Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dit fonds verhoogt al 204 jaar dividend

(AJK) Van beleggers, voor beleggers staat er boven deze site en dat klopt. Naar aanleiding van mijn stukje over Belgische dividendkeizer Sofina van gisteren kreeg ik van een lezer deze link.

Het is een artikel van vier jaar geleden met Amerikaanse aandelen die het langst onafgebroken jaarlijks dividend betalen. Negen stuks, jammer dat de lijst niet veel langer is eigenlijk. Enfin, er zitten naast obscure aandelen zowaar de nodige bekende en vertrouwde namen tussen, waaronder Exxon, P&G en PPG.

PPG? Ja, dat keurige fonds en Dividend Aristocrat - werd door onze politiek en pers voor graaiers, haaien, roofridders en sprinkhanen uitgemaakt, toen het genereus op AkzoNobel bood. Dat ging niet door en daarna... is half AkzoNobel aan private equity verpatst. Een dieptepunt in onze rijke corporate historie.

Terug naar die dividenders. Voor zover ik na kan gaan heeft nog niemand van de grote namen uit dit lijstje het dividend uitgesteld of gepasseerd. Gaan ze ook niet zomaar doen, geef ik u op een briefje. En ze hebben ook de jaren dertig doorstaan, voeg ik daar aan toe. Hoe is het eigenlijk mogelijk?!

  • York Water 1816
  • Stanley Black & Decker 1877
  • ExxonMobil 1882
  • Consolidated Edison 1885
  • UGI 1885
  • Johnson Controls 1887
  • Procter & Gamble 1890
  • Colgate-Palmolive 1995
  • PPG 1899

Wie of wat is dat York Water, wil u weten. Waterzuivering en -distributie, lekker simpele business die blijkbaar lucratief is. Het is maar een klein aandeel van $500 miljoen. Tegen 35 keer de huidige winst is het zelfs nu na de daling nog duur en yieldt 1,9%. Kwaliteit wordt dus duur betaald op het eerste gezicht.

Hier ziet u het fonds herbelegd versus de S&P 500 en de dividend-per-aandeelgroei. Ja, van zulke fondsen hebben we er nooit genoeg.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links