Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Het ijs wordt dunner

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

447 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 maart 2018 16:01
    quote:

    Linda1979 schreef op 2 maart 2018 15:45:

    Ik zou met wat puts het weekend ingaan, zie de VS niet groen sluiten. De rentevrees is groot.
    Dow staat 1500 punten onder de koers van maandag..
    VIX boven de 25.. t kan alle kanten op
    Iets van herstel naar dow 24500-24800 is mijn verwachting
    Succes

  2. Linda1979 2 maart 2018 16:03
    De rentevrees houdt heel de VS in z’n greep. Alle positieve macro-economische cijfers zorgen voor een hogere rente. En slechte cijfer zorgen voor minder vertrouwen. Linksom of rechtsom, de beurs die toch al oversold is gaat down. De vraag is alleen, hoe laag gaan we en hoelang doen we erover.
    Nu calls kopen is leuk voor korte ritjes, maar het sentiment blijft nog wel even negatief, dus nu een paar putjes...
  3. [verwijderd] 2 maart 2018 16:07
    quote:

    Linda1979 schreef op 2 maart 2018 16:03:

    De rentevrees houdt heel de VS in z’n greep. Alle positieve macro-economische cijfers zorgen voor een hogere rente. En slechte cijfer zorgen voor minder vertrouwen. Linksom of rechtsom, de beurs die toch al overspoeld is gaat down. De vraag is alleen, hoe laag gaan we en Hoelang doen we erover.
    Nu calls kopen is leuk voor korte ritjes, maar het sentiment blijft nog wel even negatief, dus nu een paar putjes...
    Ik zie de orders hier anders niet voorbij komen?

  4. deflationist 2 maart 2018 16:12
    De rente angst is terecht en wordt hier gebagatelliseerd. Centrale banken zitten tot ver over hun oren in staatsobligaties. Die obligaties gaan binnenkort heel diep zakken waardoor centrale banken een enorm verlies te verwerken krijgen. Dat maakt de markt uiterst nerveus want wie gaat dan de markt nog redden als centrale banken uitgespeeld zijn? Rentes zullen keihard omhoog gaan. 10-20% zal de norm worden over een paar jaar. Geld is de meest ondergewaardeerde categorie.
  5. forum rang 6 am1993 2 maart 2018 16:22
    quote:

    Alex A La Hausse schreef op 2 maart 2018 15:56:

    [...]

    Als er om 16:00 en na 17:30 geen herstel komt schuif ik wat op(Een klein stukkie) naar jullie....Feit blijft dat iedereen negatief nu is. Alleen dat is niet eerlijk als je objectief naar de macro's en bedrijfscijfers kijkt. Het lijkt wel of nu alles ellende is. Maar het is natuurlijk geen 2008 nu. 3 of 4x 0,25% rente erbij in de VS. Echt dat ene kwartje zou paniek moeten veroorzaken?
    Zo, ben weer terug en bijgelezen:).
    Even nieuwe auto gekocht (met inruil) tegen bizar lage prijs. Waanzinnig wat er nu aan aanbiedingen/kortingsacties e.d. zijn en wat ze dan nog teruggeven voor de inruil. Kon ik even niet laten lopen. Rij ik weer nieuw incl. 5 jaar garantie en een enorme hoop (pech)service e.d.
    Nou, ik ben dus erg optimistisch gestemd. Heb wel een aanzienlijk (papieren) verlies op mijn turbo's Vastned, maar turbo's is eigenlijk nog leuker dan aandelen. Met turbo's kan je met het zelfde geld héél veel kopen. Hou ze lekker vast. Zit er voor 75% van porto in. Rest cash. Koop bij als de koers echt door zijn hoeven gaat, maar dat verwacht ik niet. Zelfs met deze -10 punter op de AEX blijft Vastned (terecht) mooi liggen. Zijn veel redenen voor. Zie Vastned - forum.
    Verwacht nog heel veel van dit aandeel en ik heb de tijd:).

    Wat de bijeenkomst in Utrecht betreft: Zo'n geheel verzorgde rondvaart met hapje en drankje is (tussendoor) wel leuk denk ik. Lijkt me wel wat voor de, niet goed in die stad bekende, pensionados, zoals (bijvoorbeeld/misschien) reigâh, opa, oma en mezelf. Als jullie het niet leuk vinden doen we het misschien wel met z'n vieren en komen we, al bubbels klokkend, aan jullie voorbij varen:).
    Misschien wél praktisch om met z'n allen in één hotel te gaan zitten. Kan geregeld worden via Voordeeluitjes.nl en dan hoeven jullie mij ook niet meer af te zetten bij mijn B&B, terwijl jullie nog tot diep in de ochtend op sjouw gaan:). Zijn we met z'n allen, met het busje uit en thuis. Paar rolstoelen achterin:). Zoiets. Ik kijk er al naar uit.
  6. [verwijderd] 2 maart 2018 16:22

    We staan inmiddels bijna op de stippellijn rond 518,1 door een bodem die op 14 februari jongstleden ontstond. Dit is een potentieel steunniveau, daaronder hebben we dan nog 516 als grens waar een bodem gevormd zou kunnen worden.
    In de grafiek is nu een omgekeerde driehoek in ontwikkeling, daarmee bedoel ik een driehoek met uit elkaar lopende lijnen. Dit is een patroon dat niet vaak voorkomt en over het algemeen een omkeerpatroon is. Er zou in dit geval dus een bodem uit ontstaan, wat zijn beslag krijgt bij een uitbraak naar boven uit de driehoek. Omdat je het patroon maar zelden ziet heb ik echter geen beeld van de betrouwbaarheid ervan als omkeerpatroon. Ik durf dan ook niet zonder meer uit te gaan van een herstel. Eerst zien, dan geloven. Een uitbraak naar beneden uit de driehoek zou negatief zijn, de grens 518 zou dan de daling wellicht niet meer op kunnen vangen. -Ad Nooten
447 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links