Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Heksendag

Rondje winst nemen vandaag? De AEX staat deze week op een (sorry beren) meer dan prima +2,78%. Lekker de winst in de zak steken zo voor het weekend lijkt mij geen onlogische gedachte, ware het niet dat er vanmiddag een joekel van een optie-expiratie op ons wacht: Quadruple Witching Day.

Niet alleen maand-, maar ook kwartaalopties lopen af. Met die forse opgang kan het in aanloop naar én na afloop van de expiratie nog gek lopen. Lezen er optiejongens mee die iets kunnen verklappen? En dan niet volgens de mores van een zekere zakenbank, hé? Het publieke belang graag, niet uw eigen :-)

Nog meer? Ja, consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan. Daar is ie weer: mijn linker grote teennagel jeukt, ofwel zegt dat dit cijfer gaat meevallen. Het is niet voor het eerst als die 500 door Michigan geënquêteerde Amerikanen daarna voor miljarden aan beurswaarde scheppen (of om zeep helpen).

Olie

Verder komt er nog steeds geen witte rook uit de UPS-TNT Express schoorsteen en leest u dit stukje misschien wel ergens in de VS in een lange, lange, lange rij voor de nieuwe Apple iPad3. Verder kunnen handelaren wellicht hun lol op met olie, want VS en VK plunderen hun voorraadkast om de prijs te drukken.

Geniet van het mooie weer, fijn weekend, Mark Cavendish gaat morgen in de regenboogtrui de Primavera winnen en wij slaan even de ogen neer op de Belgische dag van nationale rouw voor die arme kinderen en hun familie. Goed, gauw naar de markten. Gebeurt niet veel. Ik vrees dat de koersen al op het terras zitten.

  • Die dekselse futures openen toch weer een iesiepietse hoger
  • Shanghai draait lekker, maar verder gebeurt er helemaal niets in Azie
  • EUR/USD blijft maar zuchten en steunen zo net boven 1,30
  • Hé, zitten goud en zilver in de herstelmodus?
  • Tricky hoor, die oliebenchmarks WTI en Brent
  • De Bund future moet weer iets terug. De Duitse rente nadert weer 2%, waar de Amerikaanse alweer 2,29% doet, Beide stonden lange tijd samen net onder of net boven 2%. Geen idee wat u met deze info moet, maar tismaardatuhetweet :-)

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Om Sir Winston Churchill vrij te citeren: "Nooit eerder in de geschiedenis hadden zovelen, zo veel aan één man te danken". Opmerkelijke cover van The Atlantic! Oordeel zelf... Eén noot: de geschiedenis oordeelt vaak heel anders over Fed-voozitters dan hun tijdgenoten. Remember Alan Greenspan...

Lukas Daalders Best of the Web

Lukas, wat heb je voor leuke linkjes en gave grafieken? " vragen als:is vergrijzing slecht voor aandelen? Economisch herstel of zachte winter? Koelt China af? Draghis Dillemma, maandoverzicht ECB, de Bank of England terugblik en wat informatie over Apple: technisch gevaarlijk."

Macroagenda

  • 13:30 VS: inflatie (CPI) februari (consensus: +0,5%)
  • 14:15 VS: industriële productie & capaciteitsbezetting februari (consensus: +0,5% & 78,8%)
  • 14:55 VS: consumentenvertrouwen Universiteit van Michigan maart (consensus: 78,0)
  • 16:00 Optie-expiratie: Quadruple Witching Day

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Achteraf gezien... 16 maart 2012 10:03
    Beste Arend Jan,

    Met het risico betweterig over te komen een korte geschiedenisles.

    Winston Churchill zie: 'Never before in history, have so many, owed so much, to so few'.

    hij had het dus niet over één man, maar over een kleine groep, namelijk de mannen en vrouwen van de Royal Air Force. Zij wisten 'against all odds' de luftwaffe de heerschappij over het britse luchtruim te onthouden, waardoor de nazi's afzagen van een invasie. Deze periode van de RAF wordt daarom ook wel aangeduid als 'their finest hour'.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links