Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hoera India

Voor het betere gooi- en smijtwerk moeten beleggers in India zijn. Maar liefst een derde van de ondernemingen in de Sensex komt deze week met cijfers en de regering overleefde vannacht ternauwernood een motie van wantrouwen.

Volgens handelaren had de index 1000 punten kunnen dalen als er nieuwe verkiezingen waren gekomen. Nu prijkt er echter een plus van ruim 800 punten op de borden; dat is een koersstijging van maar bijna 6%.

Dat is goed nieuws voor de bijna jarige IEX Hypehopper. Begin deze maand versterkten we in een wanhoopsoffensief de positie in Intereffekt India Warrants, die op dat moment op -60% stond.

Dankzij het sterke herstel op de Indiase beurs en de hoge hefboom staan die warrants drie weken later 70% hoger. Aanleiding om de alles of niets-trade gedeeltelijk terug te draaien.

Hypehop hoera
Er worden 3538 warrants verkocht, zodat we nu nog het mooie ronde aantal van 16000 in portefeuille hebben zitten. Er is nog volop ruimte voor een verder herstel in India, maar in het huidige marktklimaat kan het geen kwaad om een deel van ons vermogen om te zetten in cash waarmee we dan snel kunnen aanhaken bij eventuele nieuwe trends.

De Hypehopper is op 24 juli 2007 gelanceerd en 365 dagen later staat de portefeuille op een summiere plus van 2,5% - en dat is alleen maar te danken aan het Indiase herstel waardoor alleen vandaag al een plus van 4,5% wordt geschreven. Achteraf hadden we misschien beter ons geld op een willekeurige spaarrekening kunnen zetten.

Aan de doelstelling om de MSCI World Index voor te blijven is wel ruimschoots voldaan, want onze benchmark ging met bijna 24% onderuit. Van onze 17 initiële posities hebben we er nu drie in portefeuille ( certificaten Brazilië, Oil & Gas serv. en CO2) en met een beetje geluk wordt het tweede jaar van de Hypehopper even wild - maar wel een stuk lucratiever.


Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl

Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

emerging markets

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Intereffekt Active Leverage India

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

INDIA-S&P BSE Sensex

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Hoera India

Peter van Kleef & Michiel Pekelharing - 23 juli, 12:30 uur

"De Indiase beurs schiet omhoog. De Hyperhopper profiteert en viert zijn eerste verjaardag..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
theo1
0
Gefeliciteerd dat het weer gelukt is de porto te redden, maar vanwaar die ene iShares world? Het staat intrigerend, maar waarom 1 stuk van €25? Dat vind ik niet logisch.
Ivanrybkin
0
Dat was om meteen de score t.o.v. de "benchmark" te kunnen zien.

Ingesteld op verzoek van een lezer bij de start van de portefeuille


[verwijderd]
0
De Hypehopper is op 24 juli 2007 gelanceerd en 365 dagen later staat de portefeuille op een summiere plus van 2,5% - en dat is alleen maar te danken aan het Indiase herstel waardoor alleen vandaag al een plus van 4,5% wordt geschreven. Achteraf hadden we misschien beter ons geld op een willekeurige spaarrekening kunnen zetten.
--------------------------------------------------

Je hebt alleszins geleefd afgelopen jaar, zoveel emoties zou je nooit hebben gehad met je spaarrekening.

Al bij al waarschijnlijk nog altijd een der beste portefeuilles, gezien afgelopen jaar een zwart jaar was voor 80% van de beleggers.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: emerging markets

Column door: Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Peter van Kleef is na een jarenlang en omvangrijk free lance-verleden neergestreken bij IEX, voornamelijk als beleggingsfondsenbelager en hedge fund-hacker. Van Kleef probeert de vinger te leggen o...

Meer over Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Recente columns van Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

 1. mrt '09 Bankenrun 11
 2. feb '09 Long goud, short AEX 18
 3. feb '09 VS vs VS 2

Gerelateerde instrumenten

 1. INDIA-S&P BSE Sensex 24.673,84 apr '16
  -11,58
  -0,05%
 2. Intereffekt Active Leverage India 0,960 14 feb
  0,000
  0,00%