Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

TA: Zilver in de spotlights

TA: Zilver in de spotlights

Afgelopen week is er in de media bijzonder veel gepubliceerd over speculaties door internetforum Reddit op Wall Street, onder andere over de koersexplosies van computerspellenwinkelketen GameStop en bioscoopketen AMC. De aandacht van gokkers lijkt zich nu te verleggen naar de zilverprijs.

We zien recent een opvallende koersontwikkeling van de zilverprijs. Vorige week is zilver 20% in waarde gestegen naar 30 dollar gisteren. Eind vorig jaar stond zilver nog op 22 dollar..

Voor de recente stijging wordt opnieuw internetforum Reddit genoemd als aanstichter, na een oproep daar om de zilverprijs omhoog te duwen.

Rijp voor een terugval?

Gisteren is de top van 7 augustus 2020 rond $29,86 aangetikt, maar te zwaar gebleken. In combinatie met een strakke overboughtconditie lijkt zilver nu rijp voor een terugval. Veel traders zien hierin mogelijkheden voor shortposities.

Daar staat tegenover dat, bij een eventuele doorbraak van de weerstand $29,86, een zware barrière wordt weggenomen. In dat geval kan de zilverprijs in eerste instantie naar de top van eind 2012 rond $35,39. Dus na een uitbraak, maar niet eerder, wordt zilver rijp voor longposities.

Kortom, traders en speculanten die op korte termijn gokken hebben reden een kortetermijncorrectie te verwachten. Langetermijnbeleggers die het geduld hebben een uitbraak af te wachten, kunnen longposities voorbereiden.

Opwaartse uitbraak

Zelf acht ik een opwaartse uitbraak het meest kansrijk. Vooral op basis van de technische verbeteringen op de meerjarige grafieken.

Vandaag houd ik de zilvergrafieken tegen het licht. Ik bekijk die op korte termijn (7 maanden), lange termijn (sinds 2017) en meerjarig (sinds 2007).

Zilver korte termijn: weerstand $29,86

Het edelmetaal zilver heeft binnen de neutrale trend de weerstand van $29,86 (gevormd op 7 augustus 2020) aangetikt.

Op korte termijn is een terugtrekkende beweging niet uitgesloten. Het technische plaatje krijgt pas een positieve impuls als deze laatste top wordt gebroken.

In dat geval mogen we verdere koersstijgingen tegemoet zien. Het edelmetaal zilver heeft pas steun rond $24,70 (bodem van 27 januari).

Zilver sinds 2017

De zilverprijs heeft in de correctie van eind 2020 een fors hogere bodem gevormd, duidelijk boven de voormalige toppen van 2017, 2018 en 2019. Hiermee blijft het technische beeld positief.

Thans test zilver de horde rond $29,86 (gevormd op 7 augustus 2020). Een doorbraak van de laatste koerstop rond $29,86 zou de verbetering bevestigen.

Na een uitbraak wordt $35,39 het volgende opwaartse koersdoel. De steun vinden we op $21,61 (bodem van 25 september 2020).

Zilver sinds 2007

Op de meerjarige grafiek heeft zilver bij A de toppen van 2013 ($23,09), 2016 ($21,15) en 2019 ($19,65) gebroken. Hiermee is een 7-jarig zijwaarts koersverloop opwaarts afgerond. Deze uitbraak is gevalideerd door de hogere bodem rond $21,61 (van 25 september 2020).

Het wachten is nu op een doorbraak van de recente koerstop rond $29,86. In dat geval treedt een koopsignaal op en wordt $35,39 het eerste opwaartse koersdoel. Daarna kan zilver naar de toppen van 2011 in de zone $45-49,80.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 06:10 Spannend, nog zoveel kopers aan de kant 65
 2. 01 dec AEX nog in correctiestand: aantal dalers groter dan aantal stijgers 257
 3. 30 nov Mind the gap bij de AEX 211

Reacties

192 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. antonvb 2 februari 2021 08:08
  De Redditors willen juist niks te maken hebben met zilver. Ze denken dat dit afleiding is van GME. Ze noemen zichzelf retards, maar ik dacht steeds dat dat grappig bedoelt was. Hopelijk komen ze er alsnog achter dat dit de meest gemanipuleerde 'markt' is die er bestaat. Er zijn minimaal 100 eigenaren van dezelfde baar zilver. Dit kan alleen bestaan door de enorme papieren markt die er omheen is opgetuigd. De banken hebben gisteren hun best gedaan om de prijs onder $30 te houden. Als men genoeg fysiek zilver afneemt zullen we een eerlijke prijs voor zilver zien.
 2. forum rang 7 Fat behind the curve 2 februari 2021 10:17
  quote:

  P2020 schreef op 2 februari 2021 09:31:


  tesla moet ook boven 1000
  gister 1 miljard subsidie gekregen en de marcetcap stijgt maar 40miljard  Ja die Miljarden Subsidie krijgen ze van de Duitse Overheid..

  Die gewoon een Grote Concurrent van hun eigen Auto Industrie binnenhaalt..

  Terwijl de Duitse Auto industrie in America niet of nauwelijks Poot aan de Grond Krijgt..  Toegevoegd:

  Maar ja Mutti Merkel haalt wel meer binnen waar ze AL of later Spijt van gaan krijgen..

  Natte Dweil..;)


192 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links