Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: +0,35%

Slot: +0,35%

De AEX is deze week geen ene meter opgeschoten. Gelukkig hebben we het dividend nog zullen we maar zeggen. Ach, de Trade War is begonnen, maar aandelen trekken zich er niets van aan. In ieder geval op Wall Street niet:

Payroll Report

De arbeidsmarkt is erg goed en er is krapte. Enige manier voor bedrijven om nieuw personeel te krijgen is beter betalen. Want je kunt wel proberen iedereen voor het minimum aan het werk te krijgen, maar als mensen betere kansen krijgen ergens anders dan pakken ze die. Dit zagen we echter nog niet terug in het Payroll Report van vanmiddag: 

Goede uitleg van Henry:

Rente

Hij heeft wel een goed punt :-) 

Fugro

Dan naar het Damrak waar vandaag Fugro flink de sigaar was na een verkoopadvies van ABN Amro: 

Besi

Besi kwam met een omzetwaarschuwing door en daar bleek ook nog wel wat af te kunnen.

BAM

Als het nog niet genoeg was kwam BAM ook door met een nieuw probleem. 

TomTom

En dan was er ook nog TomTom dat een kijkje nam onder de €7.

Hier de bekende weeklijstjes van de brede markt en de Nederlandse indices. Wat hebben we er van gebrouwen? 


De lijstjes:

  • AEX deze week: +0,35%
  • AEX deze maand: +0,35%
  • AEX dit jaar: +1,66%
  • AEX herbeleggingsindex dit jaar: +3,84%

AEX

KPN is de grote winnaar deze week ondanks koersdoelverlagingen en Altice EU is de grootste verliezer doordat het bedrijf aangaf SFR niet te willen verkopen. Het is ook een prima week voor Galapagos, Heineken en ING. 

Signify blijft een treurig verhaal, over Aalberts valt weinig te zeggen en deze week ook niet en ASML heeft een mindere week. We hadden zelf verwacht dat Samsung er iets meer in zou hakken vandaag bij de chippers, maar dat valt nog mee.


AMX

Takeaway.com stijgt naar een nieuwe all time high. IMCD kreeg vandaag een mooie koersdoelverhoging te verwerken. De dalers hebben we op Flow Traders na al besproken. Flow dus. Bijna -10% voor deze week, maar bij Flow hopen ze denk ik op een -10% dagje, want dan kunnen ze daar echt lekker geld verdienen.


ASCX

Pharming is de grote winnaar en dat is het laatste wat u erg zou vinden, want als ik de fora bekijk is dit aandeel wel een van de meest populaire. VolkerWessels zakt om dezelfde reden als BAM en Beter Bed blijft maar doorzakken. 


Zondag schrijft Arend Jan Kamp weer een vooruitblik op de volgende week. Bedankt voor uw bezoek en reacties en een fijn weekend! 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links