Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tycho van Wijk van ING naar Lazard

Tycho van Wijk, manager van het ING Global Opportunities Fund, verlaat ING Investment Management. Hij stapt over naar Lazard, dat een asset managementtak heeft die zich vooral op institutionele klanten richt. Van Wijk neemt portfoliomanager Tjeerd Keijzer mee, zo heeft Lazard vandaag in een persbericht bekend gemaakt.

Huub van der Riet (foto onder), op dit moment beheerder van het ING Daily Consumer Goods Fund neemt, samen met Alex van der Laan, de taken als beheerder van het succesvolle fonds over. Het tweetal maakt al deel uit van het Equity Specialities Boetiek van ING IM. Van Wijk heeft 13 jaar bij ING IM gewerkt, waarvan de laatste zes jaar bij de Global Opportunities Strategie.

Het vertrek van Van Wijk komt als een verrassing, want zijn fonds is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende fondsen binnen ING IM en binnen de categorie aandelenfondsen wereldwijd. De rendementen van het fonds laten zich, sinds de strategiewijziging in 2009 goed vergelijken met een topfonds als Skagen Global. Ruim twee jaar geleden werd ING Global Growth Fund omgedoopt tot Global Opportunities Fund en werd een strategie op zeven hoofdthema's gevolgd.

Het succes van het fonds trok veel nieuw kapitaal aan, het beheerd vermogen is opgelopen tot 1,7 miljard euro. Vorige maand vergeleek Peter van Kleef het fonds van tycho van Wijk nog met Skagen Global. Zijn verhaal leest u hier.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 26 apr Must read: Tesla heeft een fulltime CEO nodig
  2. 25 apr Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  3. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links