Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,080 7 mei 2024 17:39
  • +0,400 (+1,76%) Dagrange 22,680 - 23,320
  • 207.792 Gem. (3M) 233,9K

AMG maart 2019: Lente!

1.448 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 73 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Karsr 6 maart 2019 11:15
    quote:

    drooglegging1920 schreef op 6 maart 2019 09:14:

    Zo een Citi koersdoel is toch niet realistisch joh...over een tijdspanne van 2 jaar misschien maar anders is het echt onzin. Hoe denken jullie daarover? over het algemeen valt me op dat de koersdoelen gewoon allemaal standhouden en dat het lijkt alsof we nog op 53 euro staan..realiteit is effe wat anders...toch?
    Misschien moet je je eerst verdiepen in de term 'koersdoel'. Dit betekent namelijk een bepaalde koers die over bijvoorbeeld 2 jaar bereikt zou moeten worden volgens de betreffende analist. Ga deze adviezen dus niet vergelijken met de huidige situatie want dan kom je inderdaad bedrogen uit. Deze adviezen duiden op de lange termijn, niet op de huidige koers.
  2. dutchman2020 6 maart 2019 12:07
    Beste drooglegging 1920. we moeten ons als lid van het forum bij positief nieuws altijd dit positief beoordelen .als city nog een koersdoel afgeeft van € 60 dan kan dit ook een positief effect hebben op de koersvorming. Koersen worden bepaalt door realistische cijfers en sentiment. het is goed dat we van derden positieve impulsen krijgen.
  3. drooglegging1920 6 maart 2019 12:13
    quote:

    Big Elephant schreef op 6 maart 2019 12:07:

    Beste drooglegging 1920. we moeten ons als lid van het forum bij positief nieuws altijd dit positief beoordelen .als city nog een koersdoel afgeeft van € 60 dan kan dit ook een positief effect hebben op de koersvorming. Koersen worden bepaalt door realistische cijfers en sentiment. het is goed dat we van derden positieve impulsen krijgen.
    Ja klopt helemaal...ze kunnen ook gewoon zeggen dat het koersdoel herhaald wordt met een goed onderbouwd stuk ofzo...van 62 euro naar 60 euro vond ik gewoon niet zo relevant ...maar je hebt gelijk hoor! positiviteit is altijd goed !!
  4. forum rang 4 lanciared 6 maart 2019 13:09
    Zo is het gewoon Just lucky, maar ben bang om te posten want "anderen" zeggen dat wij zeuren, en vragen om me te bannen, als ik hier nog iets van post.
    Wil niet klagerig of zeurig overkomen, hou beslist ook graag dit forum levendig, maar wil anderen niet voor de kop stoten.

    Dit item dat jij aanhaalt bepaalt de koers veel meer dan de gewoon goede cijfers die afgelopen week gepresenteerd zijn.

    Nu voorbije cijfers: +EBITDA van +80 % of +95 % erbij - vermoed dat het niet zoveel verschil zou gemaakt hebben , wat koersverloop betreft
    (wel de toch wel heel gebrekkige, stuntelig geformuleerde outlook voor dit jaar ; maar bestuur is altijd al conservatief geweest !. Heinz kennende kon je eigenlijk niets anders verwacht hebben)

    Maar dus als we posten van koersverloop, geklemd door shortende hedgefunds, die een gezamenlijk belang opgebouwd hebben van meer dan 10,50 %, hebben dit koersverloop sinds Q3 cijfers tot gevolg gehad...

    Dit melden is dan "cafepraat".

    Ikzelf ga er van uit dat de shortpartijen blijven zitten, waar ze zitten, en een manifeste invloed blijven uitoefenen op het koersverloop.
    Is hun verdienmodel, en laten hun prooi echt niet gemakkelijk los.
    Sturen dus het koersverloop.
    Is verder erg manifest voor vele fondsbeheerders, die aldus dit aandeel aan niet vele klanten gaan aanbevelen; (En ja, Deutsche Bank Belgie kent nu dit bedrijf, kent koersverloop, en ja, niet aanbevelingswaardig aan particuliere klanten.)
    Zij ook, zien wat wij zien.
    Ik heb er hun op gewezen. Mag het geschreven worden ?
    LR

  5. forum rang 4 lanciared 6 maart 2019 13:20
    Toch nog even, … maar hoeft niet zo negatief gezien te worden.
    Schept nl oppurniteiten op de wat langere termijn, omdat dit aandeel dat ontegensprekelijk een groei laat zien voor volgende jaren - erg laag gewaardeerd wordt. (Bij ons in Belgie zijn er zo al bijzonder weinig midcap fondsen, met een of dergelijke groei)
    En dus ook - anderen zien deze oppurniteit ook wel in vroeg of laat.
    Met koopinteresse, en stijgende koersen als gevolg.

    1 of andere koopaanbeveling van een grote fondsbeheerder en / of Int. zakenbank en het verdienmodel van de shortende hedgefunds ligt aan duigen.

  6. Bio-belegger 6 maart 2019 14:29
    quote:

    KaPeeN63 schreef op 6 maart 2019 13:39:

    Koers AMG ook vrij laag omdat Lithiumprijs ook laag staat.
    Vandaag ook weer 0,77% lager; koers nu $ 115,12.
    Toen koers AMG op ruim euro 50 stond (in 2018) was Lithiumprijs $ 156,80.

    Als olie prijs laag staat is koers Shell ook laag (lager).
    Komt goed met AMG.
    kwestie van goede en scherpe termijncontracten afsluiten toch?
  7. forum rang 6 Tom3 6 maart 2019 14:43
    quote:

    Just lucky schreef op 6 maart 2019 12:48:

    Elke uitbraak wordt met het grootste gemak getackeld, ben bang dat dat voorlopig zo blijft. Ze hebben zeer diepe zakken en veel meer macht dan longpartijen.
    Het Citi advies zou vraag uit de VS kunnen uitlokken, dan zijn die 3 mln shortaandelen zo terug gekocht lijkt me. Nu nog even wachten op een voorzichtige stijging van de vanadium- en lithiumprijs. Het closen van de Criterion deal zou de slagroom op de taart zijn.
  8. dutchman2020 6 maart 2019 14:49
    Bij Beleggersbelangen is een ervaren Redacteur aangesteld sinds 1 Februari 2019,
    de heer Thijssen met een goede CV. Hij volgt alle industriële aandelen ,waaronder AMG.Hij heeft ook veel ervaring met opties.In het wekelijkse blad van Beleggersbelangen van deze week komt advies van hem kopen, ook in de koerswijzer.Dit is positief nieuws. ik hoop dat Mijnheer Thijssen gelijk krijgt en dat de koersen op niet al te lange termijn gaan stijgen.
  9. rendement_zoeker 6 maart 2019 15:06
    quote:

    Big Elephant schreef op 6 maart 2019 14:34:

    Beste KapeeN63. AMG id niet alleen Lithium Een vergelijking met Shell is zinloos.
    Voorlopig is de koers van AMG weer groen .ik hoop ook aan het einde van deze dag
    ook
    Ik vind de vergelijking wel passen. Shell en AMG verkopen uiteindelijk grondstoffen. Als de prijs van de grondstof stijgt, neemt de winstgevendheid toe en zal terug te vinden in de prijs van het aandeel.

    Wel moet ik zeggen dat er een belangrijk verschil is. Veel olie-producerende bedrijven bestaan al lang. Ze draaien op een bepaalde capaciteit. Als de olieprijs daalt, gaan deze bedrijven niet allemaal over de kop.

    Lithium en Vanadium zijn relatief 'nieuw' (niet qua grondstof maar de toepassingen daaromheen). Je ziet dus veel start ups. Een lagere grondstofprijs van Lithium en of Vanadium kan in het voordeel zijn van AMG. Start-ups moeten hierdoor het bijltje er bij neer leggen. Over een paar jaar is er dus een lagere productie-capaciteit, dus een nog hogere prijs (als vraag weer toe neemt). Kortom, AMG is in alle scenario's een winnaar. Zeker omdat AMG de laagste productieprijs heeft.

    AMG die komt er wel op langer termijn. Op korte termijn zullen de shorter-theorieën nog wel even de ronde blijven doen. Wat mij betreft kunnen we daar nu wel over op houden. Dat weten we nu wel...
  10. duprogres 6 maart 2019 15:38


    1 of andere koopaanbeveling van een grote fondsbeheerder en / of Int. zakenbank en het verdienmodel van de shortende hedgefunds ligt aan duigen.

    [/quote]

    ik denk het niet ; shortende hedgefunds hebben alles onder controle .
    Deze morgen hoog verkocht boven de 33 de deur uit en nu een dikke 0.75 lager terug oprapen .
    Zie er naar uit dat we een 1 € onder de TH van vandaag gaan sluiten, zal ook wel niet veel nodig hebben om rood te sluiten.

1.448 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 73 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links