Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,439 26 apr 2024 17:13
  • +0,003 (+0,09%) Dagrange 3,412 - 3,452
  • 4.561.538 Gem. (3M) 13,8M

KPN 2019

1.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 87 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. appiehappie 2 februari 2019 09:36
    Die sanering zal er hoe dan ook komen. De toon is gezet. Overal zie je samenwerkingsverband verbanden met pensioenfondsen ontstaan. Een bijzondere constructie, dat wel. Maar een eventuele opsplitsing zoals besproken is heeft ook mijn voorkeur en hopelijk ook de voorkeur van velen betrokkene. Volgens mij een mooie oplossing om deze status quo te doorbreken. Gezien het volume van de afgelopen twee dagen 120 miljoen stuks(op een koers rond de 2,70) zijn er grote partijen aan hetinslaan. Het kleine grut eruit en de professionals erin.. long is nu het toverwoord o.a. voor mij.. investeerders hebben een langere horizon dan de gemiddelde iexlezer/ belegger en of deskundige. Jammer voor de kritische Kpn volgers... die dat ook doen uit eigen belang.. succes toegewenst voor de believers en de Longers.. het feest is volgens mij begonnen!
  2. Peett 2 februari 2019 19:02
    (ABM FN-Dow Jones) Het pessimisme onder beursexperts is weer terug. Dit blijkt zaterdag uit de Actiam enquête onder 70 experts.

    Voor februari verwacht 30 procent van de ondervraagden een stijging van de AEX, terwijl 37 procent van een daling uitgaat.

    Volgens analist Corne van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de maandelijkse enquête, maken de experts zich vooral zorgen over de economie.

    Maar liefst 54 procent van de experts denkt dat het in Europa een periode van mindere economische groei gaat worden, maar geen recessie. Overigens denkt 15 procent van de geënquêteerden wel dat we in een recessie zullen belanden.

    Topmaand

    De experts waren voor januari erg enthousiast, en dat bleek met een stijging van de AEX met 6,7 procent terecht.

    "Januari 2019 is daarmee bijna de beste januari maand ooit. Het moet alleen januari 1984 voor laten gaan. Dat record zal niet snel gebroken worden, want toen gingen de koersen met 17,3 procent omhoog", aldus Van Zeijl.

    Overigens merkte Van Zeijl op dat de experts voor december 2018 ook erg enthousiast waren, "en u weet hoe deze maand is verlopen".

    Top & flop

    Voor februari vinden de beursexperts ING het meest koopwaardige aandeel, gevolgd door Royal Dutch Shell. Shell kwam afgelopen week al met meevallende cijfers, waarna de koers steeg. "De experts denken dat het effect van de mooie cijfers nog even doorloopt", aldus Van Zeijl.

    Het aandeel om bij weg te blijven, is opnieuw Altice. Net na Altice komen KPN en Randstad. "KPN waarschijnlijk omdat de overnamegeruchten wellicht verdampen en Randstad om het een cyclisch gevoelig bedrijf is", zei Van zeijl.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

    Ze hebben de boot gemist zeker.
  3. Dr. Bibber 2 februari 2019 20:51
    'Canadese investeerder zint op overname KPN'
    Het gerucht dat een Canadese investeerder telecombedrijf KPN KPN€2,75+2,31% wil overnemen, prikkelt donderdag de fantasie van beleggers. Het aandeel sloot 6,2% hoger.

    Volgens persbureau Bloomberg overweegt de Canadese investeringsmaatschappij Brookfield een bod uit te brengen. Het zou daarbij willen optrekken met Nederlandse pensioenfondsen. De plannen zouden zich in een zeer pril stadium bevinden en de Canadezen zouden nog geen contact gezocht hebben met KPN.

    Hoewel ze het verhaal niet kunnen bevestigen, vegen Nederlandse zakenbankiers het verhaal niet van tafel. Ze wijzen er op dat investeerders in Denemarken een jaar geleden samen met drie lokale pensioenfondsen het voormalige Deense nationale telecombedrijf TDC Group overnamen, om het vervolgens op te splitsen in een netwerk- en een klantenbedrijf. Een dergelijk scenario achten ze ook voor Nederland mogelijk, maar dan moet KPN wel mee willen werken.
    Brookfield noch KPN wil reageren. Ook APG en PGGM, de twee grootste Nederlandse pensioenbeleggers en daarmee logische partners van Brookfield, onthouden zich van commentaar.

    Brookfield
    Brookfield is een van de grootste investeerders ter wereld in vastgoed en infrastructuur met een totaal beheerd vermogen van ruim $330 mrd. De vermogensbeheerder is onder meer eigenaar van het Londense kantorencomplex Canary Wharf.
    Brookfield ceo Bruce Flatt zei vorig jaar september in een interview met Financial Times dat de vermogensbeheerder zijn blik steeds meer richt op de wereldwijde infrastructuurmarkt, waartoe het ook communicatie rekent. 'Wij zitten in de business van het eigenaar zijn van de ruggengraat van de wereldeconomie', zei Flatt destijds.

    Brookfield mikt daarbij wel op bedrijven en sectoren die in de problemen zitten. Op de eigen website schrijft Brookfield een investeerder met een contraire visie te zijn. 'De beste mogelijkheden liggen in sectoren en regio's waar kapitaal schaars is.'
    Bescherming
    Op het eerste gezicht past deze visie niet op het profiel van KPN, een bedrijf dat weliswaar niet groeit, maar dat zeker ook niet in de problemen zit. KPN opereert in een zeer competitieve markt, maar het weet ondanks een gestaag dalende omzet wel jaarlijks de vrije kasstroom op te voeren.
    Daar komt bij dat KPN zes jaar geleden een aanval van het Mexicaanse telecomconcern America Movil heeft afgeslagen. KPN activeerde met succes een beschermingsconstructie. Het maakt dat Konrad Zomer, telecom-analist bij ABN Amro, een overname door Brookfield nu niet waarschijnlijk acht. Maar hij begrijpt wel dat de Canadezen KPN mogelijk als aantrekkelijke investering zien.
    KPN is aan de beurs weliswaar hoog gewaardeerd, afgezet tegen de winst per aandeel, maar de forse vrije kasstroom is voor investeerders aanlokkelijk. ‘Het is bovendien een overzichtelijk bedrijf, dat zich helemaal heeft terugtrokken in Nederland, en waar je snel resultaat mee kunt behalen. Met een marktwaarde van zo'n €11 mrd is het ook behapbaar, vergeleken met veel grotere telecomconcerns.'
    Wetsvoorstel bescherming telecombedrijven
    De afgeslagen overname van KPN was ook aanleiding voor de Nederlandse regering om nog eens goed te kijken naar de bescherming van Nederlandse bedrijven die een grote strategische waarde hebben. Het kabinet bereidt een wet voor die het nemen van een groot belang in telecom en platform-bedrijven afhankelijk maakt van toestemming van de minister van Economische Zaken. De wet is nog niet ingediend bij de Tweede Kamer.
  4. Peett 3 februari 2019 13:38
    quote:

    Vidoque schreef op 3 februari 2019 13:29:

    Ik denk dat Ibarra vandaag wellicht ook een gesprekje met Deutsche Telecom gaat voeren om te horen of zij ook een bod op KPN willen doen. Ibarra heeft ervaring met overname gesprekken. Dit in tegenstelling tot Blok die op zijn handen zat en naar buiten keek.
    Vandaar erg stil op dit moment. Morgen voorneurs nieuws. Of uitgelekt vanavond via Reuters. Succes.
  5. forum rang 4 Cedar 3 februari 2019 14:41
    quote:

    Vidoque schreef op 3 februari 2019 13:29:

    Ik denk dat Ibarra vandaag wellicht ook een gesprekje met Deutsche Telecom gaat voeren om te horen of zij ook een bod op KPN willen doen. Ibarra heeft ervaring met overname gesprekken. Dit in tegenstelling tot Blok die op zijn handen zat en naar buiten keek.
    Hij kan wel spreken met DT, maar kans is naar mijn menig nihil dat dit over een overname bod zal gaan. Denk je echt dat overheid ( Nl / EU) ooit overname DT/t mobile en KPN zal goedkeuren. Fantaseren over overname is leuk maar realistisch blijven.
  6. Pet 3 februari 2019 15:09
    quote:

    Vidoque schreef op 3 februari 2019 13:29:

    Ik denk dat Ibarra vandaag wellicht ook een gesprekje met Deutsche Telecom gaat voeren om te horen of zij ook een bod op KPN willen doen. Ibarra heeft ervaring met overname gesprekken. Dit in tegenstelling tot Blok die op zijn handen zat en naar buiten keek.
    haha
    .. zeker ook business class gekeken. Daar hadden ze het namelijk ook over DT
  7. [verwijderd] 3 februari 2019 20:40
    quote:

    lokeend schreef op 3 februari 2019 20:28:

    [...]

    Dat is ook mijn mening dat er een tweede partij om de hoek komt kijken
    Ligt toch ook voor de hand. Men heeft het al het hele vorig jaar over consolidatie in de Telecomsector. Dus waarom zou KPN dan buiten schot blijven? Zie ik geen reden voor. Zie wat er begin vorig jaar al in Denemarken plaatsvond, een land dat best wel te vergelijken is met Nederland.
  8. lokeend 3 februari 2019 20:47
    quote:

    alrob schreef op 3 februari 2019 20:40:

    [...]
    Ligt toch ook voor de hand. Men heeft het al het hele vorig jaar over consolidatie in de Telecomsector. Dus waarom zou KPN dan buiten schot blijven? Zie ik geen reden voor. Zie wat er begin vorig jaar al in Denemarken plaatsvond, een land dat best wel te vergelijken is met Nederland.
    Laat partijen maar tegen elkaar opbieden dan komt de juiste waarde naar boven
1.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 87 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links