Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bouwvallig regeerakkoord huizenmarkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 oktober 2012 00:30
    Nederland heeft massaal de VVD gestemd en die heeft duidelijk aangekondigd dat er forse bezuinigingen moeten plaatsvinden. De gevolgen van de aanpak van de hypotheekrente voor de bestaande huizenbezitters zijn echt minimaal te noemen. Daarom kan ik niet spreken van kiezersbedrog op dat punt van de VVD.

    Zelf ben ik er helemaal geen voorstander van om zo fors te bezuinigen omdat dit mijn inziens veel meer negatieve impact heeft dan nodig. Maar kennelijk dachten veel Nederlanders daar anders over. Dus lijkt mij dat VVD kiezers niet zoveel recht hebben om te klagen. Ik stem geen VVD en dit is ook niet mijn ideaal.
  2. [verwijderd] 31 oktober 2012 02:39
    Jos noemt 20 % daling, terwijl m.i. een procent of 30 -40 gewenst is om op normale niveau's terug te keren. In de jaren 90 gingen de prijzen met 10-20% per jaar omhoog, later iets minder hard, maar nog steeds omhoog. Al met al is een woning sinds midden jaren negentig een keer of drie over de kop gegaan. Sinds 2008 is er marginaal gecorrigeerd, maar is de verkoop van woningen zo goed als gestopt. Twee redenen daarvoor:
    1) HRA in combi met aflossingsvrije tophypotheken hebben huizen onbetaalbaar gemaakt voor ieder die niet in het sprookje geloofd dat huizen alleen maar meer waard worden. Sinds de kredietcrisis zijn er gelukkig wat schellen van ogen van mensen gevallen, en ziet men dat er naast roze wolken ook soms donkere wolken mogelijk zijn.
    2) Algehele onzekerheid over economie, inkomen, HRA etc. Dit maakt dat mensen nu in tijden van donkere wolken een markt moeten betreden die nog steeds net doet of er alleen roze wolken bestaan. Dat doet men dus niet, eventueel geholpen door banken die eindelijk wat minder scheutig zijn met leningen, wetende dat die veel te hoog zijn.

    Iets wat in minder dan 15 jaar verdrievoudigd in prijs, heeft een forse correctie nodig bij veranderde omstandigheden. Die correctie heeft nog altijd niet plaatsgevonden, en zolang de 35 - 40 % gerekend vanaf de top in 2008 nog niet is bereikt, zal er volgens mij vrijwel niets gebeuren in huizenland, behalve dan het klagen van makelaars, notarissen en adviseurs.
  3. forum rang 6 haas 31 oktober 2012 08:15
    even wat sidekicken dan maar:
    1. Ik verwacht met deze Overheidsmaatregelingen geen positieve beweging
    2. Kopen van huis voor 1 Januari 2013 kan voor enkelen nog interessant zijn.
    3. De huurverhogingen,onderdeel gemaakt van de inkomstenpolitiek zullen de huurders niet de huurwoning ""uitjagen""
    4. En als de huurder door hogere huur vertrekt(waar nr toe?) wie gaat dan de nwe huurder worden ?
    4. de HRA maatregelen zijn voor inkomens > 70K ,mi,beperkt

    Onbekend voor mij/vragen:
    1. Wat is invloed huurverhogingen op de inkomstenontwikkeling zijn van WBC (wat gaan ze met dat geld doen?)
    2.wat gebeurt er met de HuurToeslag voor lagere inkomens ?
    3. wat gaat er gebeuren met de leegstaande koop/huurpanden(+ 20K sinds 2008)
  4. forum rang 5 theo1 31 oktober 2012 15:52
    quote:

    Insider01 schreef op 31 oktober 2012 00:30:

    Nederland heeft massaal de VVD gestemd en die heeft duidelijk aangekondigd dat er forse bezuinigingen moeten plaatsvinden. De gevolgen van de aanpak van de hypotheekrente voor de bestaande huizenbezitters zijn echt minimaal te noemen. Daarom kan ik niet spreken van kiezersbedrog op dat punt van de VVD.
    [...]
    Ik zie hier niet zozeer forse bezuinigingen, maar forse belastingverhogingen. Dat zijn in mijn wereld verschillende dingen. Als ik belastingverhoging zou willen, zou ik wel pvda stemmen.
  5. Jos Koets 31 oktober 2012 16:08
    quote:

    eggda schreef op 31 oktober 2012 13:35:

    Geldt de 100% aflossingsverplichting overigens ook voor doorstromers of die een andere hypotheek afsluiten, of enkel voor mensen die voor het eerst een huis kopen?
    Verplichte aflossing geldt voor starters vanaf 1-1-2013 en voor doorstromers voor het bedrag dat hoger is dan hun lopende hypotheek.

    Gr. Jos
  6. [verwijderd] 31 oktober 2012 18:21
    quote:

    theo1 schreef op 31 oktober 2012 15:52:

    [...]

    Ik zie hier niet zozeer forse bezuinigingen, maar forse belastingverhogingen. Dat zijn in mijn wereld verschillende dingen. Als ik belastingverhoging zou willen, zou ik wel pvda stemmen.
    Dan denk ik dat je dat dus verkeerd hebt ingeschat. Wat de overheid bezuinigt betekent niet dat de kosten afnemen maar dat de overheid dit dus minder gaat financieren. De overheid bezuinigt, en dat moet worden opgevangen door inkomsten vanuit o.a. de burger. Lijkt me niet terecht om het snijden in de kosten als een VVD principe te zien en de aanvulling door de burger als een PvdA principe. De VVD staat ervoor dat de hoge inkomens zo weinig mogelijk aan de invulling van dat tekort gaan bijdragen.

    Rutte stelde bij P&W ook heel duidelijk dat hij niet in zijn programma heeft staan dat iemand die 100.000 euro verdient meer belasting moet gaan betalen. Kijk, en daar trapt iedereen dus in en liet hij zijn ware gezicht zien. Net alsof doen dat je voor de werkenden er bent terwijl je er eigenlijk gewoon bent voor de hogere inkomens. Want hoeveel mensen van de 41 zetels verdienen nou dit soort salarissen? Ik zeg altijd maar, als je vindt dat je baas te weinig verdient, dan moet je vooral op de VVD stemmen.
  7. [verwijderd] 31 oktober 2012 18:36
    DEN HAAG - Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) ontkennen dat het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremies zulke dramatische gevolgen heeft als de oppositie in de Tweede Kamer beweert. Volgens Rutte en Samsom kloppen de berekeningen die verschillende media dinsdag maakten niet.

    Mail Print Reageer

    Foto: anp

    Proefabonnement,
    10 weken € 30,-!
    Ads door Google
    7,5 tot 8,0% per jaar
    Ned. importeur A-merken Bodyfashion Looptijd 2 jaar Rente per Kwartaal
    www.tibafashion.nl/Obligatie
    Espressomachine (-75%)
    Espressomachine goedkope. Espressomachine gratis levering.
    ggmgastro.com
    KPN Alles-in-één Pakket
    KPN Alles-in-één Pakket bestellen? De laatste kans: Nu €126,- korting!
    www.KPN.com/Alles-in-een-Pakket
    Daaruit bleek dat de kosten voor de zorg voor grote groepen Nederlanders honderden euro's per maand omhooggaan. In het Kamerdebat stelde Rutte dat daarbij geen rekening wordt gehouden met de effecten van andere maatregelen, zoals de arbeidskorting, lagere belastingen en een hogere heffingskorting.
    Dat leidt er volgens doorrekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) in totaal toe dat mensen met een inkomen boven 100.000 euro 0,6 procent aan koopkracht verliezen, terwijl mensen met een laag inkomen er 0,2 procent op vooruit gaan. „Dat is een concessie die de VVD aan de PvdA heeft gedaan”, zei Rutte. Die inkomensnivellering noemde hij „acceptabel”.

    die 100.000 euro, dat is toch wel Mark iets mee heeft. Wat zal die achterban van maar liefst 41 zetels het hier zwaar mee hebben. Mensen binnen trekken door het accent te leggen op het belonen van werken en doen alsof mensen zonder werk luilakken zijn. Heel Nederland in de ban, en ondertussen maar niet snappen dat de VVD er is voor de topinkomens en ook de middeninkomens die op hem stemden de klos zijn. Trap er de volgende keer maar weer in Theo ;-)
  8. forum rang 6 haas 1 november 2012 01:10
    quote:

    haas schreef op 31 oktober 2012 08:15:

    Onbekend voor mij/vragen:
    1. Wat is invloed huurverhogingen op de inkomstenontwikkeling zijn van WBC (wat gaan ze met dat geld doen?)
    2.wat gebeurt er met de HuurToeslag voor lagere inkomens ?
    3. wat gaat er gebeuren met de leegstaande koop/huurpanden(+ 20K sinds 2008)
    uit regeerakkoord:
    De extra huuropbrengsten van corporaties die het gevolg zijn van de
    maatregelen in de huursector worden via een heffing afgeroomd.
  9. [verwijderd] 1 november 2012 06:55
    Rutte 2 laat hoge inkomens bijna vier keer zo veel voor zorg betalen als lage inkomens

    Amsterdam Werknemers met hogere inkomens gaan bijna vier keer zo veel betalen voor zorg als mensen in de laagste inkomenscategorie. dit concluderen kenners van de zorgmarkt op basis van het regeerakkoord van VVd en PvdA.

    Nu betalen hogere inkomens bijna drie keer zo veel, ook al maken zij veel minder gebruik van zorg. de lastenverzwaring voor de hogere inkomens zet de solidariteit binnen het zorgstelsel op scherp. de oppositie in de Tweede Kamer had woensdag kritiek op de invoering van een inkomensafhankelijke zorgpremie. de website van de VVd stroomde over met boze emails.

    Volgens fiscalist Flip de Kam komt er een moment dat de rek eruit is. ‘Ik kan me voorstellen dat zelfs sommige PvdA’ers zullen zeggen dat de grens nu wel in zicht komt.’ Het huidige stelsel kent al een hoge mate van solidariteit tussen gezonde en zieke mensen. door de invoering van een inkomensafhankelijke premie neemt de subsidie van lage inkomens door hoge inkomens verder toe.

    Op dit moment betaalt een gezin met een inkomen van circa € 70.000 (ruim twee keer modaal) € 8000 per jaar aan zorgkosten. dat is inclusief de maandelijkse premie van zo’n € 100 per volwassene aan de zorgverzekeraar, de inkomensafhankelijke premie en de AWBZpremie. de laatste twee bijdragen worden via de loonbelasting ingehouden. Voor een gezin in de bijstand bedragen de zorgkosten na aftrek van de zorgtoeslag zo’n € 3000 per jaar. Iemand met een modaal inkomen zit er met een jaarlijkse rekening van € 6200 tussenin.

    VVd en PvdA willen volgens het regeerakkoord de zorgpremie bijna helemaal inkomensafhankelijk maken. Mensen met een inkomen van € 70.000 bruto gaan hierdoor vanaf 2017 zo’n € 3000 netto per jaar meer betalen.

    Rien Meijerink, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Zorg, wijst erop dat de solidariteit al langer onder druk staat. ‘Uit enquêtes blijkt dat mensen op zich bereid zijn te betalen voor anderen, maar het wordt minder als die ander er een ongezonde leefstijl op nahoudt, dus te veel rookt, drinkt, slecht eet en niet beweegt.’

    Lage inkomens doen een veel groter beroep op zorg dan de hogere inkomensgroepen. Volgens het recentste onderzoek van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid uit 2003 is het aantal ziekenhuisopnames bij de laagste inkomens twee keer zo hoog als die bij de hoogste inkomensklassen.

    Ah, dus als je veel verdient leef je gezond en is het belachelijk dat je naar verhouding teveel zorgpremie betaalt. Welke verhouding staat er bv tussen het aftrekken van rente bij een huis van bv 200k en bv 600k. Dat is allemaal wel rechtvaardig? Voorstel om gewoon die 70k cap af te schaffen waardoor het percentage naar beneden kan.
  10. [verwijderd] 3 november 2012 13:04
    quote:

    Insider01 schreef op 1 november 2012 06:55:

    VVd en PvdA willen volgens het regeerakkoord de zorgpremie bijna helemaal inkomensafhankelijk maken. Mensen met een inkomen van € 70.000 bruto gaan hierdoor vanaf 2017 zo’n € 3000 netto per jaar meer betalen.

    Volgens mij krijgen diezelfde mensen ruim 2500 euro belasting voordeel daarvoor terug, blijft dus al met al een verhoging over, maar aanmerkelijk minder drastisch dan nu wordt voorgesteld. Tel daar de HRA bij op die dus niet of nauwelijks wordt aangepakt, en het valt allemaal wel mee hoe zielig iedereen is.
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links