Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoogleraren willen druk op Shell om klimaat

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Bloomberg: Shell in gesprek over belang in LNG Abu Dhabi National Oil
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 26 maart 2018 19:17

    Ik dat het ANP er voor het NIEUWS was. Dit is niet nieuws dat clubje hoogleraren milieukunde, milieuvoorlichting dat maar blijft drammen en zich met een deel van mijn pensioen meent te moeten bemoeien.

    ABP moet gewoon zorgen dat binnen de wettelijke grenzen zoveel mogelijk pensioen voor de deelnemers op tafel komt en zich niet door actiegroepjes laten beïnvloeden. Die hoogleraren sturen hun briefjes maar naar de regeringen.

    Groet, Jonas
  2. Sander1234 26 maart 2018 21:09
    Het probleem is dat overheden blijkbaar te weinig inbreng hebben en het dus van company s en in dit geval van ABP zelf moet komen. Volkomen terecht. Zie vraagstuk statiegeld heffen op plastic flesjes en blikjes. Coca cola en consorten krijgen het gewoon voor elkaar dat het voorlopig niet gaat gebeuren..dit terwijl zelfs elke idioot op deze aardbol inmiddels wel moet bekennen dat plastic onze planeet met rap tempo aan het slopen is. Begrijp jij dat? Ik niet. Dus tsja regeringen zijn niet zo maat bepalend. Ik vind het dus terecht en steun dat clubje..
  3. Belegde boterham 26 maart 2018 23:24
    quote:

    Edwin Ham schreef op 26 maart 2018 21:42:

    [Modbreak IEX]: bericht is verwijderd.]
    " Als adviseur is hij inmiddels dus betrokken bij obligatieleningen die Tradealot aan particuliere beleggers verkoopt. Op obligatiehouders.nl stelt Tradealot (Engels voor ‘handel veel’) een ‘minimale vaste vergoeding’ van 8% rente per jaar in het vooruitzicht voor ‘deze unieke bedrijfsobligatie’ van nominaal €5000 per stuk.

    Door hooguit 600 van deze obligaties uit te geven, blijft Tradealot, net als bij de eerste obligatie, onder de grens waarbij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) toezicht houdt en een prospectus verplicht is. Het ‘beleggingsobject’ waarin Tradealot de obligatieopbrengst investeert, is het Cypriotische Tradealot Ltd – een soort effectenhandelaar."

    Ik lees alleen maar rode vlaggen en begrijp me niet verkeerd de leeftijd van je schoonvader is geen excuus!

    Hij is er in getrapt, hoop dat hij er wat van terugziet maar vrees van niet.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 maart 2018 08:29
    quote:

    Jetje1 schreef op 27 maart 2018 06:53:

    Laat Shell eerst maar eens op eigen benen staan .
    Krijgt ongeveer tussen de 6 en 7 miljard subsidie per jaar terwijl er 10 tallen miljarden winst gemaakt wordt .
    Uw en mijn belastinggeld
    Shell krijgt geen cent subsidie; je moet geen onzin vertellen.
  5. [verwijderd] 27 maart 2018 11:52
    quote:

    Jetje1 schreef op 27 maart 2018 10:40:

    [...]

    www.ftm.nl/artikelen/nederland-steunt...
    Ties daar begint met geld vragen.Voor slappe beweringen. Hij weet wat "in" is. Hij doet dus als een populist. If it looks like a duck, if it walks like a duck, it quacks like duck, then it is a duck.
  6. forum rang 6 jonas 27 maart 2018 12:34

    Tragische zaak dat met die obligaties. BB "Ik lees alleen maar rode vlaggen en begrijp me niet verkeerd de leeftijd van je schoonvader is geen excuus"!
    Dat moge zo zijn als de man niet onder bewindvoering staat, maar wilsgebrek dwaling lijkt mij toch aantoonbaar.

    Probleem zit hem meer in het simpele gegeven dat er naar het zich laat aanzien niets te verhalen valt bij die boeven. Daar ligt de angel.
    Overigens hier op de IEX heb ik weleens ad's gezien van Tradealot. Hoop dat de IEX daar onmiddellijk mee stopt.

    Groet, Jonas

  7. Falcone 27 maart 2018 16:13
    Die hoogleraren, meest napraters in eigen kring, zijn een typische voorbeeld van Linksgroen lullen en rechts zakken vullen, met belastinggeld. Samen met zo'n oplichter als Polman van Unilever. O zo
    Groen, maar vult zijn zakken met meer dan 8 mln.er jaar. Die hoogleraren reizen op kosten van de arme belastingbetaler heel de wereld over op kosten van ons, de belastingbetaler. En die hebben dan ook nog een grote mond, terwijl ze zelf een carbon print van tientallen keren van de gewone man hebben
  8. forum rang 6 Ronald Engels 27 maart 2018 19:27
    Hoogleraren, universitairen, allen linkse Global Warming CO2 Greenhousegas Gelovigen, allen bewust slecht of niet geinformeerd en haters van het bedrijfsleven, zeker de voor de economie uitzonderlijk belangrijke energie voorzienings-industrien.

    Helaas heren en dames, de komende eeuw daalt de gemiddelde planeet aarde temperatuur met minimaal 1 graad celcius, ingezet sinds de 1998 El Nino en verder dalend de komende 5 jaar door onze nu "Dode Zon" zonder zonne-irradiation uitbarstingen richting aarde en daarvoor in de plaats Cosmic Rays Straling van Nuclei-Ionen bombardementen uit de ruimte, wat zeer veel wolken vorming en dus voor extra afkoeling van onze planeet zorgt, enzv., enzv.

    Gents we zitten "helaas" in een langdurige Global Cooling periode de nog komende 48.000 jaar met (min) -5 à -10 graden celcius afkoeling met langdurige ijstijd van onze planeet aarde, dit gewoon conform de Milankovitch Cycles waarbij onze aarde zich langzaam verder verwijderd van onze zon tot ruwweg 189 miljoen km van nu 146 miljoen km en dit geeft o.a. daardoor ruwweg 25 à 30 % minder warmte energie richting planeet aarde in iedere winter periode.

    Ik zelf was erg gelukkig met al die Global Cooling, ik haat kou, helaas!

    Dus Gents haal al je lange onderbroeken maar uit de kast, het wordt gewoon ijskoud in de toekomst met elf steden tochten iedere winter, langzaam koudere oceanen met langzaam dalende zeeniveaus, enzv.

    Het hele CO2 verhaal is grootschalige financieel eigenbelang van Profesoren, Universitairen, Politici en milieu Industrien.

    Hij die deze onzin nog gelooft, is ongeinformeerd en gemanipuleerd door onbetrouwbare eigenbelang Global Warming Gelovigen, zeker weten.

    Het zal de doorsnee Burger straatarm maken en de Global Warming Elite en onze overheid schatrijk, zeker weten.

    Succes, m.v.g. Ronald Engels, Hulst.
  9. [verwijderd] 28 maart 2018 07:16
    Drie keer raden wie er van die subsidies meeprofiteerd...
    "1. Koninklijke Olie (Royal Dutch Shell)

    Royal Dutch Shell - 5 grootste beursgenoteerde bedrijven van Nederland
    Vergroten
    Met een marktwaarde van € 181 miljard is Royal Dutch Shell veruit het grootste bedrijf uit deze top 5 en tevens het grootste bedrijf uit de AEX. Koninklijke Olie is een Nederlands-Britse oliereus, die met steun van de Nederlandse overheid in 1890 werd opgericht.
    Vooral door olievondsten in het toenmalige Nederlands-Indië wist het bedrijf flink te groeien.

    Omdat Koning Willem III betrokken was bij de oprichting van het bedrijf, is lange tijd aangenomen dat het Nederlands Koninklijk Huis een groot belang had in Koninklijke Olie.

    Koningin Wilhelmina had destijds naar verluidt 25% van de aandelen Shell in handen.

    De laatste 25 jaar heeft echter niemand van het Koninklijk Huis een belang van meer dan vijf procent gemeld, iets wat verplicht is. De geruchten gaan dat het aandelenbezit over meerdere mensen verspreid is, zodat geen van de personen een groter belang heeft dan 5%.

    Omdat het vermogen van de Oranjes over het algemeen in de doofpot wordt gestopt, bestaat hier geen zekerheid over."

    Bron: www.lynx.nl/kennis/artikelen/koninkli...
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

34,100 09:35
+0,060 +0,18%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links