Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX BeleggersPodcast: "Nvidia is een soort money printer geworden"

Waarom de koers van Nvidia zo hard is gestegen

In de IEX BeleggersPodcast ontvangt Pieter Kort deze week analist Hildo Laman en Jean-Paul van Oudheusden van Markets Are Everywhere en marktanalist voor eToro.

In een geanimeerd gesprek komen veel onderwerpen aan de orde.

 • Happy Nvidia Day! Beleggers waren duidelijk blij met de resultaten van Nvidia, al boog Jean-Paul zich met name over Intel
 • De AI-trein rijdt door: welke bedrijven zullen een inhaalslag maken en zijn de volgende met cijfers als die van Nvidia?
 • Het is de ideale situatie voor een Japanse pensioenbelegger, want na een flinke dip steeg de Nikkei-index uit boven het all-time high van 1989
 • Besi versloeg zijn eigen verwachtingen, maar is dat goed genoeg?
 • Palo Alto Networks viel tegen en de koers daalde afgelopen week met zo'n 30%. Jean-Paul duidt de situatie. Zal zich een prijzenoorlog ontvouwen?
 • AMG deelde in november al een verlaagde outlook en ook het rapport van afgelopen week zag er niet goed uit. Is het nog verstandig om in dit supercyclische aandeel te beleggen?
 • IEX Expert presenteert een nieuwe rubriek: Dr. Hoe? Deze week: moet je nog instappen wanneer de koersen - zoals nu - zo hoog staan?
 • Luistervragen: Shell, de VanEck Blockchain-ETF & het volgen van 'grote beleggers'

Benieuwd naar de podcast? Klik hieronder op play, of beluister hem via Spotify!


Kim Bergsma is (eind)redacteur van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Kim Bergsma

Kim Bergsma is als journalist geïnteresseerd in alles waarin zij zich kan vastbijten. Ze heeft ervaring als freelancer voor een regionaal dagblad en is eerder redacteur geweest op een podcast-redactie. Na het afronden van de master Journalistiek en Nieuwe Media, maakt ze zich nu de financieel-economische materie eigen.

Meer over Kim Bergsma

Recente artikelen van Kim Bergsma

 1. 08 apr Energie-expert Jilles van den Beukel: "Je moet niet raar opkijken als Shell wordt overgenomen"
 2. 26 mrt Bioscopen versus streamingdiensten: hoe houdt cinemaketen Kinepolis zich groot?
 3. 22 mrt IEX BeleggersPodcast: Nieuwe beursrecords en de AEX heeft 1.000 in zicht 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 24 februari 2024 04:38
  Ik heb deze grafiek ook al ergens anders geplaatst. Zal het nog een keer doen. De Nikkei, lange termijn grafiek, uitgedrukt in goud: www.tradingview.com/x/orxaJSnx/

  We zijn heel ver verwijderd van een nieuwe top. De top in 1989 was 100 maal de prijs van goud toen, terwijl we nu op bijna 20 maal de prijs van goud staan. Dat is 80% onder de top.

  Waar je naar kijkt (bij een Nikkei/Yen grafiek) is inflatie. De waarde van de yen is flink gedaald. Nu is de goudprijs ook niet constant, maar wel meer constant dan de fiat muntjes die altijd wedstrijdjes spelen om zo veel mogelijk waarde te verliezen. Grafieken van de Nasdaq of de AEX zien er vrijwel hetzelfde uit. De top van het jaar 2000 staat nog steeds en we zitten in een langgerekte correctie sindsdien. Daarbinnen zouden we wel nog wat verder omhoog kunnen gaan.

  Wat je ook goed kunt zien op de grafiek is dat de beste tijd om de Nikkei te kopen was ergens begin jaren 50, net na WO2, als het bloed nog door de straten stroomt en iedereen in Nagasaki en Hiroshima paars licht geeft. Hoe zit het met beleggen in de Oekraïne?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links