Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Munt slaan uit de yen

Ik heb geen grap. Ik heb de hele ochtend gezocht, maar kan het niet leuker maken dan het is. Het is weer een dag van wachten aan het worden wanneer je de valutamarkt vanuit Europa probeert te benaderen. De beweging van eurodollar gisteren was bemoedigend, maar het is bij bemoedigen gebleven voorlopig. En nu is het wachten op grote mannen die de beslissingen gaan nemen alvorens wij weer iets nieuws zullen proberen met de euro, zo lijkt het.

De koersen hebben een poging gedaan om de niveaus van weerstand vlak boven de 1,42 te breken, maar er was zo vlak voor het weekend geen animo om dat door te zetten. Er is niks gebeurd in negatieve zin, er zijn alleen twee stappen vooruit gezet om vervolgens weer een stapje terug te doen met navenant verlies van kort momentum. Zie de RSI voor het neutrale beeld van vandaag, de RSI hangt in het midden. Nadat gisteren duidelijke OB-signalen zijn bereikt is de RSI nu weer afgekoeld. En bij het omhoog draaien vanaf huidige niveaus dient hij nog een keer OB te bereiken om een bull market range te definiëren, waarmee we de 1.44 en verder kunnen gaan opzoeken. Zulke processen blijken tijd te kosten en het lijkt er op dat we dat volgende week pas gaan beleven of deze opzet voor een push opwaarts zijn uitwerking laat zien.

Klik op de grafiek voor een grote versie

De beweging zit hem vandaag eerder in de yen waar ik van de week al aan refereerde aan de hand van de euroyen. De dollaryen is ook inmiddels mee gestegen, maar ik moet daarbij zeggen dat de euro nieuw territorium heeft bereikt en de dollar nog in gebied ronddobbert waar deze munt geruime tijd heeft gebivakkeerd voor de meltdowm/tsunami/aarbeving. De kansen zitten nog steeds in de euro tegen de yen naar mijn idee, want zoals de onderstaande grafiek toont er is na deze behoorlijke beweging zelf nog geen uitbraak geforceerd. Op z'n best kan gesteld worden dat de dollar terrein heeft terugveroverd ten opzichte van de munt van de ondergaande economie, eeh huizenmarkt, eeh ik bedoel zon. In ieder geval iets met ondergaan, die munt bedoel ik. Zie hier de grafiek.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Als laatste item van vandaag vraag ik uw aandacht voor de euro-Australische dollar. Ik doe de onderstaande kale grafiek erbij en stel u de vraag: wat maken we ervan? Wie ziet in deze grafiek een opzet voor een long of een short? Ik zal op het forum reageren op uw bevindingen.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Verder heb ik twee huishoudelijk mededelingen. 1. U kunt zich nog opgeven voor Sparren met de Sprinter MAsters, op 5 april bij ING. 2. Erem + Nikken bieden u  vanaf maandag iets nieuws, namelijk een informatieservice over onze E+N Portefeuille. Het is even heel druk daardoor, en de site is niet geheel foutloos, daar moet nog even hard aan gewerkt worden vandaag. Tussen de bedrijven door zal ik reageren op uw bevindingen op de euro-Australische dollar.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Orca 1 april 2011 12:49
    Gaat spoken komende dagen. Flatterdeflat nu. Buitenkantjes contrair altijd moeite waard in forexland, helemaal op EUR-USD-JPY want ze zijn alledrie borderline even ruk dus in feite zouden ze niet tov elkaar moeten bewegen. Af en toe 'n stoplossje pakken voor tegen de hoogmoed, verstand op nul, en gaan met die banaan.
  2. [verwijderd] 1 april 2011 17:35
    Hier is een voorbeeld analyse van EUR/AUD zoals wij die hanteren. Er is een PR in de maak. Berekening: prijs close van laagste RSI stand 30/3 op 1.3680 - prijs close van een na laagste rsi stand 7/2 1,3403 = 2,77 ct, optellen bij prijsclose van hoogste rsi stand 16/3 1,4210 = 1,4487 target, stop loss 1,3487 huidige stand 1,3687, risico/rendement verhouding 1:4,...
  3. [verwijderd] 2 april 2011 10:00
    Vorige week postte ik mijn visie over de EUR/DLR. Die luidde dat er rond +/- 1.44-1.45 een top zou kunnen ontstaan (zie attachment).

    Volgens mijn is er een AB=CD patroon in de maak, waarin zich een kleinere AB=CD bevindt. Beiden hebben een projectieprijs rond de 1.44-1.45. In deze range bevindt zich dus een cluster van harmonische fibonacciniveau's die mogelijk weerstand kunnen bieden (top...?).
  4. [verwijderd] 3 april 2011 12:41
    Na de daggrafiek volgt hier de weekgrafiek.
    Eerst even terug naar 2006.
    In een periode van +/- 3 jaar heeft zich in de weekgrafiek een harmonisch patroon ontwikkeld: een bullish butterfly (aangegeven met de letters XABCD). De prijsprojectie van dit patroon werd aangegeven door een cluster van harmonische Fibonacci niveaus (4 gele lijnen rond begin 2009). Hier bleek inderdaad steun te liggen. Na een eerste heftige opleving tot 1.47, volgde een hertest van dit zelfde harmonisch niveau.
    Na de hertest van het hierboven genoemde harmonisch gebied, ontwikkelde zich in 2009 een bearish harmonische AB=CD patroon (oranje letters) met een prijsprojectie rond de 1.42 (D). Deze zone, aangegeven door de 2 oranje horizontale lijnen, werd getest en vormde weerstand. Na een initiele daling tot +/- 1.38 volgde een hertest van de vorige weerstandszone die uiteindelijk werd uitgenomen.
    Vanaf medio 2010 startte de ontwikkeling van een derde bearish harmonisch AB=CD patroon met een prijsprojectie op 1,40-1,41 (gele lijnen)( Kijk ook eens naar de oranje D in 2009). Deze werd succesvol afgerond waarna er een daling startte tot 1.28 (kijk eens naar de oranje C in 2009).
    Dit punt, 1.28, is de start van een mogelijk 2de bearish AB=CD patroon waar we ons nu in bevinden.
    De punten AB en C zijn gezet en geven ons een prijsprojectie op +/- 1.44-1.46 (oranje horizontale lijnen)...

    De hierboven besproken patronen hebben geleid tot de vorming van een bearish channel; toppen van 2008 en 2009, bodems 2009 en medio 2010. De top van 2009 is een 0.707 retracement van die van 2008 en de huidige koers bevindt zich ook op een 0.707 retracement van de top van 2009.
    Samenvattend kunnen we stellen dat er genoeg aanwijzingen zijn om rond de 1.44-1.45 een lange termijn top te verwachten.

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links