Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Mysteries en glazen bollen

Een paar dingen gebeuren er zeker in 2012, Bob Doll over 2012, de beste ETF's, hedgefunds hebben het moeilijk, maar wel inflow, en het mysterie dat vrouw heet (met voorkennis).

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 voelt zich steeds comfortabeler boven de 150. Vandaag 154,68 met slechts een paar fondsen in het rood

De feiten van 2012
Een glazen bol hebben we niet, maar toch staan er volgens de Big Picture een aantal zaken zeker te gebeuren in 2012. Zowel op financieel, economisch als sportgebied.

Doll en de markt
Via de Reformed Broker een lijstje van de verwachtingen van Blackrock's Bob Doll. Erg spannend is het niet volgens Joshua Brown, maar Blackrock is de markt, dus zeker de moeite van het lezen waard.

Betere tijden Yahoo!?
Yahoo! heeft in Scott Thompson een nieuwe topman gevonden. De WSJ heeft hoop, maar zegt tegelijkertijd at er in de afgelopen drie jaar weinig is veranderd bij de onderneming.

Inflow hedgefunds
November was geen beste maand voor hedgefunds, maar naar maanden van outflow, was er in november weer sprake van inflow, aldus Hedgeworld. "Investors pulled out $1.3 billion from funds specializing in emerging markets and removed $1.0 billion from so-called equity long-short funds, the industry's most popular strategy. As investors returned to hedge funds in November, they favored multi-strategy funds, which pulled in $1.5 billion, and macro funds, which reported inflows of $981 million.The inflows helped boost the industry's size to $1.71 trillion, but leaving it below the $2 trillion peak reached earlier in 2011."

Doe-het-zelven-met-Goldberg
Kiplinger-columnist Steven Goldberg heeft de zes beste ETF's voor 2012 op een rij gezet.

Homburg heeft bezwaar
Nieuws uit vastgoedland: Homburg Invest heeft bezwaar aangetekend tegen de beslissing van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om de vergunning van de vastgoedonderneming in te trekken. Lees alles over de kwestie Homburg via IEXProfs-zusje Participaties.nl.

Gevalletje voorkennis
De vrouw van de Zwitserse centrale bank-topman heeft een mooi beurshuzarenstukje op haar naam geschreven, jammer voor haar dat dit soort dingen altijd uitkomen. 50.000 dollar verdienen met een valuta-trade frank-dollar vlak voor Zwisterland zijn valuta devalueerde. Hoe? Business Insider heeft alles op een rij

Vrouwen zijn een mysterie .
Het is officieel: vrouwen zijn ingewikkelder dan het heelal, aldus wetenschapper Stephen Hawking. De Morgen: "Hij heeft tal van mysteries ontrafeld over het ontstaan van het heelal, zwarte gaten en kosmologie. Eén zaak blijft echter ook voor de wereldvermaarde natuurkundige Stephen Hawking een compleet mysterie: vrouwen. Dat zegt hij in een interview met 'New Scientist'. De bekende Britse kosmoloog wordt dit weekend 70. In een interview naar aanloop van die verjaardag gaf Hawking toe dat hij het grootste deel van zijn dag hard nadenkt over vrouwen. "Ze blijven een compleet mysterie", aldus Hawking." [Als vrouwelijk redactielid kan ik dit alleen maar beamen... - FvD]

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:20 Must read: wat heeft Tesla nodig?
  2. 25 apr Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  3. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links