Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Joehoe Yahoo!

Het is weer zo ver. Beleggers anticiperen op de toespraak van de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke in het Congres later vandaag. Zij hopen daarin aanwijzingen te horen voor een nieuwe ronde van stimuleringsmaatregelen door de Federal Reserve. Ik ga hier niet vanuit, maar blijf voldoende koopjes vinden op de beurs.

Yahoo!
Marissa Mayer is benoemd als de nieuwe CEO van Yahoo! De ex-topvrouw van Google zorgt voor de nodige verandering en stuurt wellicht meer op een overname aan. Al lange tijd heb ik de aandelen in mijn portefeuille. De koers van Yahoo! zit gevangen in een brede range tussen 13 en 18 dollar aan de onder- en bovenkant.

De trend is al vanaf halverwege vorig jaar opwaarts en het aandeel sukkelt beetje bij beetje omhoog. Vele beetjes maken op termijn één grote. De echte klapper komt nog een keer uit de lucht vallen als een overnemende partij meer dan 20 dollar per aandeel biedt. Met Mayer aan het roer verwacht ik dat hier meer en meer op wordt aangestuurd.

Imtech
De vaste groep lezers van mijn columns en bezoekers van de site wisten al langer dat ik zat te azen op de aankoop van een turbo long Imtech. Het moment is eindelijk daar. De aandelenkoers lijkt uitgedaald en de signalen staan op groen. Het momentum geeft een stijging aan, maar dat deed het al eerder.

Het meest positieve signaal is dat nu ook de trendindicator in het voordeel van de optimisten staat. De voortschrijdende gemiddelden kruisen eveneens omhoog en wijzen op een aankomende stijging. Met een een stoploss op de bodem van 17,50 euro durf ik een rit omhoog wel aan.

Ahold
Er is een duidelijk neerwaarts trendkanaal zichtbaar in de grafiek van supermarktconcern Ahold. De opwaarts trend van de laatste weken bleek van korte duur. Alle signalen wijzen nu omlaag.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in BinckBank, Google, Yahoo!, Imtech, PostNL en Ahold.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links