Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Komt dat Lanschot!

Komt dat Lanschot!

Deze had Die Mannschaft ook nog wel gemaakt, intikkertje:

Voor de korte tuurders onder ons:

Klik even op deze link en lees het zinnige draadje tussen Peter Verhaar en Erik de Vlieger, twee uitgesproken heren. Als ze willen kunnen ze het namelijk wel :-) En heb ik hier ook een punt?

Waar gaat dit nou helemaal over? Juist:

Map

Onderschat nooit het effect van de Van Lanschot map op de salontafel Arend Jan, zei ooit een wijze vermogensbeheerder tegen mij. Verhip, nooit aan gedacht. We hadden discussie over beleggingskosten, vandaar. Duidelijk natuurlijk, even indruk op de visite maken met die map dat u er lekker warmpjes bij zit.

Dat is het mooie aan de markt anno nu, voor elk wat wils: van budget internetbroker tot chique én dure grachtenpandbank, waar u met uw Cohiba in uw mond en al zowat verdrinkt in het hoogpolig. En dat is precies waar Van Lanschot Kempen blijkbaar op inzet, de échte 1%, ofwel de bovenkant van de markt.

Begrijpelijk, DeGiro, Vanguard en iShares bedienen het grauw, plebs en klootjesvolk wel en van die fees kan het dure personeel van Lanschot niet worden betaald. Te duur misschien, zie bovenste grafiek, maar dit terzijde. De bank focust en dat lijkt mij niet verkeerd. Er staat nu ook +1% ook op het bord. 

Zo werkt het alleen niet in dit jaloerse land, #ophef en #schande dat de bank saneert. Lozen is een negatief woord. Wat mij betreft is dit juist goede ontwikkeling. Concurrentie en technologie hebben beleggen zo goedkoop gemaakt, dat banken blijkbaar alleen nog aan miljonairs kunnen verdienen.

Juist om deze reden - kosten zijn dé rendementsverwoesters bij uitstek - komen er misschien wel meer miljonairs en krijgt Lanschot uiteindelijk toch meer klanten :-)  Nu het eigen aandeel nog. Oh ja en hoe snobberig is het eigenlijk het om alleen te sparen bij Van Lanschot? Gegarandeerd negatief rendement. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Hoppschwiiz 3 juli 2018 14:56
    De echte bovenkant van de beleggersmarkt heeft nooit bij van Lanschot gezeten en zal er ook nooit heen gaan (behoudens een enkele Brabantse oud geld familie met vroegere banden met de familie van Lanschot.).
    Er is simpelweg te weinig kwaliteit in huis. Daarbij wil de echte bovenkant van de markt een internationaal netwerk voor hun zakelijke belangen en structuren. Dat men afscheid neemt van de ‘retail’ klant is noodzakelijk. Die levert nauwelijks iets op (waarschijnlijk verlies latend). Het verbaast me wel dat deze klant niet bij EVI ondergebracht wordt. Nu nog 30 kantoren sluiten en het wordt nog eens wat.
  2. [verwijderd] 3 juli 2018 15:37
    Van Lanschot, wat is dat? De nieuwe, jonge, frisse generatie miljonairs gaat écht niet naar zo'n ingekakte bank dat nog niet eens kans zorgen dat de eigen koers flink stijgt.
    Hoe kan je mensen/bedrijven adviseren als je eigen te dure bedrijfsvoering niet op orde is. Van Lanschot, niet meer dan een losse flodder in den Brabantse broek.
  3. [verwijderd] 3 juli 2018 17:26
    Als ze nou verstand hebben van beleggen bij Van Lanschot dan zou ik ze wel mijn geld laten beleggen, maar! In het verleden heb ik dat gedaan en zij presteerde het zelfs in een opgaande beurs negatief rendement te halen, toen heb ik daar heel gauw mijn geld weggehaald.
    Eerlijk gezegd is mijn mening dat beleggen niet (meer) bestaat, beleggen is gewoon een casino.
  4. simidoc 4 juli 2018 09:19
    Ik dacht eerst klanten vanaf 1 miljoen,maar het blijkt vanaf 500000.
    Tja als je klanten de deur wijst met 499000 euro op de rekening.
    Al wat jezelf doet,doe je beter.
    Laat bankiers niet uw geld beheren want gegarandeerd heb je hommeles.
    Hebben we in 2008 gezien.
    Voorbeelden,Dexia en Fortis, bestuurd door een stelletje incompetente klungelaars.
  5. [verwijderd] 4 juli 2018 10:44
    quote:

    Dhrbelegger schreef op 4 juli 2018 10:18:

    Lekker je geld onderbrengen bij Binck forward, veel goedkoper dan VanLanschot en betere rendementen.
    Die kan niet, voor het rendement moet je bij jezelf zijn, een broker, financial, faciliteert enkel de mogelijkheid om rendement te behalen, dus zorgt er niet voor..

    De broker met het meeste vet op de botten heeft kans de/een crisis als 2008/2009 te doorstaan, en welk dat zal zijn is nu nog onduidelijk, maar een kleine zal het niet zijn!..
  6. forum rang 7 ffff 4 juli 2018 11:03
    Aan de reacties hier op het artikel van Arend Jan merk ik toch dat veel mensen niet goed aanvoelen, niet goed beseffen wat voor cliënteel banken als De Groof, als Petercam en nu gefuseerd DeGroofPetercam en bank als Van Lanschot bedient.

    Die ( zeer ) kapitaalkrachtige klanten hebben ogwel geen zin ofwel geen ambitie om zich in het economische en in het beleggersmilieu te verdiepen. In mijn lange leven heel wat van ontmoet: Miljonairs die gewoonweg geen zin in het volgen van beurzen, van kapitaalmarkten, van goud of commodities hebben. En nu is het de kunst van dit soort banken om klanten te strikken voor hun diensten, ervaring en waarachtig regelmatig hun resultaten.

    Die klanten zeuren niet om de beheerfee die de banken vragen. Ze sturen driemaandelijks een pracht vaneeen rapport over je miljoenenvermogen, hoe het geëvolueerd is en wat de verwachtingen zijn.

    DAT is een totaal ander publike dan de echte beleggers zoals bijv. ikzelf die dagelijks al tientallen jaren met beleggen bezig zijn. Zoals ik bij Vermogensbeheer ABN Amro, Crédit Agricole, bij bank Delen of bank DeGroof Petercam wel eens opmerkte: Volgens mij kan ik zo bij jullie komen werken!

    Zie die bankiers als dienstverleners zoals je ook mensen hebt die de kapper aan huis laten komen, die voor de hond uitlaten een student huren, die een tuinfeest thuis door een bedrijf laten verzorgen.

    Het is allemaal een keuze. En iedereen moet maar doen met zijn vermogen wat hem goed lijkt. Je hebt zelfs mensen die het wegschenken. Heb je zo'n bankier ook al niet meer nodig.

    Peter
  7. forum rang 7 ffff 4 juli 2018 15:32
    Ik wacht al...………………… jaren op een deftige posting van jouw hand.

    Maar jij kunt nooit meer dan anderen bekritiseren. En dat al minimaal 14 jaar op IEX. Ach, zulke pensionado's houd je altijd.

    Altijd dat negatieve, altijd dat schampere, altijd dat denigrerende. Het is ook een manier van reageren, van in het leven staan.

    Peter
  8. forum rang 4 ONN 4 juli 2018 16:51
    Welnee, met de meeste posters kan ik prima door een deur. Sterker nog, ik heb er vriendschappen aan overgehouden en zie sommige posters regelmatig op borrels. U heeft uw oogkleppen weer op ? :)

    Maar inderdaad, er zitten er een paar tussen... Soms ook grappig en treurig tegelijk. Iets vergelijkbaars in dit draadje (laatste posting). Herkent u zichzelf misschien ? www.iex.nl/Column/280063/Slotcall-AEX...

    Dit wordt trouwens m'n 11e jaar hier. Hoe u nu bij minimaal 14 komt ?
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links