Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Arriba AEX

Na exact een week onder 550 te hebben gebivakkeerd, keert de AEX daar deze week weer boven terug. Deze uitspraak is meer gebaseerd op het koersverloop van andere landenindices, dan dat van de index zelf.

Zowel in de VS, Azië en Europese landen als Frankrijk en Duitsland zijn de indices opgeveerd na de dip begin vorige week. Zwaargewicht Royal Dutch Shell doorbrak vrijdag een weerstand, waardoor de weg vrij ligt naar de top uit juli.

Nu is Shell al lang niet meer maatgevend voor het verloop van de AEX, maar met een indexweging van 18% kan een positieve impuls van dit fonds zeker geen kwaad.

Als de doorbraak er komt, kan vastgesteld worden dat de steunzone 530-540 voor de AEX inderdaad van belang is. De vraag die vervolgens weer relevant wordt, is of de index krachtig genoeg is om de juli top te doorbreken.

Olé
Trendtechnisch staat alles er nog positief voor, ook elders. In de VS weet de Nasdaq zich al een week boven het niveau van de julitop te handhaven. Het uitbraakniveau lijkt hier met succes getest. Zeker niet maatgevend maar wel hoopgevend is dat vrijdag de Spaanse Ibex 35 de julitop (alhoewel nipt) uitnam.

De trend en omgevingsfactoren wijzen dus de goede kant op!


René van Mourik is partner bij Vlug, Davids & van Mourik, een onafhankelijk beleggingsresearchkantoor dat is aangesloten bij Dutch Securities Institute (DSI). Bij afwezigheid van Van Mourik neemt zijn collega Hendrik Jan Davids zijn honneurs waar. Zij beleggen privé uitsluitend in beleggingsfondsen. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies, maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Klik hier om een reactie aan de auteur te sturen.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links