Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Noteer maar: AEX 330

Dit kán toch geen toeval zijn? Eind 2008 voorspelde hij op eentiende punt na de slotstand van de AEX ultimo 2009. Vorig jaar flikt hij 't weer. Eind 2010 mikte hij op 311 als oliebollenstand van de AEX en dat was op één indexpunt na raak. Gefeliciteerd (optie)handelaar Han Zwakenberg van Klinkenberg Traders!

Voor de tweede keer won hij Corné van Zeijls Grote AEX Expert Eindejaarsvoorspellingswedstrijd. Vast lezers weten het, Van Zeijl heeft een pooltje beursprofs, onder wie hij iedere maand het Nederlandse professionele beleggersentiment polst. Liefst 114 experts deden aan zijn eindejaarsvoorspelling mee.

wb24 01

Fingerspitzengefühl
Dat was nog niet alles, want de profs moesten behalve de AEX voorspellen ook hun favoriete long en short aandeel uit de AEX aanwijzen. Verdorie, met long ASML en short Corio scoorde Zwakenberg ook hier een Top 10 notering. Twee jaar geleden was het zelfs een clean sweep, want toen had hij ook hierin de beste.

Nogmaals, dit kán toch geen toeval zijn? Talent, gevoel, diepere inzichten, kunde, mazzel, zesde zintuig, Fingerspitzengefühl of een combinatie hiervan? Zeg het maar. Het doet denken aan de jaarlijkse RBS-IEX Turbo Competities, waarbij ook iedere jaar dezelfde namen komen bovendrijven en onderling de prijzen verdelen.          

Willem Burgers
Het is intussen traditie dat de winnaar van deze competitie de beursgong van NYSE Euronext op het Damrak luiden. Alleen moest Zwakenberg (onderste rij, tweede van links op de foto)  dit keer toekijken hoe Willem Burgers om 17:30:00 uur met het beroemde pientere pookje de rustieke sfeer in het  beursgebouw mocht verstoren.   

Burgers had met long ASMl en short BAM (dat pas per maart 2011 uit de AEX verdween) de beste aandelenvoorspelling 2011 had. Daar wijdt hij zelf vandaag al trots over uit op IEX. Terecht, want hij mag zich voortaan gonger noemen. Zo heten namelijk in de wandelgangen van NYSE Euronext mensen die de gong ooit hebben geluid.

Oh ja, even tussen onder ons. Zwakenberg voorspelt dat de AEX ultimo dit jaar 330 ofzo doet (hij weet niet meer precies wat hij had ingevuld) en denkt dat de index zeker nog onder 300 duikt...


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 01 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
  2. 29 apr Koers Philips explodeert na bereikte schikking
  3. 26 apr David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links