Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman weg bij Van Lanschot

Van Lanschot reorganiseert, en topman Floris Deckers vertrekt als voorzitter van de Raad van Bestuur. In een persbericht legt de bank uit wat er de komende tijd gaat veranderen: Van Lanschot investeert in kwaliteit en voert tegelijkertijd een significante kostenreductie door. Daardoor gaat de komende drie jaar 10-15% van de arbeidsplaatsen verloren.

Ten grondslag aan de veranderingen ligt het feit dat de markt structureel is getransformeerd. Er is een toegenomen concurrentie en de wensen van klanten veranderen. Het verdienmodel van de financiële sector staat onder druk, en de aanhoudend slechte marktomstandigheden hebben hun weerslag op de rentabiliteit van de bank. Van Lanschot sloot de tweede helft van 2011 met winst af, maar tekent daarbij aan dat deze winst beperkt was.

De bank investeert de komende drie jaar 30 miljoen extra in met name de medewerkers en de systemen, waardoor de dienstverlening aan cliënten verder verbetert. Het relatiemodel van de private bank wordt uitgebreid en geïntensiveerd. Het kredietbedrijf wordt nog scherper ingezet op de directeur grootaandeelhouder en zijn onderneming. 

Om meer efficiency en synergie te bereiken, wordt de samenwerking met dochteronderneming Kempen verder geïntensiveerd. Het gehele kostenreductieprogramma moet vanaf 2015 een besparing van 60 miljoen per jaar opleveren. Van Lanschot verwacht dat de reorganisatielasten voor het programma 25 miljoen euro zullen bedragen.

Deckers ligt de keuze voor zijn vertrek toe: “De veranderingen in en om de sector en de start van het nieuwe programma hebben mij doen realiseren dat nieuw leiderschap nodig is. Daarom kondig ik vandaag mijn vertrek als voorzitter van de Raad van Bestuur aan, dat in de loop van 2012 zal plaatsvinden."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10 mei Must read: TikTok is niet voor beleggingsadvies
  2. 08 mei Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  3. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links