Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoera India

Voor het betere gooi- en smijtwerk moeten beleggers in India zijn. Maar liefst een derde van de ondernemingen in de Sensex komt deze week met cijfers en de regering overleefde vannacht ternauwernood een motie van wantrouwen.

Volgens handelaren had de index 1000 punten kunnen dalen als er nieuwe verkiezingen waren gekomen. Nu prijkt er echter een plus van ruim 800 punten op de borden; dat is een koersstijging van maar bijna 6%.

Dat is goed nieuws voor de bijna jarige IEX Hypehopper. Begin deze maand versterkten we in een wanhoopsoffensief de positie in Intereffekt India Warrants, die op dat moment op -60% stond.

Dankzij het sterke herstel op de Indiase beurs en de hoge hefboom staan die warrants drie weken later 70% hoger. Aanleiding om de alles of niets-trade gedeeltelijk terug te draaien.

Hypehop hoera
Er worden 3538 warrants verkocht, zodat we nu nog het mooie ronde aantal van 16000 in portefeuille hebben zitten. Er is nog volop ruimte voor een verder herstel in India, maar in het huidige marktklimaat kan het geen kwaad om een deel van ons vermogen om te zetten in cash waarmee we dan snel kunnen aanhaken bij eventuele nieuwe trends.

De Hypehopper is op 24 juli 2007 gelanceerd en 365 dagen later staat de portefeuille op een summiere plus van 2,5% - en dat is alleen maar te danken aan het Indiase herstel waardoor alleen vandaag al een plus van 4,5% wordt geschreven. Achteraf hadden we misschien beter ons geld op een willekeurige spaarrekening kunnen zetten.

Aan de doelstelling om de MSCI World Index voor te blijven is wel ruimschoots voldaan, want onze benchmark ging met bijna 24% onderuit. Van onze 17 initiële posities hebben we er nu drie in portefeuille ( certificaten Brazilië, Oil & Gas serv. en CO2) en met een beetje geluk wordt het tweede jaar van de Hypehopper even wild - maar wel een stuk lucratiever.


Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl

Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Peter van Kleef is na een jarenlang en omvangrijk free lance-verleden neergestreken bij IEX, voornamelijk als beleggingsfondsenbelager en hedge fund-hacker. Van Kleef probeert de vinger te leggen op het succes, maar ook op de haken en ogen aan deze vehikels. Heeft u geld verloren in louche projecten in Costa Rica of Hasta la ...

Meer over Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Recente artikelen van Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

  1. apr '08 Hopper wél naar China 2
  2. jan '08 Fonzig en hopperig 2008 9
  3. jan '06 Vergunningsgekonkel 9

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 juli 2008 20:22
    De Hypehopper is op 24 juli 2007 gelanceerd en 365 dagen later staat de portefeuille op een summiere plus van 2,5% - en dat is alleen maar te danken aan het Indiase herstel waardoor alleen vandaag al een plus van 4,5% wordt geschreven. Achteraf hadden we misschien beter ons geld op een willekeurige spaarrekening kunnen zetten.
    --------------------------------------------------

    Je hebt alleszins geleefd afgelopen jaar, zoveel emoties zou je nooit hebben gehad met je spaarrekening.

    Al bij al waarschijnlijk nog altijd een der beste portefeuilles, gezien afgelopen jaar een zwart jaar was voor 80% van de beleggers.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links