Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Prima beursdag

Slot: Prima beursdag

De financiële markten trekken zich nog maar bar weinig aan van het coronavirus. Een gegeven waar eerder AJ ook al zijn verbazing over uitsprak. De gevolgen voor de Chinese economie zijn tamelijk pittig en gezien het sterk gegroeide belang van China voor de mondiale economie levert dat elders ook een gevoelig tikje op.

Morgen komt Unilever voorbeurs met de jaarcijfers. Wij zijn erg benieuwd wat het concern kwijtwil over de eventuele gevolgen van het coronavirus en rekenen op een outlook met flink wat slagen om de arm. De preview van de cijfers kunnen Premiumleden hier lezen.

Verrassende update Corbion

Elders op het Damrak kwam Corbion met wat het zelf een management update noemt. Bottom line: iets beter dan verwachte cijfers, maar ook een hernieuwde tegenvaller bij de algendivisie die tot een netto afboeking van €25 miljoen leidt.

De Beleggersdesk is niet laaiend enthousiast over de informatie van het concern: het aandeel is relatief prijzig en weet dit vooralsnog onvoldoende te onderstutten met solide cijfers.

De bredere markt

De AEX heeft er op het slot een plusje uit weten te persen van afgerond 0,4% en doet het daarmee in Europees verband best redelijk. De Britten en Duitsers laten het een beetje liggen, wat zuidelijker doen de Franse en Spaanse beurs het een tikje beter, maar de verschillen zijn beperkt.

Echt grote uitschieters bij de grotere Nederlandse fondsen zijn er niet, afgezien van KPN dat op licht tegenvallende cijfers een kleine 6% moest inleveren. Vastgoed kende onder aanvoering van Wereldhave en NSI wel een redelijke dag en de markt is duidelijk wél gecharmeerd van de voorlopige cijfers van Corbion.

Vanavond om 20:00 uur onze tijd volgt het rentebesluit van de Fed. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven ongemoeid laat.

Agenda

Morgen komt, naast het hierboven aangehaalde Unilever ook energiereus RDS met Q4- cijfers, en dat geldt ook voor Angstgegner Deutsche Bank. De volledige agenda vindt u op onze onvolprezen IEX One Market Monitor.

De VS doet morgen overigens ook een aardige duit in het cijferzakje met onder andere Manpower, UPS en nabeurs internetgigant Amazon.com Maar eerst krijgen beleggers vanavond nabeurs nog cijfers AT&T, Facebook, Tesla, Microsoft en Qualcomm te verwerken.

Fijne avond!


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 13:00 David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. g.raaier 29 januari 2020 20:09
    quote:

    Snugger schreef op 29 januari 2020 18:27:

    Als belegger, en analist, heeft het weinig tot geen zin om je druk te maken om dat coronavirus, die zal immers niet doordringen in markten...
    Miljoenensteden in carantaine en waar de consumptie praktisch stopt. Airlines die niet meer vliegen op China en de vraag is wat dit gaat doen met de export. Als je denkt dat dit geen economische impact heeft dan slaap lekker verder want de impact is nu al aanzienlijk..
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 30 januari 2020 07:02
    "Het verbaast ons nog steeds dat zo'n groot productieland zich permitteert om zeker twee weken dicht te gaan," zegt Robert Schliekelmann, directeur van AMS in Amsterdam. "Maar dat doen ze gewoon. En daar doe je helemaal niets aan."

    Gewoon van alle tijden dat Een groot deel van de wereldhandel ligt deze dagen plat, omdat grofweg een op de vijf mensen op de wereld feest viert. Het is Chinees Nieuwjaar

    En dus slaan Nederlandse bedrijven die bekend zijn met het fenomeen al vroeg hun voorraden in .

    "Alle Chinezen krijgen dan een bonus, in zo'n rode enveloppe. Daarna is het nog maar de vraag of ze terugkomen. Dat betekent dat we in het nieuwe jaar allemaal nieuwe contactpersonen hebben.

    in februari is alles weer op de rit .
  3. [verwijderd] 30 januari 2020 22:43
    quote:

    g.raaier schreef op 29 januari 2020 20:09:

    [...]

    Miljoenensteden in carantaine en waar de consumptie praktisch stopt. Airlines die niet meer vliegen op China en de vraag is wat dit gaat doen met de export. Als je denkt dat dit geen economische impact heeft dan slaap lekker verder want de impact is nu al aanzienlijk..
    Jij moet dus nog even doorhebben dat economie en aandelen indexen twee aparte werelden zijn...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links