Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Volker, ASMI, AF-KLM en GLPG

Liveblog: Volker, ASMI, AF-KLM en GLPG

Update 17:15 uur: VolkennisWessels?

Ja, deze springt er wel uit, ja.

 


Update 16:15 uur: Grub Hub

Wacht u op het grobbebollenomkeerpatroon in de Grub Hub-grafiek? Het is niet moeilijk geintjes te maken over Grub Hub, maar het zal uw bedrijf of aandeel maar zijn.

 


Update 16:00 uur: BP

BP is vandaag de eerste olie-major dit Q3-cijferseizoen met zijn rapportage en die is niet veel soeps: -3,8% nu. Verwacht daarom geen wonderen donderdag van de cijfers van Royal Dutch Shell. Handig filmpje van Reuters om u even snel langs die BP-cijfers te loodsen. 

 


Update 15:45 uur: Beyond Meats vegetarische gehaktdag

Misschien nog meer dan Saudi Aramco, Uber en WeWork is Beyond Meat het beursverhaal van 2019. Het fonds is nog geen half jaar genoteerd, maar heeft al een heel leven achter er rug. Wat heet. Niet meer vertoond sinds bitcoin twee jaar terug.

 • Eerst was er de rally van ruim twee maanden van $25 (IPO prijs) naar $239,71, ofwel +858,8%
 • Vervolgens was er een neergaande trend van die $239,71 naar voorlopig €80,10, ofwel -66,6%. U mag zelf bepalen of dat een Fibonacci-niveau is, of het getal van de duivel. Belegt u een keer vegetarisch, gaat u zelf in de gehaktmolen. Pech gehad

Nee, volgens mij heb ik nog nooit eerder meegemaakt dat een fonds bij een kwartaalrapportage én de verwachtingen verslaat én de outlook verhoogt én -20% doet. Het overkomt Beyond Meat vandaag. Geluk bij dit ongeluk is dat de fundamentals van Beyond Meat er nu een beetje menselijk uit beginnen te zien.

Er is echter vandaag meer aan de hand dan alleen die cijfers. Er staan 5,6 miljoen aandelen short uit op een totaal van 60,5 miljoen, want vandaag loopt er een lock-up af. Tot vandaag was de free float 13 miljoen stuks, ofwel het aandeel werd helemaal sufgeshort. Martin:

Het opvangen van een vallend mes valt niet aan te raden. Zoals eerder deze maand al aangehaald, laten wij het spelletje 'chicken' tussen (cashende) grootaandeelhouders en short zittende partijen aan ons voorbij gaan.

Bepaal verder zelf maar of uw nachtrust een positie in dit aandeel aankan, als het begint te jeuken.

 


Update 14:45 uur: Boeing

Voor de liefhebbers, Boeing CEO Dennis Muilenburg getuigt om 15:00 uur voor het Congres hoe het nou zit met die 737 MAX. Hij zal wel wat lastige vragen krijgen.

 


Update 12:55 uur: Bod op VolkerWessels?

Wessanen is nog niet verdwenen, of daar meldt zich de volgende. Blijkbaar niet bang voor stikstof of de grote onvermijdelijke einde-der-tijden beurskrach. Zo koopt private equity onze halve beurs op. Wessanen en Kas Bank gingen dit jaar voor. Reggeborgh, ofwel de familie Wessels, heeft al 63,9% van de aandelen, dus zit u al op de bagedrager. 

 


Update 12:25 uur: Meevallertje ASMI

Toch leuk met de feestdagen in zicht, zo'n extraatje van $61 miljoen. Ik weet niet hoe en wanneer ASMI dit geld krijgt, maar het is ruim 5% van de verwachte omzet dit jaar van €1,09 miljard. Intussen steeg de koers al lekker vandaag. Op het hoofdkantoor in Almere zitten ze vast al de prijs te F5'en, of die al door de €100 gaat.

 


Update 11:45 uur: 99,6% Tesla

Ik zag laatst een matzwarte rijden en die vond ik eigenlijk wel heel erg mooi. Opzienbarend? Was getekend, Bloomberg dat stelt dat liefst 99,6 van de Tesla 3-rijders blij is met het elektrieke karretje. En dat is absurd veel:

Notwithstanding its initial flaws, Tesla owners raved about their cars. This is something of a paradox found repeatedly in the Bloomberg survey—many of those owners who dealt with defects in their new Model 3 gave the electric sedan high overall marks for satisfaction.

They gave their highest ratings to its design, performance, and some of the unusual software features that help define Tesla’s brand. A nearly unanimous 99.6% of respondents said the Model 3 is a pleasure to drive, the kind of consensus rarely reached by any consumer product.

 


Update 11:15 uur: Oude liedje Neways

Neways is denk ik een van de grote onbekenden in de AScX. Behalve kwartaalcijfers heeft het bedrijf ook zelden iets te melden. Niettemin lijken het met de almaar voortdenderende elektrificering en digitalisering op papier gouden tijden voor deze B2B-elektronicaspecialist. Niets is echter minder waar. Jeej... Die grafiek. 

De dacht ik niet zo slechte kwartaalupdate valt echter vandaag helemaal niet goed en vandaar dat het fonds me opvalt. Het is zeer cyclische business en, als ik de collega's van onze beleggersdesk lees, Neways heeft dat spelletje niet zo goed in de vingers als zeg een ASMI, Besi, AMG of Royal Dutch Shell. Citaat:

Voor de lange termijn ziet het er onverminderd rooskleurig uit. Neways profiteert van de energietransitie en ook de groei van de halfgeleiderindustrie stuwt de omzet. Operationeel heeft het bedrijf zijn zaken nog niet helemaal op orde.

Het aandeel is in ieder geval niet zo duur. Het doet ook een mooi dividend van 4,7%, maar een dividendaandeel mag u Neways niet noemen. Daarvoor is het beleid te wispelturig. U ziet dividend per aandeel (blauw) en rendement. Oh ja, de free float is ook maar 50%. VDL (bekend van Nedcar) zit er voor ruim een kwart in. 

 


Update 11:00 uur: Saudi Aramco eindelijk naar beurs

Binnenkort in uw wereldindextrackers? Aan de geschatte waarde van $2 biljoen - da's bijna twee keer Microsoft of Apple en bijna tien keer Royal Dutch Shell! - ligt het niet. Staatsoliebedrijf Saudi Aramco gaat eindelijk naar de beurs. Op 4 december moet het dan gebeuren en hoopt het land rond $100 miljard op te halen.

Aan de beursgang meedoen is voor ons Hollandse klootjesvolkbeleggers niet weggelegd, maar zijn er geïnteresseerden? Ik beleg niet in individuele aandelen, maar ik zou liever Shell, Total of ExxonMobil hebben, omdat ik weet wat ik daaraan heb. SA is toch een vraagteken, en hoe betrouwbaar zijn alle (voorraad)cijfers?

En is de koninklijke familie, als het erop aankomt, niet de enige, echte stakeholder? Wordt wellicht een lakmoesproef dit. 

 


Update 10:15 uur: China: "Kalm aan met bitcoin"

Citaatje Reuters, China wijst er nog even op dat bitcoin weliswaar blockchain is, maar dat blockchain niet bitcoin hoeft te zijn.

Chinese state media urged investors to remain rational and not take Beijing’s support for blockchain as a boost for virtual currencies, after comments by Chinese President Xi Jinping drove up shares in blockchain-related firms and the price of bitcoin.

De boodschap lijkt vooralsnog niet aan te komen. Daar waar dit weekend bitcoin en andere crypto's uit hun dak gingen van de Chinese president die zei vol te willen inzetten op blockchain, is er nu geen reactie. Getuigt van kracht? Op naar de volgende voetzoeker maar weer, die de koers ineens een klap hoger of lager zet.

 


Update 09:45 uur: Advies

De zuinige adviezen voor Galapagos zijn vooralsnog aan dovemansoren gericht. Het fonds stijgt tegen de markt. Opvallend dat ABN Amro Aalberts verlaagt, juist nu er een gedeeltelijk handelsakkoord VS-China zit aan te komen en de Duitse economie misschien bodemt. Air France-KLM reageert ook lauw? 

 • Aalberts: hervatten sell en €31 - ABN Amro
 • Galapagos: naar €189 van €195 (buy) - KBC
 • Galapagos: naar $153 van $160 - RBC
 • ING: naar €12,20 van €12,50 - Citigroup
 • Philips: naar €39,40 van €42 - JP Morgan
 • Air France-KLM: naar €14 van €11 (buy) - Kepler Cheuvreux

Eerder gaf ik naar hold van buy af voor Aalberts, maar dat was verkeerde informatie. Excuses. 

 


Update 09:30 uur: Alfen en VolkerWessels

Twee fondsen die eruit springen op het Damrak. Alfen heeft een trading update en die valt goed.

Dan VolkerWessels, is dit het? Het forum spreekt daar wel van, maar waarom daalt dan BAM en doet Heijmans niet veel? Ik weet het even zo gauw niet. NOS:

Het RIVM moet zo snel mogelijk bepalen wat een veilige norm is voor het giftige PFAS in de bodem. Staatssecretaris Van Veldhoven wil uiterlijk 1 december duidelijkheid, zodat bouwprojecten weer kunnen doorgaan.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 26 nov En of het Black Friday is, alles fors lager voorbeurs 2
 2. 25 nov Voorbeurs valt het mee op wat normaal héél saaie beursdag wordt
 3. 24 nov Slotcall: een draai dus, afwachten of het de draai is

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ffff 29 oktober 2019 12:07
  In de financiële Telegraaf lees ik dat.....let op...…. de marktkenners van ABN AMRO een andere visie hebben dan de gemiddelde analistenconsensus………..

  Op zich is dit natuurlijk een heerlijke, openhartige zin. Want dat is precies wat er dagelijks op de beurs gebeurt: je hebt kopers en verkopers en die hebben allemaal een goede reden.

  Nu dus de " marktkenners van ABN AMRO" versus " de analistenconsensus " En dan hangt het er dus helemaal vanaf aan wiens oordeel je de meeste waarde hecht.

  Over enkele dagen zullen we het weten… Maar die openingszin in De Financiële Telegraaf vond ik een speciale.

  Peter
 2. schubi007 29 oktober 2019 13:35
  Zeer bijzonder wat Reggeborgh doet met VolkerWessels. Zijn er regels aan hoe vaak je iets naar de beurs kan brengen en dan weer terughalen?

  Zij zullen als geen ander inzicht hebben in de rentabiliteit van het concern denk ik. Kennen alle (financiële ins en outs van het bedrijf. Dus je kan redelijk aannemen dat er nog flinke performance van het aandeel valt te verwachten.
 3. forum rang 6 Saibee 29 oktober 2019 13:54
  quote:

  Krisna schreef op 29 oktober 2019 13:20:


  Wessels bracht ze voor 23 euro naar de beurs. Nu terugkopen voor 21.75 euro...15% boven beurskoers...mager bod gezien vooruitzichten! Probleem zeesluis is nagenoeg opgelost!!

  Er werd indertijd maar een beperkt deel van de aandelen Volker Wessel naar de beurs gebracht.
  Het overgrote deel bleef gewoon in handen van Reggeborgh.

  Het bod houdt inderdaad niet over (23% boven de slotkoers van gisteren) maar gaf bij de handelsdesk van Saibee Investments toch aanleiding tot een bescheiden wave.
 4. forum rang 4 Snugger 29 oktober 2019 14:33
  quote:

  Optieboer schreef op 29 oktober 2019 13:05:


  Gevalletje voorkennis bij Volkers Wessels? Vanmorgen werden er 1500 maart2021 17 calls gekocht in een fonds waar nooit volume omgaat. AFM?
  Da's slim handelen, aangezien een call op elk moment verkocht kan worden en er nu al winst in zit..
  En heeft niets met voorkennis te maken, gewoon analyse van aandeel kom je tot de conclusie dat het hoger gaat, of zal gaan. En dan gebruik je een call, of schrijft een put!.. Maar doe vooral je beklag bij de AFM..
 5. Charlemagne 29 oktober 2019 14:58
  Er is er maar 1 die voorkennis heeft en dat is Reggeborgh, die weet met een meerderheid van de aandelen wel ongeveer alles van het bedrijf inclusief de vooruitzichten,hoogte dividend etc. etc. informatie de de overige aandeelhouders niet hebben .. hun conclusie is kennelijk dat ze nu nog goedkoop terug kunnen kopen wat ze 2 jaar geleden naar de beurs brachten (toen wisten ze waarschijnlijk ook al van de zeesluis, dat is al jaren slepende, maar dat stond niet in de prospectus)
 6. forum rang 6 ONN 29 oktober 2019 15:24
  quote:

  Snugger schreef op 29 oktober 2019 14:50:


  Ja, als jullie niets begrijpen is dat niet mijn probleem, maar het stoort wel. Dus kom 'k maar even aan met wat de normale gang van zaken is, inclusief het aandeel analyse element wat al helemáal niet begrepen wordt...

  Oke snuggere, veel plezier nog dan met posten. Doe je best! :)))
 7. Peak 29 oktober 2019 15:31
  Het bedrijf heeft geld uit de winst gehouden/gereserveerd. Omdat dat moet als je aandeelhouders hebt en met een ogenschijnlijk kapotte sluisdeur/drager zit.
  Dan denkt iedereen dat er geen winst gemaakt wordt (jaarverslag onder aan de streep kijken) en dan halen die kippendieven het van de beurs af voor een rotte appel. Want tja, het gaat toch zo slecht ? De vraag is even of de deur daadwerkelijk stuk was in dit balletje-balletje spel... Mijn gevoel zegt van niet. En waarom wordt het dividend niet gewoon netjes even betaald ? Als aandeelhouder hebben we toch risico gelopen om dit rotte spel aan de gang te houden ?
  Fijn vooruitzicht alvast dat in ieder geval een of enkele betrokkenen aan de AFM totempaal gaat. Iemand kon zich duideljk niet bedwingen die bij het spel betrokken is. Die kocht per ongeluk "even" 1.500 opties. Da's geen kleine bouwvakker. Eerder iemand uit het walmende bestuurskamertje..
 8. forum rang 6 ONN 29 oktober 2019 15:47
  quote:

  Peak schreef op 29 oktober 2019 15:31:


  Iemand kon zich duideljk niet bedwingen die bij het spel betrokken is. Die kocht per ongeluk "even" 1.500 opties. Da's geen kleine bouwvakker. Eerder iemand uit het walmende bestuurskamertje..

  Gemiddeld zo'n 2.80 betaald tussen 9 en half 11. Ruim 4 ton geïnvesteerd en anderhalf uur later theoretisch 50% winst. Lekker hoor! :)
 9. forum rang 4 Snugger 29 oktober 2019 16:05
  Vastgeroest in prijsjes rationeel verklaren, dat schiet niet echt op… Het echte werk zit 'm pas in prijsjes vóoraf te zien, daar kun je immers op anticiperen, je koopt of verkoopt. Maar blijf vooral hangen in wat je denkt/hoopt wat zal gaan gebeuren!.. Da's het geijkte en voelt vertrouwt...
 10. forum rang 4 Snugger 29 oktober 2019 20:27
  quote:

  Wolff in schaapskleren schreef op 29 oktober 2019 17:46:


  [...]
  Het is maar wat je funny noemt. Steeds weer posts met open deuren of onbegrijpelijke teksten plaatsen en doen of je de wijsheid in pacht hebt. Ik wordt er wel moe van.
  Het heeft inderdaad te maken met andere zienswijze. En zolang je teksten niet begrijpt is die zienswijze je dus onbekend, da's het euvel bij jullie…
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: bitcoin

Gerelateerde instrumenten

 1. AALBERTS NV 26 nov
  53,380
  0,00% +53,380
 2. 3,765
  0,00% +3,765
 3. Alfen N.V. 26 nov
  85,450
  0,00% +85,450
 4. 387,500
  0,00% +387,500
 5. 2,582
  0,00% +2,582
 6. Beyond Meat 26 nov
  76,720
  0,00% +76,720
 7. BP PLC 26 nov
  319,250
  0,00% +319,250
 8. BTC/USD 07:18
  54.330,1100
  0,00% +54.330,1100
 9. Galapagos 26 nov
  42,595
  0,00% +42,595
 10. 12,123
  0,00% +12,123
 11. 14,500
  0,00% +14,500
 12. 32,825
  0,00% +32,825
 13. Tesla 26 nov
  1.082,760
  0,00% +1.082,760

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links