Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lichtpuntjes in somber Europa

Al zorgt de eurocrisis voor sombere korte termijn vooruitzichten in Europa en lagere aandelenkoersen, toch zijn er Europese bedrijven die relatief ongeschonden blijven. Beleggers met een langere termijn blik en die verder kijken dan de koppen in het nieuws kunnen in de huidige crisis aandelen kopen tegen aantrekkelijke prijzen. Die positieve blik heeft William Davies, Hoofd Europese Aandelen bij Threadneedle Investments.

De economische vooruitzichten voor Europa verslechteren zienderogen. Mogelijk verkeert Europa al in een recessie. Onzekerheid over de politieke wil om de crisis echt op te lossen grijpt om zich heen. Ondanks de machtswisselingen in Griekenland en Italië blijft de vrees voor politieke instabiliteit. Dat zorgt volgens Davies voor toenemende vrees voor ineenstorting van de muntunie.

Davies ziet de Europese politici een gevaarlijk spel spelen. Een redding wordt steeds duurder en moeilijker. Tot nu toe werd vooral ingezet op bezuinigingen en hervormingen. Aankomende verkiezingen bieden het volk een gelegenheid om een alternatief te kiezen. Groei en ingrijpen is noodzakelijk, anders rolt de euro richting de afgrond.

Threadneedle ziet wel voordelen in een zwakke euro. Onder andere exporteurs profiteren ervan. Er zijn aandelen tegen aantrekkelijke prijzen te verkrijgen. De financiële instellingen presteren slecht, maar de rest van de corporate sector kent een robuuste financiering.

Er zijn lichtpuntjes te vinden in een donker Europa. Davies noemt vier Europese bedrijven met name. DnB, een Noorse bank die nauwelijks geraakt is door de eurocrisis, noteert op een k/w-verhouding van 7,5. Ryanair  is een aantrekkelijke investering. Het genereert veel cash en wordt op twaalf keer de winst gewaardeerd. Swatch profiteert van de groei in Azië. Daimler is momenteel voordelig geprijsd met een aantrekkelijk dividend. Een significante recessie in Europa kan de winst sterk drukken, maar het aandeel heeft veel opwaarts potentieel als de economische omstandigheden verbeteren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 22 mei Must read: Beursoptimisme is terecht
  2. 21 mei Must read: Chinese aandelen zijn dit jaar de winnaars
  3. 20 mei Must read: Goudrally verklaard

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links