Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eigen schuld eerst

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 december 2011 19:18
    @plof@ Slechts ter duurzaam bij latende kennisgeving omdat er duurzaam in ronddraaiende cirkels rondtollend niets aan toe te voegen is of duurzaam in ronddraaiende cirkels rondtollend veel over te discussiëren is: anders dan de in ronddraaiende cirkels in een zwart gat wat af ploffende en wat af draaiende heer plof@ is het voor vele Nederlanders transparant duidelijk dat de heer Tak niet ronddoolt en geen zinnen in een artikel schrijft als "Zeker, die banken incasseerden die hogere rentepremie wel, maar het risico nee, dat willen ze niet lopen, daar hebben we burgers voor, die moeten gewoon wat meer belasting betalen. Overigens die smerige politici die liegen dat de Euro ons zoveel welvaart heeft gebracht, dat heeft de Euro niet, dat is rechtstreeks het gevolg van wederom die geweldige banken. Banken zijn onze grootste vrienden eigenlijk.."
  2. @iPlof 8 december 2011 19:25
    quote:

    Theo Benschop schreef op 8 december 2011 19:18:

    @plof@ Slechts ter duurzaam bij latende kennisgeving omdat er duurzaam in ronddraaiende cirkels rondtollend niets aan toe te voegen is of duurzaam in ronddraaiende cirkels rondtollend veel over te discussiëren is: anders dan de in ronddraaiende cirkels in een zwart gat wat af ploffende en wat af draaiende heer plof@ is het voor vele Nederlanders transparant duidelijk dat de heer Tak niet ronddoolt en geen zinnen in een artikel schrijft als "Zeker, die banken incasseerden die hogere rentepremie wel, maar het risico nee, dat willen ze niet lopen, daar hebben we burgers voor, die moeten gewoon wat meer belasting betalen. Overigens die smerige politici die liegen dat de Euro ons zoveel welvaart heeft gebracht, dat heeft de Euro niet, dat is rechtstreeks het gevolg van wederom die geweldige banken. Banken zijn onze grootste vrienden eigenlijk.."
    Neem nog een championnetje vent.
  3. [verwijderd] 8 december 2011 19:48
    @plof@ Bedankt voor deze gouden tip, ik kan niet anders zeggen dan dat een doorsnee Nederlander in een doorsnee eurocrisis hier duurzaam t.a.v. een duurzame toekomst zijn of haar voordeel mee kan doen, wat in een doorsnee duurzaam al dan niet in een zwart gat ronddraaiende en rondtollende cirkels duurzaam eurocrisis t.a.v. een voor een duurzame toekomst zomaar even aangereikte gouden tip niet verkeerd kan zijn en alles in de eurocrisis toch nog met deze gouden tip op z'n pootjes terecht kon komen en iedereen in de EU weer over kon gaan tot de orde van de dag.
  4. [verwijderd] 8 december 2011 19:55
    Ik bedoel "Bedankt voor deze gouden tip, ik kan niet anders zeggen dan dat een doorsnee Nederlander in een doorsnee eurocrisis hier duurzaam t.a.v. een duurzame toekomst zijn of haar voordeel mee kan doen, wat in een doorsnee duurzaam al dan niet in een zwart gat ronddraaiende en rondtollende cirkels duurzame eurocrisis t.a.v. een voor een duurzame toekomst zomaar even aangereikte gouden tip niet verkeerd kan zijn en alles in de eurocrisis toch nog met deze gouden tip op z'n pootjes terecht kon komen en iedereen in de EU weer over kon gaan tot de orde van de dag."
  5. [verwijderd] 8 december 2011 23:14
    Marcel, de boute stelling dat de eurocrisis door politici is veroorzaakt is wel weer kort door de bocht. Het is een vorm van populisme om dat zo eenzijdig neer te zetten. Het aangaan van de euro was een grote wens van de banken in europa. Vervolgens hebben banken er een potje van gemaakt, gered door de belastingbetaler in 2008, met als gevolg dat landen ook in de problemen kwamen. En dit is geen achteraf gepraat, want al voor de bankencrisis was het al bekend dat banken grote risico's namen. Ook was het al snel duidelijk dat het redden van banken door de overheid automatisch grote schulden veroorzaakte bij landen. De landencrisis was al in 2008 voorspeld net als de bankencrisis al veel eerder. Het is niet netjes om de huidige eurocrisis in de handen te schuiven van de huidige politici. Zij moeten een heel verrot systeem van de afgelopen tien jaar zien te redden. Daar is geen makkelijk antwoord op en al zeker geen eenduidige schuldige voor te vinden.
  6. [verwijderd] 9 december 2011 00:11
    @rogver Wat na uw analyse om vijf voor of vijf/vijftig over twaalf niet wegneemt dat je in een doorsnee crisis ook kan kiezen voor legio duurzaam op de toekomst voorbereide kant en klare oplossingen waar duurzaam in ronddraaiende cirkels rondtollend niets aan toe te voegen is of duurzaam in ronddraaiende cirkels rondtollend veel over te discussiëren is die reeds bij het crisismanagement op tafel liggen die binnen 24 uur zoals je dit van een doorsnee crisis bestrijdend management bij een doorsnee uitslaande brand verwacht in werking zouden kunnen treden (zie in de onderhavige crisis slechts ter kennisgeving waar ik het verder in de onderhavige duurzaam ronddraaiende en rondtollende cirkels duurzaam bij wil laten boven).
  7. [verwijderd] 9 december 2011 00:40
    @rogver
    Dit is geen crisis van de munt, de euro heeft zijn volle ruilwaarde nog steeds. Het is een crisis van de obligaties, de staatsschulden.

    Obligaties worden uitgegeven door staten, onder verantwoordelijkheid van politici. De politici, namelijk de 17 regeringsleiders van de EMU (belangrijkere politici zijn niet voorhanden), hebben UNANIEM besloten dat het NORMAAL is dat als een EMU land de staatsschuld niet kan terugbetalen, dat die dan niet wordt terugbetaald. Ze vonden ook UNANIEM dat het NORMAAL is dat banken dan 'de l*l' zijn, maar zijzelf, hun eigen landen, niet, dat zijzelf, hun eigen landen wel de staatschuld volledig terugbetaald krijgen.

    Dat besluit staat nog steeds, banken hebben daar echt geen verantwoordelijkheid voor.

    Nu wil niemand een obligatie van een EMU-land. Dat is de crisis, want hier heeft ook Duitsland inmiddels last van (net goed).
    Een ander stuk van de crisis is natuurlijk dat de banken geen liquiditeit meer hebben, want die EMU obligaties op hun balansen moeten worden afgewaardeerd, en dat is nog al wat, dus lenen ze niks meer uit aan ondernemers, die op hun beurt dus niet meer kunnen werken, niet meer kunnen leveren, mensen moeten ontslaan enz. enz.

    Zo verlammen de politici dus de economie van de EMU landen.
    Terwijl de oplossing heel simpel is, maar daar wil Merkel niet aan. Ik ken nu al meerdere mensen die ontslag aangezegd hebben gekregen, dus de crisis komt met rasse schreden naderbij.
  8. [verwijderd] 9 december 2011 09:52
    @johannes51 Hoezo unaniem besloten? Dit is de normale gang van zaken. Dat is overal ter wereld zo, de EMU is daarop geen uitzondering. Banken hebben geen liquiditeit meer vanwege de financiele crisis in 2008, niet vanwege de obligatiecrisis. Griekenland was hooguit de druppel die enkele banken alweer in gevaar bracht. Overigens is er alleen nog maar afgewaardeerd op Griekenland. De paniek rond de gestegen obligatierente van enkele landen is overdreven. In de jaren negentig voor de EMU waren deze rentes die je nu ziet heel normaal in deze landen. De oplossing is een strengere begrotingscontrole en niet euro-obligaties.
  9. [verwijderd] 9 december 2011 11:09
    @pcrs7 Ik las slechts ter duurzaam hierbij latende kennisgeving op de betreffende actieve link zojuist “This bill is coming to you from the same fuckers that think buying gold is a terrorist activity.” en dergelijke actieve waarschuwingen, het is geen kattenpis wat iedereen in de EU die de link niet gelezen heeft en passief de eurocrisis ondergaat nog voor de kiezen krijgt, het is dan niet anders (sowieso een kwestie van “Eigen schuld eerst”, dan had iedereen in de onderhavige eurocrisis de link maar moeten lezen om op de valreep om vijf voor of vijf/vijftig over twaalf in een goeie bui actief de te treffen maatregelen te nemen)
  10. [verwijderd] 9 december 2011 13:56
    @rogver En die grondwetwijziging slechts ter duurzaam hierbij latende kennisgeving, voor zover ik als niet deskundige er iets van begrijp, gaat waarschijnlijk gebeuren met iets wat Griekenland werd afgeraden om te doen, namelijk met referenda om de bevolking die niets meer van de EU wil weten omdat de bevolking er geen ene moer van begrijpt zover te krijgen dat de uitslaande brand niet ook de rest van de wereld afbrandt, zodat we na de verschillende grondwetwijzigingen van de landen die het ergens over eens zijn geworden over een paar jaar weer iets meer over het reilen en zeilen van het crisismanagement in de eurocrisis weten en de verschillende ervaringen in wat er dan nog van de euro, de EU en Europa over is per brief naar iex kunnen sturen, wat in de rij voor de gaarkeukens van de Russen en de Chinezen die hun slag hebben geslagen en zo'n beetje alles voor een appel en ei hebben opgekocht niet verkeerd kan zijn, maar misschien is dit helemaal niet zo, en komt alles op de een of andere manier toch nog met een van de legio kant en klare oplossingen die op tafel liggen om vijf voor of vijf/vijftig over twaalf op z'n pootjes terecht, wie het weet mag het zeggen, in ieder geval, dit zou nog tot de mogelijkheden moeten kunnen behoren,een prettig weekend toegewenst.
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links