Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Broeierig

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Vandaar die hogere rentes, aldus WSJ en de meeste andere networks. Gisteren gaf ik nog wat mogelijke redenen mee voor die plotselinge stijging van de prijs voor geld, vooral in Duitsland. Zelfs de Zwitserse tienjaarsrente staat weer net boven nul.

 

 

Of het allemaal tot een correctie, bearmarkt of de moeder aller beurskrachs komt, is nog even afwachten. Vervelend trekje van de beurs, hé? Pas achteraf, zien we wat het was. Altijd. We bijten er al vier eeuwen onze tandjes op stuk en dat heeft ons al heel wat rendement gekost. Schande :-)

Belangrijkste agendapunt vandaag zijn de maandelijkse Amerikaanse arbeidsmarktcijfers, het Payroll Report. In vroeger dagen deden we daar moeiteloos tot zelfs een paar procent omhoog of omlaag op, maar dat kan ik mij niet meer herinneren. Het is saai geworden. Misschien dan juist opletten.

Nikserige koersen weer, voorlopig houd ik het op een slome sluipdip sinds de AEX top van begin mei op 537,84. Procentueel is het allemaal wel te overzien. Bund future stijgt iets, ofwel Duitse rente spaziert. Olie toch weer een tikkie.

 

 

Zoek het nieuws

Het nieuws, ik kan me niet voorstellen dat iemand zich hiervan in de koffie verslikt. HAL doet cool bij dit warme weer:

  • ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft een tweede sluiting afgerond voor het in december vorig jaar gelanceerde ASR Dutch Mobility Office Fund. In totaal komt het extern geplaatste kapitaal in de eerste zes maanden daarmee uit op 150 miljoen euro.
  • HAL Holding heeft zijn belang in webwinkelbedrijf Coolblue vergroot van 20% naar iets meer dan 30%. HAL kocht de aandelen van twee van de drie oprichters van Coolblue.
  • De omzet Van Carrefour in het tweede kwartaal ging met ruim 6% omhoog tot 21,8 miljard euro. Op de Franse thuismarkt was een beperkte omzetstijging te zien. Carrefour deed het met name goed in Spanje, Roemenië, België, Polen, Italië en Brazilië.
  • Een Kamermeerderheid vroeg het kabinet donderdag te regelen dat een overheidscommissie of minister zulke overnames preventief kan toetsen. Ze wil bedrijven die voor Nederland van nationaal strategisch en vitaal belang zijn, beter beschermen.

Er is wel al een heel rijtje analistenadviezen, maar echte knallers zitten er geloof ik niet tussen. Hogere rentes zijn wel goed voor verzekeraars, bedenk ik mij als ik Aegon zie staan:

  • Aegon: naar buy en koersdoel 5,40 euro - Kepler Cheuvreux
  • RELX: naar 19,85 van 18,60 euro - Barclays
  • Wolters Kluwer: naar 42,75 van 43,50 euro - Barclays
  • Heineken: naar 86 van 85 euro - Barclays
  • Unilever: naar 50 van 50,40 euro - Barclays
  • Wolters Kluwer: naar 35 van 37 euro - Berenberg
  • Heineken: naar 82 van 74 euro - JP Morgan
  • Refresco: naar 17,50 van 15,70 euro - JP Morgan

Behalve het Payroll Report is er niet zo gek veel te doen vandaag. Dat Duits cijfertje komt net door op +1,2%. Daar zit Hamburg nog niet in:

  • 08:00 Duitsland industriële productie mei 0,3% MoM
  • 09:00 Spanje industriële productie mei
  • 10:00 AND BAVA
  • 10:30 VK industriële productie mei 0,4% MoM
  • 14:30 VS Payroll Report jun 179K en 4,3%
  • G20 Hamburg

 

En dan nog even dit

Het zal je zaak zijn daar in Hamburg. Kunnen ze dit niet op een onbewoond eiland doen? Enfin, waarschijnlijk veel reuring hierover vandaag en dit weekend, maar in de regel geen koersimpact.

 

 

:-)

 

 

Dit gedoe hebben we ook nog:

 

 

Galaxy S8-effect:

 

 

Massa-ontslagen zien we niet vaak meer, ook een teken van hoogconjunctuur:

 

 

Niet uit de headlines te branden:

 

 

Dat is snel:

 

 

Energy Future Holdings voor negen miljard dollar:

 

 

Duimen maar:

 

   

Tot slot deze, die arme jongen. Die moet vandaag ook naar z'n werk en die tweet gaat viral. Zo te zien is het wel een beetje zo :-)

 

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 7 juli 2017 09:06
    Olie gaat op en neer, maar, Shell gaat telkens lager; ach ja, daar is nou eenmaal op ingezet, en, het is zomer, dan lukt alles.
    Dit zal men vol houden tot de cijfers, dus, nog 2 weken...
    Dat omlaag gokken van de olieprijs zal ook wel blijven lukken zo lang het zomer is, intelligentie komt pas daar na weer terug.... :=)
    Zelfs een flinke daling van de voorraad wordt genegeerd.
    Ach ja, er is op lager ingezet.
    Zou toch komisch zijn als er iets gebeurde en de prijs omhoog vloog....
  2. forum rang 7 ffff 8 juli 2017 15:06
    Beste Nick en Arend Jan,

    Wellicht, waarschijnlijk zullen jullie door anderen er al op geattendeerd zijn, maar jullie worden beiden uitvoerig als beursspecialisten vermeld bij de twee mega-pagina's grote artikel in de Beleggersbijlage van De Tijd : In de kelders van de Amsterdamse beurs, van dit weekend.
    Enkele weken geleden las ik hier genietend op mijn terras in Luxemburg ook al hoe deze twee specialisten , alweer in een ander groot artikel genoemd werden omtrent ontwikkelingen bij Akzo Nobel, Unilever en Ahold Delhaize.

    Compliment voor jullie beiden. Zoals ikzelf al vaker schreef: Voor BELEGGINGSONDERWERPEN moet je al veel langer op de voorpagina van IEX zijn. Daar zitten tegenwoordig echt specialisten, die dus bij herhaling in het buitenland ( !!!), dus België en Luxemburg gelezen, aangehaald, gepubliceerd en bestudeerd worden.
    De levensgrote 50 cm. grote Hollandse molen, met daaronder " Hup Holland Hup" vond ik wel goed gevonden.

    Ik zou zeggen: ga er één kopen voor je kinderen/ kleinkinderen, want vandaag en eigenlijk enkele weken geleden, verdienen jullie een dikke pluim op jullie hoed.

    Peter
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links