Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: +225K

Liveblog: +225K

Update 14:35 uur: +225K

Het banencijfer in de VS is veel beter dan verwacht. Er zijn maar liefst 225.000 arbeidsplaatsen bijgekomen, terwijl de consensus van analisten lag op 160.000. Opvallend is dat de werkloosheid juist iets hoger uitvalt dan verwacht. 3,6% van de Amerikanen staat nu geregistreerd als werkloos.

Het hogere werkloosheidspercentage kan ook positief worden geïnterpreteerd, als dat meer mensen de weg naar de arbeidsmarkt proberen te vinden. De markten reageren per saldo niet op het cijfer. De AEX koerst 0,6% lager en dat is precies het verlies van voor het banenrapport.

Ook de euro/dollarkoers beweegt niet op dit cijfer. Alleen de Amerikaanse tienjaarsrente daalt twee basispunten en vlak voor half drie waren dat er nog drie. Al met al reageren de markten helaas neutraal op dit mooie banenrapport. (Niels Koerts)


Update 10:00 uur: Zakken

Strikt genomen is Wereldhave al langer niet zo'n fijne belegging. Veel langer zelfs. Wat dat betreft kan het geen kwaad als het bedrijf een keer met een echt schone lei begint. Of vindt de beurs soms dat het fonds toch weer half week levert? 

Net trok de koers wat bij, maar nu staat er weer -10%. Ik had er wat meer van verwacht. Natuurlijk: de boodschap, maatregelen en cijfers vandaag zijn niet mals, maar dat wist iedereen van tevoren. Nieuwe CEO Matthijs Storm gooit lijken uit kasten, schuwt geen drastische maatregelen en levert zo denk ik geen half werk.

Juist daarom had ik een mildere koersreactie verwacht, maar nee. Dat geldt ook voor Flow Traders. Die cijfers zijn ook niet goed, zeker de VS, maar ook dat is geen verrassing. Ik had gedacht dat met die hoge pay-out ratio en aandeleninkoop, ofwel shareholders commitment, de beurs vergevensgezinder zou zijn.

Verder zijn er geen al te grote verrassingen op een negatief Damrak. Bijna al het vastgoed ligt slecht, OCI veert hard op, ICT ook en dat is het wel. Het zijn de bekende namen die flinke koersuitslagen laten zien - en dus dalingen vandaag - en daar kan niemand echt verbaasd over zijn. De adviezen nog:

 • ArcelorMittal: naar €16,10 van €15,50 (hold) - Independent Research
 • ArcelorMittal: naar €21 van €19 - Deutsche Bank
 • ING: naar €12,10 van €11,80 - UBS
 • Aperam: naar $31 van $27 - Credit Suisse
 • Signify: naar under weight van equal weight en naar €28 van €26 - Morgan Stanley

Geklokt om 10:00 uur:

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 07 aug Keurig Payroll Report 1
 2. 07 aug Adyen +105% op €1500
 3. 07 aug Facebook lacht advertentieboycot uit

Gerelateerd

Aperam

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Flow Traders

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SIGNIFY NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Weert=No.1 7 februari 2020 11:08
  Grote griezels, ben ik blij niet long te zijn gegaan in WH. of UnibailRod.Stond op het punt dit te doen !!
  Kan iemand van de deskundigen iets zeggen over NIBC. het stijgt en wel bij krankzinnige omzetten de laatste dagen ?? Alle parameters staan volledig overbought. Moneyflow 96%; RSI 90 ; MACD staat verticaal als dit zo doorgaat !!
 2. Manofaction 7 februari 2020 12:28
  Ik zit al lange tijd op een enorm verlies in Unibail. Alleen wel een mooi dividend. Maar hun winkelcentra doen het goed en ze passen zich erg goed aan de veranderde markt. Vastgoed komt bovendien meestal terug in onzekere tijden. Flow Traders ook,, zodra de beurs valt. En dat de beurs een keer gaat vallen is zeker, en waarschijnlijk met een hoge vola deze keer. Eeven wachten tot de presidents verkiezingen in de US geweest zijn. En ik koop Flow Traders steeds bij als hedge.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Aperam 24,150 07 aug
  -0,320
  -1,31%
 2. ArcelorMittal 9,817 07 aug
  -0,275
  -2,72%
 3. Flow Traders 30,920 07 aug
  -0,200
  -0,64%
 4. SIGNIFY NV 27,060 07 aug
  +0,140
  +0,52%
 5. Wereldhave 7,045 07 aug
  -0,030
  -0,42%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare