Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Amerikaanse rente en dollar

TA: Amerikaanse rente en dollar

Amerikaanse obligaties komen, na een felle stijging, tot rust. Net als de euro/dollar.

De Amerikaanse 30-jarige obligatie heeft geen best jaar achter de rug. Met de adem van de Covid-pandemie in de nek, is de US T Bond (30yr) gekelderd van $186,41 (top van 13 maart 2020) naar $153,81 (de bodem van 19 maart).

In het spiegelbeeld steeg de Amerikaanse 30-jaars kapitaalmarktrente van 0,70% naar 2,34% en is de dollar gezakt naar 0,81 euro.

Verdere rentestijging van de baan?

Beleggers in de Verenigde Staten zijn er thans overigens van overtuigd dat er voorlopig geen sprake zal zijn een verdere rentestijging. Ook de Federal Reserve ziet geen reden om in te grijpen, ondanks de oplopende inflatie en de stevige economische groeivooruitzichten. Voor dit jaar wordt rekening gehouden met een economische groei van 6,5%.

De spectaculaire ontwikkelingen op de Amerikaanse obligatiemarkt zien we goed terug in het verloop van de dollar. Deze is in het afgelopen jaar fors hersteld van €0,94 naar €0,86. Vice versa steeg de euro van $1,07 naar 1,23 dollarcent.

Vandaag houd ik de Amerikaanse rente en dollar tegen het licht. Technisch bezien en vanuit het meerjarig perspectief kent de Amerikaanse kapitaalmarktrente nog steeds een dalende trend.

Lange termijn: Amerikaanse rente

De Amerikaanse 30-jaars kapitaalmarktrente heeft rond weerstand 2,43% (de top 15 november 2019) het koersdoel bereikt. Pas na een solide uitbraak komt er meer ruimte vrij.

Meerjarig: Amerikaanse rente

Bezien vanuit een meerjarig perspectief beweegt de Amerikaanse 30-jaars kapitaalmarktrente nog steeds neerwaarts. Vanaf 2008  laat de rente in de VS een patroon met lagere toppen zien.

De bovenkant van het neerwaartse trendkanaal bevindt zich iets boven de 3%. Dit geeft aan dat de rente op  langere termijn aan de bovenkant begrensd is.

US 30 year T Bond

De Amerikaanse 30-jarige obligatie, de US 30 year T Bond, stabiliseert rond  $153,81 (de bodem van 19 maart), binnen de dalende trend. De neerwaartse fase krijgt enkel een nieuwe impuls indien de laatste bodem naar onderen wordt gebroken.

Na een doorbraak onder de steun van $153,81 wordt $144,22 het volgende neerwaartse koersdoel.

De weerstand van de US T Bond ligt rond $186,41 (gevormd op 13 maart 2020).


Amerikaanse dollar versus euro

Het valutapaar USD/EUR vormt een potentiële lagere pullback-top onder de bodems van 2019 en 2020 rond 0,86.

Deze oude steun fungeert nu als nieuwe weerstand. Zolang de koers hieronder blijft, oogt het technische beeld negatief. Er ligt steun op 0,80 (de bodem van 16 februari 2018).


Euro versus Amerikaanse dollar

De EUR/USD lijkt op te veren vanaf de steun van 1,16 (de bodem van 3 november 2017).

Een zijwaarts koersverloop is voorlopig het meest waarschijnlijk boven deze pullback steun. Pas na een doorbraak en slotstand onder de steun zou een nieuwe verzwakking optreden.

De weerstand ligt op 1,26 (gevormd op 16 februari 2018).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze beleggersdesk. De jarenlange ervaring van onze redacteuren samen met de inkoop van real time monitoren hebben onze kooptips een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van +23,96%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening zijn te vinden op de rendementen pagina.

Met IEX Premium heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07 mei TA: Grondstoffen de lucht in. Ligt er inflatie op de loer? 132
 2. 05 mei Stormachtige wind, maar uptrend AEX is nog intact 174
 3. 04 mei Stagnerende chips 289

Reacties

183 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Call me Put 12 april 2021 08:59
  quote:

  ttroo schreef op 12 april 2021 08:48:


  Bekende openingsdip in de futures. Wachten op geld van de Centrale Banken voor groene futures?


  Hoe bedoel je dit nu eigenlijk, wachten op de centrale banken voor groene futures, heel Azië staat in het rood had je groene futs verwacht dan?
  Of denk je dat ze het weer gaan oppompen !
  Of een voorbode voor een flinke correctie?
 2. sims 12 april 2021 09:09
  Ole In het Berenbos schreef op 11 april 2021 10:11:

  ."De volgende is de Intermediate (2) gezet in oktober 2020 nu te verwachten de (3) tussen de 783-1076. Als laatste de korte Subminuette iii en iv tikkie terug naar de 700."

  Dus eerst top op 783-1076 en dan daling naar 700? Over welke periode?
 3. forum rang 8 fred optie 12 april 2021 09:28
  iki had echt een perfect handelsysteem;.. echt vele geprobeerd en het WAS perfect.. maar wat denk je!!! abn heeft mij nu gedwongen iets anders te gebruiken wat regelrecht waardeloos is.!!!
  denk dat dit dfe druppel werl is.. dank je wel tradebox jullie hebben mijn hobby verkloot nu.. dank je abn!!:((((
 4. forum rang 6 ttroo 12 april 2021 09:58
  Waar is de ECBO als de futures rood zijn? Aziatische centrale Banken laten zelfs zeer rode futures toe? Zelfs de FED laat rode futures toe. Nasdaq is toe aan een top. Maar komt die vandaag of pas einde van de week? Afwachten. Tot nu toe is de Nasdaq future miniem rood. Dus het kan daar nog alle kanten op. AEX te veel rode fondsen. Allemaal delisten. Centrale Bankiers vervangen. Op maat voor een flinke correctie? Het kan zeker, maar er is nog wel wat ruimte de komende twee weken voor hogere koersen? Het wordt wel krap. INGee. Weg er mee. Dat denken de verkopers. RoRAMPo is geen RoDAMco vandaag. Dat denken de verkopers. Heineken. Niet te zuipen. Dat denken de verkopers. Besi. Chippies komen ze tekort in de wereld en dat betekent een top. Dat denken de verkopers. Shell. Brent gaat niet lekker, dus shell ook niet. Dat denken de verkopers. Akzo. Tijd voor een top daar. Dat denken de verkopers. ASML gaat nog hoger en hoger. De kwartaal cijfers heb ik op een kleine 5 miljard euro omzet gezet als ze de huidige ratio's willen handhaven. Ze gaven zelf een band breedte aan van 3.9 a 4.1 miljard euro. Dat deden ze het vorige kwartaal ook, maar toen kwamen ze volgens mij op 4.4 miljard euro uit. Weinig waarde toevoegend bij ASML behalve de koers oppompen. Het werk. Opvallend in de Nasdaq is dat Apple en Tesla een lagere top noteert, terwijl de andere grote gelijke jongens als Microsoft, Alphabet een hogere - nieuwe top laten zien. Ze zijn het niet geheel eens - de grote jongens in de Nasdaq, maar over een ding zijn ze het wel eens: Ze zijn aan het toppen. Alle grote jongens. DSM is een geweldige topper. Philips ook. Zo. Ik had ze gemist, maar Wolters Kluwer draait als een tierelier. Bijna 77 euro daar. Als het zo doorgaat kan de gehele AEX de-list worden. Dat betekent promotie uit de AMX (alleen groene fondsen) en desnoods de mini index (alleen groene fondsen) of zelfs de lokale markt (alleen groene fondsen). ECBO waar blijft je?
 5. Toerist 12 april 2021 10:19
  quote:

  Rai444,44 schreef op 12 april 2021 10:07:


  [...]

  Hier heb ik geen verstand van en dus geen mening over, maar laat me graag informeren door jou of ik hier iets van kan afleiden.


  Als je die dagelijks de week ervoor volgt kun je een inschatting maken waar de expiratie komt te liggen en zo ik dat nu kan zien ligt die boven de 700,daarom verwacht ik nu nog geen daling,wat wel kan altijd is een spike naar beneden en onmiddellijk terug omhoog met een nulresultaat voor de koers dan

  ik wacht op aex 699 - dax 14.999 en sp500 3999
  als dat gehaald word ben ik dik tevreden
183 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

  Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
  #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare