Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street begint overwegend licht hoger'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag overwegend licht hoger te openen, nadat de brede S&P 500 en technologiebeurs Nasdaq dinsdag nieuwe recordniveaus aantikten. Beleggers op Wall Street blijven nog steeds hopen op een politiek akkoord in Washington over een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie. Ook blijft de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond coronavaccins.

Republikeinse en Democratische politici in het Congres blijven steggelen over een groot economisch steunpakket tegen de coronacrisis. De regering van president Donald Trump heeft een voorstel ingediend voor een stimuleringspakket van 916 miljard dollar. De Democraten schoten eerder een pakket van 906 miljard dollar af vanwege meningsverschillen met de Republikeinen over de voorwaarden.

De aandacht van beleggers is verder gericht op de beursgang van de grote maaltijdbezorger DoorDash, waarmee bijna 3,4 miljard dollar werd opgehaald. De totale marktwaarde van het bedrijf ligt op ongeveer 38 miljard dollar. Woensdag zou de handel in het aandeel DoorDash onder het beurssymbool 'DASH' moeten beginnen.

FireEye, een van de grootste internetbeveiligingsbedrijven in de Verenigde Staten, is bestolen van een reeks hackmethodes. De methodes werden doorgaans gebruikt om intern de beveiliging van klanten te testen. Volgens de topman van het bedrijf gaat het om een zeer geavanceerde operatie, die mogelijk is uitgevoerd door de regering van een land. Het aandeel FireEye lijkt lager te gaan beginnen.

Aan het kwartaalcijferfront kan levensmiddelenconcern Campbell Soup op belangstelling rekenen, net als de verkoper van computerspellen GameStop.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 30.173,88 punten. De S&P 500 won 0,3 procent tot 3702,2 punten en de Nasdaq ging 0,5 procent vooruit tot 12.582,77 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: AFN

Meer over AFN

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links