Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Doet Van Herk bod op Vastned?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juli 2017 10:44
    De kern van het verhaal:
    1) "We weten niet of Van Herk doorkoopt tot 20%: dat zien we alleen wanneer het zo ver is. Gissen kunnen we echter wel. De sterke beurskoers in verhouding tot de andere vastgoedfondsen is alvast een veeg teken."

    En 2):
    Vastned is geen heel liquide aandeel met een gemiddelde dagomzet van circa 60.000 stuks. Nog een hele toer dus voor Van Herk om zonder de koers al te zeer in beweging te zetten, dit belang op te bouwen.

    Als een rijk "individu" in relatief korte tijd veel aandelen opkoopt van een toko is het niet meer dan logisch dat die een koersstijging laat zien, groter dan de ontwikkeling van welke benchmark je ook maar neerzet...
    Hij zal boven beurswaarde moeten kopen om verkopers te triggeren te willen verkopen en dit zal op dagbasis zelfs invloed hebben op de koerstontwikkeling, daar je die hogere inkoop direct terugziet in de koerswaarde.
    Met een niet liquide aandeel is dit zelfs nog beter te zien... Ander voorbeeld hiervoor is ene de Mol met "zijn" Telegraaf en, in iets mindere mate, PostNL.
    Dan laten we er nog tussen dat een grote vastgoedbelegger meldingen doet, wat de trouwe schaapjes doet besluiten ook maar meer aandelen te kopen...

    Kortom; speculeren op dat de koers van VastNed boven gemiddeld gestegen is ligt in mijn optiek meer aan het inkoopbeleid en belang meldingen van `Van Herk` komt meer in de buurt dan dat zij het zoveel beter doen dan de concurrentie.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links