Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zoetzuur Corbion

Zoetzuur Corbion

 

Leuk die deal van Corbion met Total, maar wij blijven gewoon bij Shell tanken. Nick heeft er zelfs extra dotten gas voor gegeven. Ferrari, dat zijn die auto's waar Onze Max naar believen rondjes omheen rijdt op de wereldwijde F1-circuits. Ze hebben wel een leuk kleurtje en logo.

 

 

Total? Bioplastics? Dat vraagt u zich wellicht ook af bij deze oliemaatschappij. Uit het gezamenlijke persbericht van de twee: 

This investment is consistent with our One Total ambition of expanding in biofuels and bioplastics, in addition to our more traditional oil- and gas-based products," commented Bernard Pinatel, President of Total Refining & Chemicals.

Ongewtijfeld is er taart bij Corbion, want Total is niet de minste. Het bedrijf is 110 miljard euro waard op de beurs en daar past Corbion 83 keer in met haar 1,3 miljard euro.  Geen verstand van, maar als je dan met zo'n tent een 50-50 joint venture kan oprichten voor je melkzuurtechnologie, dan heb je wat goeds in handen, toch?

Corbion heeft hier op IEX een aardig geïnformeerd forum, maar vandaag is het verdacht stil. Misschien moeten ze van de schok bekomen, want daar geldt DSM al tijden als koper van Corbion. En dat is zeker geen gekke gedachte, want net als de Limburgers zijn ook de Noord-Hollanders handig met slimme stofjes, sapjes et cetera.

 Eén forumlid heeft dan toch moed verzameld:

Zal DSM toch vaart moeten maken om Corbion over te nemen, anders gaat Total er straks mee vandoor.

Daar zegt ie wat, want waarom neemt de reus Total klein duimpje Corbion niet gewoon over? Koffiedik kijken. Misschien gewoon omdat ze het geld er niet voor heeft. Olieprijs, weet u wel. Net als bij Royal Dutch Shell is de cashflow van de Fransen naar le mallemour. En misschien bent u als aandeelhouder wel beter af zo.

Als Total al zou heben geboden zou dat hooguit 25 euro ofzo zijn geweest? Nu raakt er lekker wat fantasie in het aandeel en met Total als klant, kan de sales afdeling van Corbion wellicht nog beter zaken doen. Verder kan ik me ook niet voorstellen dat het aandeel jeukt in uw portefeuille met 4% dividendrendement.

Ik haal nog even de fundamentals en verwachingen uit Reuters Eikon. Beetje gemiddeld aandeel, niet te duur en niet te goedkoop, gelet op de algehele waardering van de beurs en een tikje volatiel.

 

 

Tot slot nog de grafiek, koers veert op van de onderkant van het korte opwaartse trendknaal, hoor ik in gedachten de techneuten al kort en zakelijk zeggen. Op korte termijn ziet de koers er aardig uit, maar op wat langere termijn is Corbion het per saldo dood geld. Met de nadruk op per saldo, maar u ziet me daar een opvliegers.

 

 

Het voormalige en ook beruchte CSM - ik herinner me nog een winstwaarschuwing ooit om 8:55 uur ofzo - heeft al een mooie turnaround laten zien: suiker de deur uit en melkzuur er in. Deze deal met Total zorg wellicht voor nieuw elan en is in ieder geval een bevestiging dat het concern op de goede weg is.           


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Corbion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Total

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
plof®
0
Die foto betreft de Sugar city torens in Halfweg (tussen Adam en Haarlem), voormalige suikerfabriek en nu kantoren- en eventterrein (o.a. voice of holland).
Ook is hier een outlet gepland, maar of die er komt is onzeker.
Diverse vastgoedpartijen proberen dit tevens te voorkomen.
yieldcurve
0
Dat je aan die koersgrafiek kan zien dat beleggen in Corbion op de langere termijn dood geld was, ja daar ben ik het wel mee eens. Of het voor de langere termijn dood geld is, da's natuurlijk afwachten he.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 11:15 "€6 miljard voor Air France-KLM"
 2. 10:10 Oh, wat erg. Europese inkoopmana... 1
 3. 09:50 Nederland op 2,5% fiscale financ...

Gerelateerde instrumenten

 1. Corbion 25,900 11:05
  -0,350
  -1,33%
 2. Total 35,130 11:19
  -1,150
  -3,17%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare