Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klaar voor de start?

Hij kan snel gaan, die euro. Dat weten we van de vorige keer toen de discrepantie tussen de verschillende valutaparen eindigde en de eenheidsmunt meldde dat de correctie ten opzichte van die andere jongens over was. Gevolg was een sprong naar hogere niveaus en degene die long gaat deed mee anders miste hij de rit. Wie contrair was gepositioneerd was de sigaar.

Pijlen op groen
Zo lijkt het spel zich ook deze keer te ontvouwen. Gisteren hadden we nog een onsamenhangend geheel omtrent de euro, met een stijging tegen de Zweedse en de Noorse kroon en waarbij tegen de verschillende dollars nog gecorrigeerd werd. Vandaag staan weer alle pijlen op groen en lijken we klaar voor de sprong die het einde van deze korte correctie zal inhouden.

Door het zijwaartse verloop van de eurodollar heeft de correctie nogmaals geprobeerd de trend te benaderen. Maar ook deze keer is dat niet helemaal gelukt. Hoeft ook niet, want dat is het vervelende van correcties: ze zijn een tijd bezig maar vaak niet volledig om vervolgens hup weer in de richting van de trend te gaan.

Klik op de grafiek voor een grote versie

De eurodollar is nu echt afgekoeld. Ik verwacht dat de koersen naar de bovenzijde van de correctieve beweging gaan die gevormd wordt door de korte dalende lijn. Dit keer is de verwachting dat we er doorheen stomen, want er is geen verandering opgetreden in het scenario in geen van de valutaparen. En de correctie is een beweging van een dag of drie geweest.

Dit in het licht bekeken van de massieve beweging opwaarts van de euro over de afgelopen maande tegen alle denkbare valuta in de wereld, zeg ik: ga niet voor de beweging liggen, anders ben je straks zo plat als een dubbeltje. Of in dit geval platzak en met geen dubbeltje meer ruimte op je margin rekening.

Angst over Japan
De aanjager van alle bewegingen op dit moment is de angst rond Japan. Dat Noord-Afrika is wel overgewaaid en voor elke Khadaffi zijn er drie die graag in zijn schoenen hadden willen staan. Wanneer ik de beelden van de nieuwszenders zie en de pakjes bekijk van de mannen die daar victorie schreeuwen, zie ik niets anders dan ik in mijn jeugd zag. Allemaal nieuwe Saddams, Khadaffis, en Arafats. De zwart-witte theedoeken zijn weer gewassen en gestreken, zullen we maar zeggen.

Zo gek is dat overigens niet, want als deze mensen net zoals wij zijn opgegroeid met dat beeld, dan is dat voor hen de sleutel tot succes. Japan is anders. Een meltdown, tjonge jonge, daar hebben we nog nooit mee te maken gehad. Hoe gaan we daar dan mee om?

Klik op de grafiek voor een grote versie

De euroyen is een belangrijke koersontwikkeling aan het neerzetten. De aanval op 115 begint nu vormen aan te nemen en ik denk dat het goed genoeg is om te zeggen dat het los gaat. De 122 is het volgende niveau waar we op dienen te focussen. En zoals u weet is het beeld in de dollaryen totaal anders.

Armpje drukken
Dus de vraag is nu: gaat de dollar het armpje drukken tegen de yen net zo succesvol afsluiten als dat het ernaar uit ziet vanuit de euro-optiek? Ik denk het niet, dus eurodollar omhoog, euroyen omhoog en dollaryen naar beneden of gelijk blijven. Dat is zoals ik het zie. De focus ligt hem in deze op de euro, laten we dat vooropstellen.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 maart 2011 13:06
    'Allemaal nieuwe Saddams, Khadaffis, en Arafats.(Op een enkeling na).' Dat is mijn beeld ook en ik geloof niets van die facebook-revolutie. Wie in het wilde wegschieten onder het genot van 'god is groot' steunt, schiet op een keer in zijn eigen voet. Internationale politiek is moeilijker dan beleggen. Waarom de euro sterker wordt? Staat de EU er beter voor of is nu die meltdown in japan de oorzaak en was dat de geldkraan-meltdown in de VS?
  2. [verwijderd] 29 maart 2011 22:26
    om even te kijken naar de cycli in de dollar/euro
    is er nog veel ruimte naar boven v de euro
    de 9 maandse loopt nog verder tot en met eind juni
    hier beleven wij pas het midpoint terwijl de 54 monts nog
    meer ruimte geeft naar boven maar dan zitten wij in het eerste
    kwartaal 2012 eind februari
    ellioters praten in deze beweging over golf 5 waar in wij zitten\
    de meest heftige beweging ,kort v tijd,koersdoel 1,6708 onderkant
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links