Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twee werelden, twee gedachten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico van Geest

Nico van Geest is senior beleggingsanalist bij Wijs & van Oostveen. Van Geest heeft een indrukwekkend CV als beleggingsanalist. In de afgelopen twintig jaar werkte hij voor SNS Securities, Credit Suisse First Boston, Theodoor Gilissen en Van Lanschot. .

Meer over Nico van Geest

Recente artikelen van Nico van Geest

  1. dec '15 Een uitdagend 2016 2
  2. jan '15 Durf te voorspellen!
  3. dec '14 2015: AEX naar 450 5

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 december 2012 13:27
    ik vindt het altijd zo vreemd dat men altijd maar kijkt of de beurs stijgt en of de huizenstijgen en nooit naar de inflatie. natuurlijk zal de prijs van een aandeel stijgen en die van huizen als de waarde van het geld omlaag rent. optisch lijkt het dan al snel dat het beter gaat, inflatie is voor een deel leuk voor schulden van de staat, maar zeer slecht voor de particulieren die zien hun salaris al jaren amper groeien terwijl alles alleen maar duurder wordt. ook het geld wat in de pensioens pot zit en spaargelden, hollen in waarde achteruit, snap niet dat niemand zich daar nu eens druk om maakt. maar blijkbaar hebben we het jaar op jaar geaccepteerd dat metname de centrale banken ons geld steeds minder waard laten worden. door de inflatie strak op 2% te houden. ik noem dit sluipende diefstal en zal op een moment tot veel instabiliteit gaan zorgen zodra mainstream dit ook gaat door krijgen en het niet meer pikt.
  2. Talk 18 december 2012 19:19
    Mr Baldy, hulde voor uw inzicht omtrent inflatie. Mensen denken er over het algemeen totaal niet aan. Ik hoor oudere mensen en zelfs veertigjarigen zeggen: 'vroeger kregen we nog 10% rente op onze spaarrekening'. Wat deze mensen niet weten is dat de inflatie toen 12 % (of hoger) was. Ik gok dat deze mensen het over de jaren '70 hebben.
    Historisch gezien stijgen de lonen 0.25% per jaar. Een inflatie op gem. 2%, daalt de koopkracht jaar in jaar uit.
    Wat betreft inflatie, die wordt gemanipuleerd door elke centrale bank dus die valt hoger uit. Tevens houdt de FED niet eens meer de M3 geldhoeveelheid bij sinds maart 2006! Dit was tevens het eerste besluit van huidig FED voorzitter Ben Bernanke na zijn aanstelling in 2006.
  3. [verwijderd] 18 december 2012 23:27
    Ik ben het met dank voor het inzicht gevende deskundige artikel slechts ter verder het bij de duurzaam wèl scorende oneliner "Marcel Tak for president" latende, iedereen in de Eurozone verder een prettige voortzetting van de dag alsmede prettige feestdagen e.d. toewensende kennisgeving met bovenstaande reacties gelukkig of helaas niet eens.

    Als men zich in het Westen ergens druk over maakt, is het de koopkracht aantastende "inflatie" die er bij een gezonde economie bij een normaal te noemen niveau

    - anders dan een door niemand bij te benen "hyperinflatie" -

    voor zover ik dit kan overzien altijd is geweest en er waarschijnlijk ook tot en met de laatste dag van de geschiedenis van de mensheid zal zijn.

    Tevens kan een groot vraagteken gezet worden achter de zin

    "Observatie leert dat er wel verschillen in inzicht zijn ten aanzien van de mate waarin een federaal Europa wel of geen gestalte zou moeten krijgen.",

    aangezien uiteraard eerst een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de Euro schulden- en vertrouwenscrisis als rechtstreeks gevolg van een muntunie zonder politieke afspraken op Euroniveau geblust moet worden voordat ook maar enig politicus in de Eurozone een geloofwaardig vergezicht over een federaal Europa over de suffering people van de bij deze brand betrokken "souvereine" lidstaten met verschillende snelheden in de Eurozone kan uitstorten.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links