pas een jaar aan het roer staat van de Nederlandse detacheerder al beet: bijna 13.000 medewerkers (specialisten) die ingezet kunnen worden bij diverse projecten in diverse sectoren.?Investeren om volop te kunnen profiteren van de upturn. De knowhow uit de olie- en gassector werd uitgerold naar andere sectoren zoals mijnbouw, infrastructuur, hernieuwbare energie, enz... En dat loont.

    De omzet van Brunel steeg meer dan verwacht tot 915 mln. EUR (+16%). De bedrijfswinst kwam met 34,1 mln. EUR (+69%) wel licht beneden de verwachtingen uit. In Duitsland wist het bedrijf zich snel aan te passen aan een wijziging in de regelgeving (invoering gelijk loon). In Nederland werden de resultaten in het vierde kwartaal gedrukt door een aanwervingscampagne van nieuwe professionals en door een hoger ziekteverzuim, maar dit jaar wordt opnieuw beter. In Australasia verliep nog moeilijk (omzet daalde in het vierde kwartaal nog met 14%), maar dit jaar wordt een terugkeer naar groei verwacht. Brunel is klaar om te profiteren van een herstel in de olie- en gassector, dat in de loop van het jaar wordt verwacht. Januari was alvast een sterke maand en de detacheerder verwacht voor dit jaar een verdere verbetering van de omzet en van de rendabiliteit.

    Bijkomend voordeel. Doorheen de crisis behield Brunel haar sterke balans, waardoor het enkele opportuniteiten te baat kon nemen. Geen grote, maar wel gerichte overnames. Eind vorig jaar had Brunel een nettokaspositie van 2,06 EUR p.a. Nu de moeilijke jaren voorbij zijn kan ook het dividend weer omhoog, met 67% tot 0,25 EUR p.a. in lijn met de winstontwikkeling. Dit komt overeen met een pay-out ratio van ca. 60%.
  3. [verwijderd] 5 mei 2019 20:40
    quote:

    effegenoeg schreef op 4 mei 2019 21:01:

    [...]

    Je zal je geld nodig hebben gehad. Ik zit er wat anders in wat Brunel aangaat.
    Mooi artikel in het financieel dagblad van vandaag over deze internationale speler.


    Enkel verkocht om winst te nemen en elders te beleggen. Nadat ik vrijdagochtend nog boven de 15.00 uitgestapt was, ging de de koers vervolgens zo'n 4% lager. Mijn inschatting dat de koers voorlopig niet meer flink gaat stijgen was vrijdag een juiste maar kan komende week uiteraard al foutief blijken. Ik hoop het voor je, en ik ben het met je eens, dat op lange termijn die koers wel boven de 15.00 weer zal komen, omdat het nu eenmaal een bedrijf is dat weer steeds beter gaat presteren. Maar de komende maanden reken ik op een flinke dip, waardoor ik op een lagere koers dan nu, weer kan instappen.
    Succes!
  4. pim f 5 mei 2019 23:39
    quote:

    Watermannetje2012 schreef op 5 mei 2019 13:39:

    [...]
    Nee, helaas!
    Heeft u een FD account of bent u FD abonnee? Inloggen
    Copyright FD

    fd.nl/economie-politiek/1299520/brune...

    Brunel gaat autisten helpen aan werk te komen

    Jilko Andringa (52) is nu 500 dagen topman van de internationale detacheerder Brunel. Een mooi moment om zijn stempel te zetten op een organisatie die nog altijd de sporen draagt van oprichter Jan Brand en langjarig topman Jan Arie van Barneveld.

    Vrijdag, bij de presentatie van de kwartaalcijfers, kwam Andringa met een opvallende daad: een samenwerking met Specialisterne, een Deense stichting die mensen met autisme aan een baan probeert te helpen. Brunel, dat vooral technische specialisten detacheert, gaat zijn netwerk in 44 landen openstellen voor Specialisterne en de eigen consultants trainen om klanten te helpen die hier iets mee willen doen.

    Andringa: ‘Mensen met autisme hebben absoluut een meerwaarde die vaak niet wordt herkend, omdat ze moeite hebben met sociale omgang en behoefte aan voorspelbaarheid. Maar juist hun afwijking maakt ze geschikt voor taken waar analyse en oog voor detail zijn vereist.' Denk aan het checken van recht op toegangspasjes op een hr-afdeling of het testen van software, waarbij heel zorgvuldig een script moet worden afgewerkt.

    Ongeveer een op de honderd mensen heeft autisme en meer dan de helft van de autisten met een normale intelligentie is werkloos. 'Terwijl werk een belangrijke geluksfactor is. Bovendien brengt het brood op de plank.'
    Persoonlijke verhalen

    Autisme stond niet op Andringa's radar, totdat hij een brainstormsessie bijwoonde van zijn internationale leidersteam over duurzaamheid. Daar hoorde hij twee persoonlijke verhalen over de moeite die autisten hebben om hun weg op de arbeidsmarkt te vinden. Toen was de connectie snel gelegd. Wat Brunel - vier keer deelnemer aan de Volvo Ocean Race - aan de 'planet'-kant van duurzaamheid al deed om minder plastic in zee te krijgen, doet het nu aan de 'people'-kant met autisme.

    Is het ook iets waar Brunel zakelijk van profiteert? Bedrijfseconoom Andringa: 'Ik heb altijd geleerd dat goed doen en financieel succes heel goed samen gaan. Maar het is niet de drijfveer. Als je iets bijdraagt, word je gelukkig en dan presteer je beter.'
    Halfjaar in de wachtstand

    Andringa, zelf een verwoed wedstrijdzeiler, is van buiten aangetrokken, al vertoont zijn eerdere carrière raakvlakken met Brunel, dat vooral technici uitleent voor grote en kapitaalintensieve projecten in de energiesector,de auto-industrie en de machinebouw. Hij begon bij Exxon en zat daarna bij de uitzenders Randstad en Manpower.

    Hoewel het detacheren van personeel voor langdurige klussen een andere tak van sport is dan uitzenden, moest hij toch een halfjaar in de wachtstand voordat hij bij Brunel kon beginnen. Hij heeft die periode gebruikt om na te denken en meer aandacht te besteden aan het gezin. 'We hebben gereisd, veel gelezen.’ Hij houdt van spanning, noemt Tom Clancy en James Clavell als zijn favoriete schrijvers. Maar hij verslond ook jaarverslagen en een enkel managementboek.
    Geen radicale breuk

    De uitkomst van de reflectie en de strategiesessies met cfo Peter de Laat laten geen radicale breuk zien met het verleden. 'Het kernwoord is lokaal ondernemerschap. Jonge mensen die dicht bij de klant zitten.'

    De drie andere waarden zijn resultaatgerichtheid, passie voor mensen en integriteit. 'Ja, er is een spanningsveld tussen ondernemerschap en naleving van regels en zaken als diversiteit. We onderscheiden ons door daar balans in aan te brengen.'

    De kwartaalresultaten toveren een brede glimlach op zijn gelaat. De omzet groeit met 25%. Ook de winstcijfers mogen er zijn. De koers stijgt aanvankelijk met 5%. ‘Een fantastische bevestiging van de lijn die we hebben uitgezet.'
    Verrast door snelle digitalisering

    Dat uitgerekend de Benelux wat minder presteert, hangt volgens hem samen met hele goede cijfers vorig jaar. Maar hij verheelt niet dat Brunel zich heeft laten verrassen door de snelle digitalisering en robotisering bij banken en verzekeraars, waar het meer mensen in algemene functies plaatst. ’Daar hebben we wat volume verloren en moeten we een slag maken.'

    De snelle groei van de economie leidt er ook toe dat klanten in andere sectoren meer Brunellers via een vast contract aan zich binden. Dat levert geld op, maar het betekent ook dat er weer nieuwe engineers moeten worden aangetrokken. Dat drukt de productiviteit, want die mensen staan wel op loonlijst, maar zitten nog niet bij de klanten.
  5. forum rang 5 maci 6 mei 2019 10:02
    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Brunel verhoogd van 17,10 euro naar 17,50 euro en handhaafde het koopadvies, vanwege een lichte opwaartse bijstelling van de verwachtingen.

    Brunel rapporteerde vorige week vrijdag de resultaten over het eerste kwartaal. "De resultaten bevestigden onze optimistische visie over een versnelling van de omzetgroei in Duitsland, wat de unieke positionering van het bedrijf bewijst, terwijl de uitmuntende groei van de Global Businesses-divisie het succes van de diversificatiestrategie bewijst in combinatie met een aantrekkende energiecylus, die zich nog altijd in een vroege fase van herstel bevindt", zei analist Marc Zwartsenburg.

    De specialistische detacheerder boekte in het eerste kwartaal een EBIT van 12,1 miljoen euro, terwijl ING rekende op 11,0 miljoen euro, terwijl ook de omzet van 266,2 miljoen dollar de door ING verwachte omzet van 247,3 miljoen euro overtrof.

    In reactie op de beter dan verwachte resultaten verfijnde ING zijn ramingen voor de periode 2019 tot en met 2021. ING voorziet voor 2019 een EBIT van 49,4 miljoen euro op een omzet van 1.080 miljoen euro, terwijl eerder nog werd gerekend op een EBIT van 48,4 miljoen euro op een omzet van 1.051 miljoen euro.

    Het aandeel Brunel, dat ook op de favorietenlijst van ING staat, noteerde maandag op een rood Damrak 2,1 procent lager op 14,12 euro.
1.703 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 86 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links